Nakládáme okurky

Nakládáme okurky

4. 8. 2015

Při nakládání okurek máme vždy ten svůj "zaručený" recept. Ale proč nezkusit taky něco jiného. Tento recept je na jednu zavařovací sklenici 0,7l. To znamená, že při větším množství musíme dát do každé sklenice to, co popisuji.

Ingredience
Budeme potřebovat samozřejmě okurky nakladačky, mrkev, cibuli, 2 tabletky sacharinu, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, 1 čajovou lžičku soli, 1 polévkovou lžíci krystal cukru, špetku hořčičného semínka, 1 dcl octa a kopr. Ten, kdo může, přidá na spodek malou chilli papričku pro větší pikantnost.

Postup
Na dno sklenice dáme pokrájenou cibuli, mrkev, kopr, případně chilli papričku. Vyskládáme okurky, proložíme mrkví, přidáme 2 tabletky sacharinu (musí být, bez něj to není ono), lžičku soli, lžíci cukru, nové koření a celý pepř. Pak zalijeme octem a zbytek dolijeme vodou. Zavíčkujeme a dáme do studené vody vařit. Pozor, jen přivedeme k varu, nevařit. Vytáhneme sklenici, zabalíme do utěrky a obráceným dnem nahoru zatřepeme, aby se rozpustil cukr. Pak sklenici nebo sklenice nacháme vychladnout a uložíme do špajzu či do sklepa. Před konzumací vkládám dvě sklenice do lednice. Říkám tomu - dáme okurky vytvrdit. Pak jsou skvělé.

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Laďo, nemusí, když næm to chutná s cukrem
Hana Rypáčková
Už vím, přehlédla jsem .Hlavně je nesníst do vánoc!Když jsou tak dobré....
Ladislav Vesecký
Eleno, ne, ne ten sacharin tam musí být. chuť je jiná než ten cukr. Pro paní Rypáčkovou, kopr ano, je uveden v ingrediencích
Marie Foltýnová
Já dávám na okurky kousek křenu i kopr.Křen máme na zahradě.To si popláču při okrajování.
Elena Valeriánová
Maruško, já mám ten recept s křenem, ale nedávám ho tam. Hanko kopr tam je uvedený. Místo kopru můžete do okurek dát čerstvou snítku saturejky a nebo přidat ke kopru.
Marie Seitlová
Okurky zavařuji také stejně jako p. Vesecký, jen mi tam chybí křen.
Dagmar Bartušková
Okurky již dlouho nenakládám,bože, kde jsou ty časy! Za "komančů" jsme u nás doma byly jako malá Fruta! Už n i k d y !
Jana Šenbergerová
Dělám, nebo spíše dělala jsem to stejně jako Alenka V. DEKO, asi 10dg cukru, ale místo kopru, mrkve a cibule několik stroužků česneku. To nemělo chybu. Možná se nechám zlákat nabídkou nakladaček v naší polské zelenině. Já moc na okurky nejsem, ale Pavla by určitě potěšily.
Alena Vávrová
Pravda, znojemské jsou jednička. Ale já se s tím nepářu, zavařuji je mladým, že dcera na to nemá dost času. Uvařím Deko dle návodu a jen to víc osladím. Sama je moc nemusím. Kopr mi zase sežrali slimáci, tak ho sháním, kde se dá. Zeťákovi na přání sem tam strčím do lahve půlku feferonky, ale musím tu láhev řádně označit ;-).
Růžena Antlová
tenhle recept znám jen si usnadňuji to že okurky nezavařuju nálev si připravím ve větším množství na 5 slenic povařím ho 5 minut a horkým nálevem zaleju okurky zavíčkuju a obrátím dnem vzhůru . Když trocha nálevu zůstane nevyhodím ho ,použiji ho do okurkového salátu místo octa.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.