Nakládali už jste cuketu?

Nakládali už jste cuketu?

10. 8. 2015

Je doba zavařování a nakládání okurek. Máte doma plno cuket a nevíte, co s nimi? Poradím vám malý fígl. 

Přerostlé cukety oloupejte, zbavte semena měkké vnitřní části, rozkrájejte na špalíky velké asi jako malé okurky k zavařování a naskládejte je do sklenic. Přidejte do každé sklenice 1-2 "kozí rohy", podle chuti buď pálivé nebo sladké, jsou hezké, když sosu barevné, červené nebo žluté. Obsah zalijte oblíbeným lákem jako na okurky a zavařte v hrnci asi 10 minut při 80 stupních. Po vyjmutí sklenice otočte víkem dolů a nechte vychladnout.

Budete překvapeni jemnou chutí cukety. Já už to dělám řadu let a chutná to i mým přátelům, kteří mne následují. 

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Miluško, ale to děláš chybu. Cukety jsou dobré i pro naše mlsné jazýčky. Já včera udělala zelíčko a bylo opravdu luxusní, za chvíli hotové, jemňoučké. Ale je pravda, že i náš Rexík je má rád. O slepicích nemluvě, jenže zatím na ně moc nezbývají.
Zuzana Pivcová
Je pravda, že cukety mi roky nic neříkaly, zatímco u mých známých už byly populární. To asi proto, že jsem začala nešťastně. Na čísi radu, že je cuketa jako okurka, jsem si ji nastrouhala na salát, který se na způsob okurkového nedal sníst. Teď je ale dusím, griluji, plním něčím, zkrátka, co dovedu. :-)))
Miluše Hasenohrlová
Velmi zajímavý recept, ale u nás cukety pěstujeme pro slepičky a kačenky a občas si pochutná i pejsek :-))
Hana Rypáčková
Mám tak malou úrodu, že je stačíme sníst, ale zavařovala jsem cuketí čalamády často-i jako okurky do salátů.Ale dnes máme cuketové zelí teprve podruhé!
Elena Valeriánová
O zavařování cuket jsm slyšela, ale ještě jsem je nedělala. Letos se už do toho asi taky nepustím, mám jednu obrovskou cuketu (myslím rostlinu) a ta nás zásobovala plody po celý čas. Teď už ji dochází dech. Ale dnes bude k obědu zelí z cukety. Ale váš recept určitě stojí za vyzkoušení. Děkuji.
Olga Štolbová
Cukety jsem ještě nezavařovala, a letos už pro mně cuketové šílenství skončilo. Ze dvou sazenic jich bylo až, až... Miluju je a připravuju na spoustu způsobů a rozdávám. Příští rok vyzkouším, jestli přežiju. ***
Jana Šenbergerová
Pro nás přichází váš recept v pravý čas. Určitě ho vyzkoušíme, snad cukety ve sklepě vydržely. Ty na záhoně jsme včera našli upečené.
VANDA Blaškovič
Zdenko, no tedy, to je pro mne novinka zavařovat cukety!! Škoda, že Tvůj článek nevyšel tak o deset dní dříve...všechny přerostlé cukety jsem totiž vyházela a těch bylo!...tak snad příští rok! ? Děkuji!!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...