Předpokládám, vážení, že takto jarní Prahu nebudete znát. Co vše je symbolem jara, symbolem probouzející se přírody ze zimního spánku?
Ze země začínají rašit kvítka, rodí se nový život, stromy kvetou a lidé se pod nimi líbají, všude kolem je mládí, lidé se na sebe více usmívají, je vidět, že se mají rádi, dokonce, že se snad i milují. Z vajíček, která skrývají tajemství se klube nový život. I lidé se tedy probouzejí, jaksi mládnou a čerpají nový životní elán s prvními jarními paprsky slunce. Symbolů jara je nepřeberně. Já jsem zachytila na fotografiích motivy kvítků a zrození kuřátek. A přidala jsem fotky z pozdější nedělní jarní cesty na Den matek za kuřátky. Nesla jsem totiž slepičkám, dárek, zrníčka...
Kuřátka, která se rodí na jaře, chová náš rodinný přítel v Praze. Jak vidíte, jsou to okrasná kuřátka. Ty se nejedí. Z některých kuřátek vyrostou krasavci, kteří soutěží na výstavách chovatelů a dokonce i vítězí. Taková vypiplaná kuřátka, slepičky a kohouty jsem ještě nikdy neviděla. Není kuře jako kuře. Není slepice jako slepice! Není kohout jako kohout! Pokud se budete v Praze a uslyšíte radostné štěbetání, určitě se stavte. Dostanete jako výslužku čerstvá vajíčka. Jaro a vajíčko je symbolem nového života. Vše se v tuto dobu zelená, pučí, rozkvétá, zakulacuje se, rodí.
Ani se nenadějeme, jaro skončí a bude tady léto, podzim, zima...
Jaro budiž pochváleno, vždyť jaro, to je mládí!
Fotografujete rádi? Zúčastněte se naší fotosoutěže s názvem Jarní fotopříběh. Pošlete sérii fotografií doprovázenou textem a vyhrajte tablet Lenovo! Více informací o soutěži najdete zde. |