Můj tip na dovolenou: Klenot
Chorvatska - Primošten

Můj tip na dovolenou: Klenot
Chorvatska - Primošten

26. 7. 2015

Primošten je krásná vesnička, která se nachází v Severní Dalmácii, asi 28 km na jih od Šibeniku.

V Primoštenu jsem byla již několikrát a pokaždé se můžete těšit na příjemné prostředí malého městečka. Je významné tím, že se můžete seznámit se zvyky a obyčeji místních obyvatel, kteří si je i přes zájem turistů nadále udržují. Když se vám poštěstí, je možné vidět náboženské mše v nedalekém kostele, které jsou většinou volně přístupné, nebo projížďku staré babičky zahalené v tradičním černém oblečení na krásném chlupatém oslíkovi, jenž se stal symbolem různých suvenýrů pro tuto část Chorvatska.

Ubytování

V Primoštenu se nachází pouze jeden velký a nově zrekonstruovaný hotel Zora přímo na pláži na poloostrově Raduča. V současné době nabízí přes hlavní sezónu služby all inclusive. Sice si trochu připlatíte, ale nebudete litovat. Máte po celý den možnost nealkoholických i alkoholických nápojů místní výroby, můžete si libovolně zajít na snídani, svačinu, oběd, večeři a noční svačinku. Místo hotelu se můžete ubytovat v apartmánech, ty jsou daleko levnější a nabízí různé druhy pokojů. Nevýhodou je však to, že cesta k pláži vede přes rušnou komunikaci. V parných dnech je to dost unavující.

Pláž

Pláže jsou zde opravdu dobře udržované a čisté, stejně jako voda, která je průzračná až na dno. Pláže jsou zde jak kamenné, tak také oblázkové. Příliš nedoporučuji kamenné pláže dětem, protože vstup do vody je poměrně kluzký a mohou se zde také objevit mořští ježci. V zátoce u hotelu je však vstup ideální.

Doporučení

Určitě navštivte kopeček s kostelem sv. Jiří, kolem něhož se rozkládá hřbitov. Můžete zde posedět na lavičce nebo si užít nevídaný pohled na městečko i v noci. Dále nezapomeňte ochutnat zdejší palačinky nebo zmrzlinu, je to ta nejlepší, jakou jsem kdy měla. Prodavači jsou ochotní a možná vám ze zmrzliny vytvoří umělecké dílo.

 

Můj tip na dovolenou či výlet - velká letní soutěž o pobyt v Česku. Napište do rubriky Moje cestování, kde jste byli, co se vám na dovolené či výletě líbilo, jak jste byli spokojeni se službami – ubytováním, stravováním, průvodci, delegáty cestovních kanceláří. Popište, co bylo na navštíveném místě nejzajímavější, co stojí za to vidět, ale i to, co se vám nelíbilo a co byste nedoporučovali. Článek nadepište Můj tip na dovolenou. Všechny příspěvky budou 30. září slosovány a vítěz vyhraje třídenní pobyt v některém z českých penzionů. Více informací zde
dovolená naše tipy výlet
Autor: Olga K
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Souhlasím s Helenkou Červenkou, proč bychom si nemohly sdělovat svoje poznatky s cestovními kancelářemi.Až se vrátím z Itálie kam zítra odjíždím napíši článek o svých poznatcích protože cestuji tak 7x ročně.Název cestovky není nic tajného - tedy doufám.
Alena Várošová
Chorvatsko je krásná země.má jistě spoustu zajímavých nabídek,čisté moře.Pokud je někde v nabídce,což bývá pro tuto destinaci velmi zřídka all inclusive,každý ví,co to znamená.Byla jsem též na několika místzech v Chorvatsku a nejblíž Primoštěnu,je Šibeník kde bylo taky pěkně. Ráda bych vám děvčata poradila nějakou skvělou cestovku,ale lítám všude na poslední chvíli,když to jde.Také se přikláním k Helence a nevidím v tom nic špatného,napsat cestovku s kterou je někdo spokojený.Třeba paní Olga ještě napíše.Hezký den.
Elena Valeriánová
Helenko, já osobně se hned na tu Vaši CK mrknu. Pořád hledám nějakou dovolenou na podzim. Děkuji za tip Souhlasím plně s Vašimi slovy. Pravidla jsem taky tak pochopila a ve svých příspěvcích toto zohlednila.
Helenka Vambleki
Přečetla jsem pravidla cestovatelské soutěže a uvádí se tam: Napište do rubriky Moje cestování, kde jste byli, co se vám na dovolené či výletě líbilo, jak jste byli spokojeni se službami – ubytováním, stravováním, průvodci, delegáty cestovních kanceláří... Nechápu, proč by zde paní Olga nemohla odpovědět na otázky K. Houdkové a E. Valeriánové s jakou cestovkou cestovala. Strejda Gůgl sice najde ledacos a samozřejmě najde i padesát cestovek, které vozí klienty do Chorvatska. Ale v dnešní době různých "podnikavců" si jeden opravdu není jistý, zda za své peníze opravdu na slibovanou dovču odjede, dostane avizované ubytování či stravu a jestli se z ní spolehlivě vrátí. Já se nebudu tajit tím, že jsem byla už pětkrát s cestovkou http://victoria-ck.cz/ a vždy bylo vše v pořádku. Proto s ní pojedu letos ještě na Istrii a v říjnu na seniorský pobyt do Francie. Tohle není reklama, tohle je předaná informace o vlastních zkušenostech a nevím, proč bych tuto CK přátelům na íčku nemohla doporučit a stejně tak určitě paní Olga může doporučit tu svou.
Jarmila Komberec Jakubcová
Milá Květo, vyhledávač Google má více možností v hledání hlavně při informacích o zahraničí.Najdeš ho tak, že do vyhledávače Seznam napíšeš www.google.cz. Pak si ho uloží mezi tzv. oblíbené portály.Já nepoužívám jiný hledací portál protože Google má mnoho možností.
Elena Valeriánová
Nevím, nevím jestli Gúgl najde všechno. Můj vnouček při jedné šarvátce řekl své starší sestře: "Takovou ti vrazím, že odletíš a ani google tě nenajde." No tak teda nevím. :-), mladí se v tom dnes vyznají lépe.
Jana Slavíková
Paní Houdková, Seznam přece umí totéž co "strejda Gůgl". Po přečtení vašeho článku o hotelbusu, jsem také použila Seznam a našla jsem vše, co mě o něm zajímalo.
Květoslava HOUDKOVÁ
Milá Jano S. - můj vyhledavač je Seznam, "strejdu Gůgla" v notebooku nemám-neumím. Pro event. přímou odpověď uvádím svůj mail: kurzHoudk@seznam.cz (to už nebude veřejná reklama, ale soukromé sdělení - já své příp. odpovědi o CK a pod. poskytuji stejným způsobem) - dík.
Elena Valeriánová
Mě osobně by také zajímaly informace o CK.
Jana Slavíková
Paní Houdková, u svého článku o hotelbusu jste CK "kvůli reklamě" neuvedla a tady se dotazujete? Nejjednodušší je použít vyhledávač (v mém okolí se "ptáme strejdy Gůgla" ).

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.