Jarní fotopříběh: Jak jsem
znovu objevila krásy Prahy

Jarní fotopříběh: Jak jsem
znovu objevila krásy Prahy

5. 4. 2015

Po dlouhých letech jsme se s manželem letos dohodli, že po cestování okolními zeměmi, je na čase znovu "objevit" Prahu. Naplánovali jsme výlet, ubytovali se v hotelu a hned druhý den ráno jsme vyrazili do víru velkoměsta. Lanovkou jsme se vyvezli na Petřín, pokračovali kolem Strahovského kláštera a otevřely se nám tak nádherné pohledy na Prahu, že nám až docházela slova.

U chrámu sv. Mikuláše jsme zahlédli žebráka, což s sebou asi nese tato doba, ale já mám stále pocit, že právě na to si nikdy nezvyknu. Na Hradčanském náměstí vyhrávala kapela, sluníčko svítilo a pár mladých se dokonce dalo do tance. Kávičku jsme si dali pod náměstím a užívali si pohody.

Při cestě po Nových zámeckých schodech opět žebrák a kolem něho chumel turistů s foťáky. Docela jsem se zastyděla. Přešli jsme Karlův most a došli (já už spíše doplazila) až na Václavské náměstí, kde jsme se odměnili klobáskou.

Paříž je krásná, Budapešť mě nadchla, ale Praha je přece jen nejkrásnější.

 

Fotografujete rádi? Zúčastněte se naší fotosoutěže s názevm Jarní fotopříběh. Pošlete sérii fotografií doprovázenou textem a vyhrajte tablet Lenovo! Více informací o soutěži najdete zde.
Jarní fotopříběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Už jsem v Praze dlouho nebyla. Asi bych také spíše hledala tichá zákoutí, ale mumraj na Staroměstském náměstí a na Karlově mostě bych si ujít nenechala. Tam se mi líbí.
Anna Jordáková
Každý má možnost si vybrat. Kde bude bydlet, i kam bude jezdit na výlety.Já jsem si jela do Prahy odpočinout a to se mi povedlo na 100%. A jak už jsem zmínila, dnes už bych tam bydlet nechtěla, přijde mi tam život už moc hektický :-)
Hana Rypáčková
Moje stará teta říkala ."Praha-to je Babylon".Taky pociťuji ruch proti životu na malém městě.Ale divadla, muzea a galerie to vyváží.Taky ta intimita, nesetkávám se se známými lidmi. Výjimečně . Dobré je , že se mám kam vracet a Prahu si užívat. A asi tam skončíme, až se nebudeme o sebe umět postarat.
Jiří Libánský
Pane Polášku. Praha je velkoměsto a má svůj specifický ruch. A turisté čumí a Prahu obdivují. Možná až budu starší, budu ten ruch také vnímat jako vřeštění. Praha se mi líbí. Když chci do klidu, jedu do lesa.
Zuzana Pivcová
Pane Polášku, mám pocit, že ve své kritice příliš zobecňujete. Znám spoustu míst, kde nikdo nevřeští, neplandá se a neočumuje.
František Polášek
Praha se změnila v chronický jarmak cetek , kolotoč, vřeštící muzikanty a pod nohami se plantajících a všechno očumující turisty. Kdysi jsem do Prahy rád jezdil.
Anna Jordáková
musím jen souhlasit !
Zdenka Jírová
Praha je nekonečný zdroj informací všeho druhu, zde se dá objevovat nekonečná řada příběhů z historie i současnosti. V Praze je každý výlet něčím novým a hlavně krásným. Praha patří mezi nejkrásnější města na světě.
Anna Jordáková
Teď žiju již hodně let v Táboře. A též výlet sem k nám, doporučuji.
Anna Jordáková
všem moc děkuji za ohlasy a postřehy. Každý z nás si s sebou "něco" nese. Já vzpomínky na Libeň, kde jsem bydlela do druhé třídy. Pak dojíždění ze Slaného do střední školy....a teď jen výlety.....Musím přiznat, že na mě už je v Praze ,pro běžný život , taky příliš rušno. Nic to nemění na tom, že v dubnu jedem (opět vláčkem) do Vinohradského divadla. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.