Drobky v MHD

Drobky v MHD

28. 6. 2015

Do Prahy přijel další nevychovanec udělat velkou kariéru. Už po pár dnech nastudoval chůzi po pražských chodnících, pak vyšmelil pár peněz a už se cítil jako rodilý Pražan.

Zatím používal k přepravě městskou hromadnou dopravu. V autobusu usedl na plyšové křeslo a rozbalil z papíru potravu. Pojídal, jak byl asi zvyklý z domova v polích. Silně drobil na sedadlo i na podlahu. Řidič autobusu ho napomenul, prý to po něm na konečné nebude uklízet! Šofér ještě pamatoval Prahu jako civilizované evropské město.

Vznikla hlasitá hádka, muž odmítl uklízet a autobusák odmítl jet dál. Řidič přivolal policii, ostatní cestující si museli vystoupit. Křupan neutekl.

Přijela pražská hlídka, s japonskými fotoaparáty a videokamerami. Natočila burana i s drobky pod ním. Pak ho naložila a odvezla k výslechu.

Jindy a jinde pak asi proběhlo soudní jednání s finančním trestem. Zastavení pražské dopravy nebývá nejlevnější.

Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Čadová
Zažila jsem v metru, kdy mladá dáma obírala grilované kuře a hranolky. Nevím zda byla pražanda nebo z vidlákova. Také nemohu pochopit, když nějaký cestující telefonuje a celý autobus musí vědět jaké věci se řeší. Manžel dělal u MHD 25 let řidiče, tak by mohl vyprávět o cestujících!
Květoslava HOUDKOVÁ
Pocházím z Prahy - prošla jsem různými oblastmi ČR, pak opět 25 r. žila v Praze. Teď už - definitivně - žiji cca 20 km od Prahy. Dokud to jde, jezdím do Prahy často a používám Metro i ostatní MHD. Proto vím, že každý člověk je jiný - ať je to Pražák, venkovský "balík" nebo cizinec. Pokud nechce respektovat slušné chování, nikdo ho nepředělá, žádná kritika není nic platná - z čuněte se andílek nestane!!Už mnohokrát se mi stalo, že jsem buď přešla do jiného vozu tramvaje, nebo vystoupila a počkala na další spoj. Je to lepší, než zůstávat v prostoru se vzniklým konfliktem.
Jarmila Komberec Jakubcová
MHD nemá jen Praha ale i jiná města v ČR.My mimopražští nemám jen metro. Ale nevychovaní lidé jsou všude a určitě to není výsada jen pražáků.I my v Plzni máme velké problémy hlavně s bezdomovci, kteří jezdí z konečné na konečnou, velmi páchnou a znečištují sedadla.Drobky jsou proti tomu maličkost.
Zdenka Jírová
Pražák se nezapře. Copak Pražáci jsou vzoroví svatí? Podle mne jsou pěkně nafoukaní a nevím, na co. Příslušnost k nějakému městu nedělá z člověka ani světce ani zloducha.
Hana Práglová
Drobky??? To jsou opravdu maličkosti.A pokud se choval jako "rodilý Pražan",kdo měl jistotu,že jím opravdu nebyl???? V každém městě se najde někdo,kdo si plete místnost třeba s chlívem.Ale vše je o lidech.A nezáleží na tom,zda je z venkova,či velkoměsta!!!!
Zuzana Pivcová
Já, 33 let "pražská naplavenina", jezdím v MHD každý den s pražskými vychovanci a nekřupany, ale v autobusech a v metru po mnohých zůstává pěkně nastláno, od těch se může venkovský buran ještě hodně učit, pane Nekvasile.
Libor Farský
Náš děda míval za 1. republiky v Praze autodopravu - 2 náklaďáky a 1 autobus. Jednou vezl Pražáky (žádné vidláky) na výlet do Olomouce. Vyprávěl nám, jak celý další den musel čistit a větrat autobus od obalů i nezkonzumovaných zbytků olomouckých syrečků, včetně nezvládnutých průjmových reakcí. Policii nevolal.
Eva Mužíková
Zase ti křupani z venkova, ještě že do Prahy jezdí, máte o kom psát...
Hana Rypáčková
Jde o prkotinu, ale pro hlídku lepší vrabec v hrsti....A holubi se natřásají...
Lidmila Nejedlá
Pár drobků sem, pár drobků tam, dají se vymést koštětem, je to nicotný problém. Kéž by se dalo všechno tak vymést...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.