Koláč s meruňkami

Koláč s meruňkami

20. 7. 2015

Dnes ráno přinesla sousedka meruňky a bylo rozhodnuto. Upeču rychlý a poměrně levný koláč. Já mám meruňky ještě zelené :-((

Infredience na těsto:
200 g hladké mouky
70 g cukru
70 g oleje
1 vejce
lžíce rumu (nemusí být)
100 ml mléka 
lžička prdopeče

Postup:
Zpracujeme tužší těsto, které rukama vtlačíme do koláčové formy. Meruňky jsem nakrájela na půlměsíčky a na koláči ještě posypala cukrem. Navrch drobenku a šup do trouby. Peču při 175 stupních C asi 40 minut.

Pecky usuším a jadérka sním :-))

Tak dobrou chuť!

recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Já dnes pekla znova, první byl broskvový, na ten dnešní jsem dala zahradní borůvky smíchané s červeným rybízem. Je vynikající, osvěžující. Protože mi došla hladká mouka tak jsem použila polohrubou a nemělo to chybu. Miluško, dobrý recept.
Jana Šenbergerová
Udělala jsem těsto z dvojité dávky na plech. Nebylo tuhé, tak jsem ho rozetřela, pokladla letními jablky a zdá se, že se také zítřka nedočká. Všem velmi chutná. Děkuji za výborný recept.
Katarina Schultzova
Koláč som upiekla, je výborný a rýchly.
Soňa Prachfeldová
Už jsem pekla několikrát koláče i knedlíky a nevděčníci volají úúúúúž néééééé . Pecky mám také ráda, přiměřeně, prý mají i něco léčivého do sebe.
Alena Vávrová
U nás se dnes po něm také zaprášilo, měli jsme k němu ledovou kávu. Jelikož jsou v očekávání bouřky , a to mohou spadnout i kroupy, tak jsme dnes mezi jinou prací meruňky očesali. Máme jen malý stromek, ale i tak budu mít o zábavu postaráno. U nás frčí meruňkový džem.
Hana Čadová
Paní Miluško, určitě se po koláči pěkně zaprášilo jak byl dobrý. Já jsem koupila od souseda 10 kg meruněk za 20 Kč. Docela dobrá cena. Koláč také byl, marmeláda a kompoty jsou už v regále. V zimě bude nějaká dobrota z mražených.
Hana Rypáčková
Zkusím.Nemám meruňky a kupuji drahé jen na jídlo a max knedlíky.Ale náme zelené ringle, které zežloutnou, zezlatoví a jsou sice šťavňatější než meruňky ,ale podobně chutnají.Jen kvůli té šťávě dělám kynuté slabé těsto, někdy i posypu pudinkovým práškem,drobenku navrch .Upekla jsem na neděli ještě ze zmražených.Teprve po půlce srpna budou.Když je vedro, moučník si odpustíme.....
Lidmila Nejedlá
Mňam...
Miluše Hasenohrlová
Děkuji za hodnocení....ano,nic se nemá přehánět, ani rumíček,ani jádra :-)
Zuzana Pivcová
Dlouho očekávaný koláč. :-)) Ale výsledek za to stojí!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.