Můj fígl: Nesmažený květák

Můj fígl: Nesmažený květák

21. 6. 2015

Smažený květák je velká dobrota, ale i při využití obalovacích fíglů (myslím mouku do jednoho mikrotenového sáčku, strouhanku do druhého a protřepat) je příprava poněkud pracnější.

Když se mi nechce dělat květák klasickým způsobem, povařím si ho rozebraný na menší růžičky v osolené vodě a na talíři posypu strouhankou usmaženou na másle nebo lépe na kostičkách slaniny. K tomu zeleninový salát a může se jíst.

Můj fígl recepty
Hodnocení:
(3.5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Slavíková
Pane Kronesi, majolka s feferony se stále prodává. A pokud ji nemají, stačí do majolky přimíchat lžičku feferonkové pasty.
Jan Krones
Prodávala se kdysi majonéza s feferony. S vařeným květákem je to velmi dobrá kombinace. S majolkou to jde taky, ale ty feferonky tomu dají šmrnc.
Jana Slavíková
Květák na sladko zní zajímavě, asi vyzkouším. Před smažením květák také nevařím, jen ho přeliju na cedníku vařící vodou (líp při obalování drží mouka). Dlouho jsem si myslela, že květák se strouhankou je naše rodinná specialita, ale uvádí ho ve své kuchařce i Vilém Vrabec, tím způsobem se dá dělat i chřest, pórek, fazolky.
Marie Foltýnová
Manžel miluje květák na mozeček.Také ho mám ráda(ten květák myslím).Dělám i karbanátky z květáku,nemají chybu a nebo na řízek.A vyzkouším to obalovat tímto způsobem.Dobrý nápad,díky
Eva Mužíková
No to jsou mi rady, hlavně ten sladký květák je zajímavý, vyzkouším. Já také vařím všechnu zeleninu, včetně brambor v parním hrnci, je to rychlá a velice chutná úprava..
Květoslava HOUDKOVÁ
Dcera (a já taky) máme rády květák nasladko: Drobné růžičky květáku naskládám do parního hrnce, ovařím (zůstanou vitaminy). Pak rovněž posypat osmaženou strouhankou (na másle), trochu máslem ještě pokapat a osladit. Růžičky (drobné nebo rozdělené) pro smažení ponechávám syrové. Během smažení krásně změknou a aspoň "nevylívám vitamíny" -polévku nejím
Miroslava Jachimová
Já podobně připravuji i brokolici nebo růžičkovou kapustu. Jen na talíři posypu nasucho opraženou strouhankou a polévám rozpuštěným máslem.
Marie Novotná
Tak tohle je moc zajímavý a jednoduchý recept.To vyzkouším.Díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.