O imigraci

O imigraci

29. 7. 2015

Nevadí nám tu „mirečci“,
vzdělaní lidé s tmavou pletí,
ale islámští blbečci,
vrahové mužů, žen i dětí.

Nevadí nám tu chudáci,
před hrůzou válek prchající,
však mladí statní chlapáci,
na střety s námi čekající.

Ti nejsou vděčni za stravu
a za kapesné k tomu,
o těch netřeba rozpravu,
ty mají vracet domů.

Moje poezie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Současná básnička se mi líbí, vystihuje dobu a smýšlení většiny z nás.
Libuše Křapová
Aleno, tak tyhle migranty bych brala :-))) Básnička pana Horenského se mi ale líbí. Vystihuje problém humorně a pravdivě.
Alena Tollarová
Já jednoho migrantíka znám. Brzy mu budou dva roky. V noci překonává oplocení svého útočiště a hledá nové u svého brášky. Jeho maminka to komentuje: jak vystřiženej z nováckých zpráv, věčně řve, všechno chce, leze kam nemá a na oplátku se jenom culí ... tuším, že to ale asi nebude o něm, co :)))
Hana Šorejsová
Zdeňku, vaše básně jsou vždy výstižné a přitom humorné, ty sáhodlouhé komentáře ? Prima jste to vystihl. Díky !
VANDA Blaškovič
Dobrá ráno, myslím, že zde jaksi impulsivními reakcemi některých diskutujících vzniklo nedorozumění. Sám pan Horenský napsal, že nehodlal básničkou bojovat…Ano, souhlasím. Vážení diskutující, přečtěte si tedy prosím nejprve komentář Lidmily a následně Vladky. Je vidět, že se oběma básnička líbila. Vladka ji dokonce ocenila jako vtipnou a následně si dovolila slušně podotknout ke komentáři Lidmily, že jeden ze způsobů boje – a to básní - by byl v této téměř tragické situaci jaksi nedostatečný, neúčinný a tím pádem až naivní. A s tím snad někdo nesouhlasí? Proti básničce, jako takové, nepadlo ani slovo. Myslím, že nebudu jediná, kdo s Vladčiným názorem razantního řešení imigrantské politiky, a to nejen slovy, souhlasí. A básničky ať si píše každý, jaké uzná za vhodné. To je každého osobní věc. Mně se básničky pana Horenského líbí. Jsou vtipné, lehké, výstižné. Je totiž skutečně třeba rozlišovat „mirečky“ a „mirečky“, jak se píše v prvém řádku básničky, stejně tak, jako je třeba rozlišovat imigranty a imigranty. S některýma je třeba bez debat zatočit a poslat je nekompromisně tam kam patří. Jak všichni víme, není důležité zastávat stejný názor ale správný názor. A za tím si stojím.
Elena Valeriánová
Teď jsem slyšela z telky, že v utečeneckém táboře v Bělé pod B. jsou nepokoje. Je mi z toho úzko.
Zdeněk Horenský
Netušil jsem, že tady tímto zrovna rozpoutám tak vášnivé komentáře, které ale v mnohém s uvedeným nesouvisí. Dámy zanechte výpadů a sporů, vždyť to Vám vůbec nesluší. Opravdu jsem nechtěl ničím bojovat, ani ostře nabroušenou tužkou, zkrátka mi to tak nějak přišlo na um. Proti imigrantům zcela nic nemám, jen by se opravdu mezi nimi mělo rozlišovat.
Miroslav Štorch
Hezké veršíky pane Zdeňku - ono na to násilné vracení emigrantů zpět do Afriky a jinam jistě dojde. Po útocích na Eurotunel se už chystají deportace, protože to si nemůže Francie ani Británie nechat líbit. Ti lidé jsou tam bez víz nelegálně a chovají se násilně i k řidičům a policistům. Na hrubý pytel přide hrubá záplata.
Elena Valeriánová
Prosím.
Vladka Steinová
Vážená p.Valeriánová, já Vás neznám, Vy neznáte mě,prosím,nechte laskavě na mě, jaký mám dnes den.Proč nepíší básničky je jen moje věc,nemusím Vám to vysvětlovat.Pokud je někdo lepší a produktivnější, já mu to přeji, proč to prosím řešíte ? Zde se stalo zvykem, že člověk napíše jedinou slušnou větu do recenze-následně vyplují názory, které nemají co dělat s daným tématem. Přečtěte, si prosím, moji jedinou větu, jako reakci ze dne 30.7.v 0.26.h. A co zde z toho vzniklo? V kratičké vtipné básni p.Horenského šlo o imigraci, ne o posuzování mého Ega, mého psaní básní etc. nebo o posouzené mého dne apod.Já Vás také nehodnotím, ani bych si to nedovolila. Považuji tuto diskusi za skončenou.Děkuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...