Linecké řezy s jablky

Linecké řezy s jablky

22. 5. 2015

Mám trochu času a také si chci odpočinout od zahrady, tak jsem se dala opět do pečení. Tyto řezy zbožňuje manžel a "skoro zeťák".

Ingredience: 

500 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
1 prdopeč
200 g másla nebo Hery
2 žloutky

Náplň :

7-8 jablek nastrouhaných
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
sníh ze 2 bílků
rozinky, oříšky dle chuti
cukr podle toho, jak to chceme sladké

Zpracujeme těsto, které rozdělíme na 2 půlky. Vyválíme placky na velikost středního plechu. První placku položíme a propícháme vidličkou, na to navrstvíme umíchanou náplň. Navrch dáme druhou placku a opět propícháme vidličkou.
Nechala jsem si kousek těsta a vykrajovátkem (prasátko, jiné jsem nenašla)  udělala pár ozdůbek navrch. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia do růžova.

Tak dobrou chuť! 

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Řezy vypadají, že stojí za vyzkoušení. Nastrouhaná jablka mám taky ve sklenicích zavařená, takže do toho půjdu. Zuzkou zmíněné hraběnčiny řezy peču, ty jsou trochu složitější na přípravu, ale chutnají báječně.
Miluše Hasenohrlová
Děvčata ,děkuji za příspěvky.Lidmilko. to nejsou kytičky, ale prasátka :-))
Elena Valeriánová
Miluško, dělám podobné z tzv. křehkého těsta. Ale vyzkouším Tvůj recept, mám ještě nastrouhaná jablka ve sklínkách. Tak to bude šup šup.
Zuzana Pivcová
Trochu mi to od pohledu připadá tzv. hraběnčiny řezy, které se zde prodávají, akorát, že ty mají navrchu upečený sníh. Ale jablkovým moučníkem bych nepohrdla nikdy.
Lidmila Nejedlá
Miluško, to dělám také ale to ozdobení kytičkami z těsta , to je vychytané! Náplň : Nastrouhaná jablka zasypu moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým pudinkem na sucho. Šťáva z jablek to pěkně spojí a je to mňamka. Může se přidat do jablek i vanilkový cukr.
Alena Vávrová
Mílo, díky, to přišlo jako na zavolanou, potřebuji zpracovat zbylá jablka a štrůdl už se přejedl. Také nechám zahrádku chvíli "plavat", i když po dešti se nejlíp pleje ;-). Navíc musím hlídat toho psího mrňouse, bude "kam já, tam on", strká mi do všeho čumáček. Zatím jsme spolu uvařili játýrka :-).

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.