Plavečky! Že by tip na
další módní přehlídku?

Plavečky! Že by tip na
další módní přehlídku?

28. 8. 2015

Rozmarné léto! Budiž pochváleno!

Děvčata, tento článek bude zejména pro nás, tak trochu rozmarné parádnice :-). Ale číst jej může vlastně každý. Sezóna se nám pomalu krátí, sluneční paprsky již tak nebodají. Kam já jsem ty plavky mohla jen dát !? Kam jsem je zašantročila? Ztratila jsem je, nebo mi je někdo ukradl? Určitě každá z nás tuto situaci zná, když nemůžeme něco najít. Je to k zbláznění! Prostě jsem si, děvčata, najednou uvědomila, že mi chybí jedny krásné plavky, které jsem si loni koupila a nemám je ve skříni...kdepak asi jsou? To je mi záhada! A tak jsem je nejdříve začala hledat v přihrádkách, kde jsem předpokládala, že je určitě najdu. Nenašla.

Pak jsem již trochu rozladěná prošla i skříně manžela. Co kdyby se mu náhodou tak zalíbily, že by si je občas chtěl vyzkoušet? Fakt bych byla šťastná, kdyby se u něho našly, nic bych mu nevyčítala, ale kde nic, tu nic. Že by v tom měly prsty vnučky? Ale ne, ty snad až za pár let začnou tahat nějaké moje věci, i když botičky na podpatkách si zkoušejí již nyní. Hrají si na obchod. Dělají si z bot řady a pak si je mezi sebou prodávají. Dokonce i já jsem si musela od nich pár svých vlastních bot znovu koupit i zaplatit. Udivilo mne, že ti caparti platbu kreditkou neakceptují. Požadovaly jen hotovost v bankovkách, co nejvyšší nominální hodnoty, mince odmítaly. Naštěstí jsem dostala od nich laskavě nějakou slevu, tak mne tento nákup nepoložil, ale plavky stále nikde.

Nedalo se nic dělat, vzala jsem svoje skříně tady na ostrově útokem. Skoro vše jsem z nich vyházela. A když už jsem měla hezky všechno prádlo na zemi, na jedné hromadě, řekla jsem si, že si tedy udělám pořádek alespoň v oblečení na pláž. Začala jsem třídit plavky, plédy, sukýnky a plážové halenky či šatičky. Kloboučky, tašky, brýle, korálky, náramky, to nechám spíše na příště, na to nemám jaksi sílu. Prádlo jsem pak hezky vyprala a rozvěsila na šňůry na terase. Připadala jsem si jako Pejsek s kočičkou, jak věšeli prádlo. Snad mi prádlo nezmokne! Že bych se také pověsila? Ale ne! Ještě vydržím. Spokojeně jsem si sedla do lehátka a dívala se na tu směsici barev vlající na šňůrách. To by byla módní přehlídka, napadlo mne! A již jsem u toho. Jasně, že jsem si na vás, děvčata, vzpomněla a běžela pro foťák, dříve, nežli začne pršet a budu muset prádlo uklízet.

A tak se stalo, že vám předkládám ve fotografiích část mé garderoby na pláž. Je to takový přibližný vzorek, co se nosí. Nosí se samozřejmě mnohem více různých modelů. Já nejraději mám ty lososové dvojdílné plavky s lístečkama. Některé kousky jsem koupila v Praze, některé za velkou louží. Ale většina plavek je italské výroby. Zjistila jsem, že na vedlejším ostrově, na Brači, mají jeden bezvadný obchůdek s plavkama. Jednou tam spolu zajdeme. Jsou odvážnější, ale zatím si troufám. Ale děvčata, nemyslete, není to zadarmo! Vyfotila jsem vám proto i moje mučidla. Ty leží na terase stále. Kykoli můžete vyzkoušet. A hned.:-). Vím, že kolo a plavání je celkem běžná aktivita pro většinu z nás.

A moje mučidla? Kruhy jsou na posilování paží. Upažte, propněte lokty,napětí do celých paží včetně prstů. Kroužky zavěste na zápěstí a roztočte je malými, ostrými kroužky celými propnutými pažemi. Vtáhnout bříško, podsadit zadeček, nehýbat tělem, jen pažemi. Sto kroužků dopředu, sto kroužků dozadu a je to! Další mučidlo je na posilování vnitřních stehenních svalů. V sedu stiskáte pružinu kolenama k sobě. Šlapadlo i činky znáte. Poslední jsou pevné popruhy, zavěšené na pergole, visící kolmo dolu k podlaze. Končí tak 70 cm nad zemí. V závěsu se posiluje celé tělo vlastní vahou. Je to vynikající posilování pro již zdatnější sportovce.

Ale co by vás mohlo hodně zajímat, je systém cviků pro regeneraci páteře SM systém, MUDr. Richarda Smíška. Doktor Smíšek byl u nás ve Vrbosce. Ano, cvičili jsme každý den. Cvičí se se dvěma pružnými lany, natahují se jako gumy. Připevňují se jedním koncem, smyčkou, třeba na zábradlí, druhý konec držíte za držátka v rukách. Lana musí být napnutá. Cvičí se ve stoje pohybem paží nebo dolních končetin proti odporu gum. Je vhodné použít malou sílu a více opakování. Lana se dají i vyrobit. Originály jsou relativně drahé. Stačí koupit 2 x 2metry gumicuku a jakákoli držátka.  Seženete v modelářských potřebách.

A pokud vám vyschlo v krku, přidávám ještě jednu malou vychytávku. Týká se osvěžení, tedy možnosti mít u sebe stále studenou vodu i ve třicetistupňových vedrech. Pet lahev naplňte do poloviny vodou, případně vodou s citronem a dejte do mrazáku přes noc, na stojato, zmrznout. Ráno dolijte do lahve vodou z vodovodu a máte osvěžující ledový nápoj na celé dopoledne. Led se postupně rozpuští.

Přeji Vám děvčata, klidný, poslední prázdninový víkend!

P.S. Plavky jsem nenašla, ale třeba jsem je nechala v Praze. Nevadí.  A jak jste si Vy užily letošní tropy a dovolené? Jaké plavky nejraději nosíte? Napadlo mne,že ta naše případná další letní módní přehlídka v roce 2016 by mohla být na téma plážové oblečení. Jistě, že včetně klobouků, botiček, tašek, slunečních brýlí, plážových náhrdelníků, plédů, sukní, halenek a šatiček, třeba i vlastnoručně vyrobených. Byla by to možná pro některé z nás docela dobrá motivace, proč se také sobě trochu více věnovat a nemyslet jen na ty naše zlatíčka kolem nás.  Co Vy na to, děvčata?

koupání móda
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
VANDA Blaškovič
Lubomíre, vystihl jsi přesně to, co my ženy potřebujeme. Cítit se báječně v jakýchkoli plavkách, třeba i v těch Císařových nových plavkách...a vám, muži, přejeme, pokud možno, hezké, estetické, elegantní pokoukáníčko...:))
Lubomír Müller
Když jsem byl o trochu mladší (no, skoro o půl století) a o hodně hloupejší (podle tvrzení jiných) rád jsem říkal, že nejlepší plavky jsou žádné plavky. Dnes, když už jsem o trochu starší (no, skoro o půl století) a o hodně moudřejší (podle tvrzneí jiných) říkám, že nejlepší plavky jsou stále žádné plavky. Jenomže, co by to bylo za módní přehlídku plavek, kdyby nebylo plavek, že ano! Plavky se staly skutečným módním doplňkem dámské garderoby (mně se líbí takové ty supermoderní, jejichž látka se vejde do krabičky od sirek, protože je to vlastně jenom šňůrka...). Vando, mile fejetonistický článek. Přiměl mě k zamyšlení, jaké plavky mám vlastně já. Zjistil jsem, že žádné. Škoda, na módní přehlídce asi nebudu moct vystoupit, ale vám všem dámám s plavkami všech možných tvarů a barev přeju, abyste se líbily a cítily se ve svých plavkách báječně Nemusí to být na zrovna na módní přehlídce, ale třeba jen doma u bazénu. ♥
VANDA Blaškovič
Krásné nedělní ráno, děvčata. Jsem ráda, že pro většinu z vás je pobyt u moře veselá záležitost, plná smíchu, barev a radosti. Tomu odpovídají samozřejmě i naše hadříky, které si na sebe oblékneme! Nebuďme úzkoprsé!....:)) Neberme se zde tak vážně!...:) Černou a tmavé barvy si nechme na jiné příležitosti. Z vašich komentářů je tak jasně vidět, co nosíte v sobě, jak se cítíte, jakou máte duši! Vyzařujete spokojenost, radost a naději, ale i bohužel zapšklost, závist a zlobu. Naštěstí my spokojené jsme v převaze. A tak s chutí do plaveček, děvčata, a šup do rybníka, řeky, moříčka…prostě do jakékoli živé vody…) P.S. Prohrála jsem šampus a víte proč?...:) Já naivka!!....:)
Jarmila Komberec Jakubcová
Milá Vando, těším se na setkání s tebou protože máme hodně společného, na mučidla jsem moc zvědavá.já se chystám na cestu do Izraele, ještě plavečky užiji v moříčku.
Jiří Libánský
Přirozený smysl pro eleganci nelze nahradit kvantitou. Ale jistě prezentace takovéto sbírky ženy zaujme více, než sbírka např. modelů letadel II. světové války.
Soňa Prachfeldová
Jsi parádnice Vando, na boty jsem ujetá též, plavky jsem si koupila loni, moje oblíbené děsně prořídly a tak je nosím ráda na zahradě a v lehátku. Plavky byly moje denodenní dopolední oblečení v těch vedrech u oprámu, který mám za humny.
Hana Šorejsová
"Kdo nebyl obdařen vrozeným smyslem pro eleganci, obklopuje se nevkusem, není ošklivých žen, jsou jen ženy, které se neumějí udělat krásnými." Coco CHANEL
Olga Štolbová
Vandi, povídání vtipné, ale...třídit plavky, plédy, sukýnky, střevíčky, kloboučky ??? Nemyslím, že bych tímhle ztratila moc času. A přehlídku seniorek v plavečkách ??? Tak to snad ne..... *****
Jitka Chodorová
Moc pěkné a vtipné povídání, a k tomu fotky, to umí Vanda moc dobře. Pobaví, přidá nějaký rozum, a člověk přijde na jiné myšlenky. Já osobně jsem letos plavky na sobě taky neměla, stydím se za to, protože voda mě oblažuje, ale skoro jsem odjela k moři,bylo to narychlo, ale vzpomněla jsem si, že máme od loňska propadlé pasy, a na občanku bych si nikam netroufla, tak dřepíme doma.Tobě Vando fandím.
Elena Valeriánová
Plavky jsem letos na sobě ještě neměla. U moře jsme, bohužel, nebyli. Do řeky mi stačí kraťasy a triko a veřejná koupaliště nevyhledávám. Ani můj šatník těmito oděvy příliš neoplývá. I když nějakou takovou halenou - šaty bych opravdu šatník obohatila ráda. Pani Květo, mám doma jeden rotoped, ten bych klidně někomu darovala. Zeptám se, zda by ho nechtěli naši skauti. Díky za tip.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%