Šišky s ovocem snadno a rychle

Šišky s ovocem snadno a rychle

6. 7. 2015

Komu by se chtělo stát dlouhé chvíle u plotny a vařit složitá jídla. Já se přiznám, že nejen ve vedrech si ulehčuji vaření, seč se dá. Dnes to bude jen rychlovka.

Ovoce zlátne v každém rohu zahrady, a tak není od věci udělat sladký pokrm. Bramborové těsto mám ,,suché", nakoupené přímo od dodavatele - tudíž v třetinové ceně než v obchodech. Leč v zimě si těsto dělám sama z vařených brambor, a to s přídavkem tvarohu. A protože moje lenost ve spojitosti s plotnou je stále větší, tak sladké knedlíky nebalím.

Uvařím těsto jako šišky a udělám sladkou omáčku rozvařením ovoce - dnes to jsou třešně s malým přídavkem jahodové zavařeniny. Po chvilce zavařím pudink a přidám vanilku.

Chuťové pohárky mlsných jazýčků mají různé chutě, a proto dochucení nechám na každém jednotlivci (skořice, hřebíček, citron a jiné).

Na dochucení a dozdobení - mně se moc nepovedlo - zakysanou smetanu či dobrý jogurt + kousek čerstvého ovoce.

Dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Teď momentálně jsem na jiné stravě, ale přiznávám, že tyhle šišky bych si dala!
Miluše Hasenohrlová
Vypadá to moc dobře paní Marie, určitě vyzkouším.
Hana Rypáčková
Ano,šetřím plotnu a vařím gnochi místo knedlíků.Sladká jídla máme málokdy.Ovoce zpracovávám na šťávy .Husté zamražuji, mám nabouchanou lednici i mrazák, až se zchladí, budu vařit. Nejde to ani na zahradě, kde mám plotnu. Do Prahy jen až bude rozumně.Ale tleskám ti a obdivuji tvou aktivitu.
Květoslava HOUDKOVÁ
A kdo jste z Prahy a okolí, v sobotu 11. 7. dejte opět "na plotnu dečku" a přijeďte do Stromovky. Je tam "žrací" festival pod taktovkou Prahy 7 (restaurace, bistra atd.) A pod stromy bude určitě chutnat! - akce je od 11.00 hod.
Jarmila Komberec Jakubcová
výborný recept, určitě to vyzkouším.Mám ráda ovocné knedlíky, ale vždy mně připadaly moc pracné. Takto je zvládnu za pár minut.
Marie Novotná
Soňo nadělej jen malé kuličky a polej ovocem.Všechno jde. :-)
Květoslava HOUDKOVÁ
Ahoj Soňo, mladí byli na Moravě a přivezli 16 kg meruněk po Kč 25,- (v Luhačovicích cena 59,-) = dali i mně. Tak dnes udělám tvaroh.těsto (mističky) a mňamku k obědu. Včera jsem využila to svoje "fofr těsto" a k obědu si upekla (na grillu) rybízový koláč + studený třešňový koktejl . (Klasické vaření mne v tom vedru nebaví - rybíz, třešně apod. mohu beztrestně "krást" u dcery na zahradě)
Soňa Prachfeldová
to je prima, jenže dělám kynuté těsto a to by asi nešlo - plátky
Květoslava HOUDKOVÁ
Ovocné knedlíky také nebalím a nevařím ve vodě. Z těsta vytvořím malé mističky a rozmístím do oválného parního hrnce. Do mističek dám ovoce,trošku cukru a uvařím, vyndám na talíř a pak už klasicky: tvaroh,máslo,dosladit.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.