V restauraci

V restauraci

26. 7. 2015

Po odborné konferenci v centru Prahy jsme se s kolegy vydali na pivo, do hukotu velkoměsta. Vybrali jsme si noblesní restauraci v Obecním domě. V popoledních hodinách byla restaurace středně naplněna lepšími lidmi. Povznášely nás v ní obrazy Alfonse Muchy, pivo i vzorná obsluha. Povídali jsme si dojmy z konference a jiná povznášející témata. Po druhém pivu však nastoupila zkáza.

Náhle se široké dveře se rozlétly a do sálu se nahrnuly stovky uniformovanch a ozbrojených Němců, byli to vojáci z druhé světové války. Vstoupili gestapáci, vojáci wehrmachtu „Sámani“ a mladí z Hitlerjugend. Češi v sále, zvláště ti starší, se začali hroutit, ženy hrůzou omdlévaly. Střední věk hostů začal hlasitě huhlat. Číšníci zavolali management restaurace. Ten rozhodl, že už sedícím Němcům mezi Čechy se pivo nalévat nebude! Museli proto rychle odejít z místnosti, bez občerstvení. Čechům se nalévat ale mohlo.

Později jsme se od obsluhy dověděli, že o patro výše se natáčel válečný film.

Bylo to 70 let od konce té války!

Můj příběh restaurace
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Mně se stalo v Mariánských Lázních, kde jsem se léčila, že do restaurace při odpolední taneční zábavě doslova vtrhla horda Němců v jezdeckých kostýmech, protože tam v okolí jezdili na koních / nevím, kde je uvázali před vstupem/, zaujali nejlepší místa, která tam měli rezervovaná a číšníci jen "kmitali" s lahvemi šampusu, které nedočkaví "hosté" za bujarého veselí "bouchali, až špunty létaly mezi ostatní lid.Hudba na jejich počest ihned zařadila německé písničky. Většina lázeňských hostů znechuceně sál opustila právě tak, jako já se svou společností.
Dagmar Bartušková
Veselá příhoda. To já natrefila pouze na vodníka u Vltavy. Bohužel, ani ten nebyl skutečný.
Zuzana Pivcová
No, já jsem to zažila kdysi ještě ve staré tržnici na Pankráci, že se mezi nakupujícími náhle objevil muž v černé uniformě gestapa s páskou s hákovým křížem na rukávě. Nejvíc jsem se asi vykulila já, protože jsem byla poznamenaná prací s dokumentací z 2. světové války v archivu, ostatní lidi to nechalo celkem v klidu, nijak ho neinzultovali a neomdlévali. Byl to Čech a odskočil si něco nakoupit z nedalekého natáčení historického filmu.
Lidmila Nejedlá
Dobrá příhoda.
Hana Rypáčková
To jsou pecky.Spali jsme v penzionu a ráno do společné kuchyňky vlítnul jeden polooblečený voják Wehrmachtu.Zaspal a v Hradci se odehrával vzpomínkový boj o most...Pomáhali jsme mu zapnout kšandy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Němci ani nemusí být uniformovaní - když jedou pražskou MHD nebo přijdou do restaurace, chovají se "jako utržení ze řetězu"( neutrhli se v koncentráku)- mají to asi v povaze)
Hana Šimková
Velmi zajímavý zážitek
Soňa Prachfeldová
Chudáčkové, takhle Vás polekat, snad ten opar nebyl tak hrozný :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.