Pomerančová marmeláda
od mojí maminky

Pomerančová marmeláda
od mojí maminky

12. 9. 2015

Nabízím recept na marmeládu, který jsem zdědila po mé mamince. Tak ho zkuste.

Ingredience
1 kg pomerančů
20 dkg zázvoru
25 dkg cukru
1 vanilkový cukr (1 balení)
1 citron (šťávu vymačkat)
špetka skořice
Gelfix

Postup
Pomeranče oloupeme a oloupeme i blány kolem jednotlivých dílků. Čistou dužinu nakrájíme na drobné kousky, můžeme i rozmixovat. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno. Dužinu, zázvor, vymačkanou citronovou šťávu, skořici a trochu vody dáme do hrnce a začneme vařit. Kdo má rád pomerančovou kůru, může přidat na drobné nudličky pokrájenou, musí být velmi dobře umytá. Stále mícháme. Zhruba 30 minut. Přidáme cukr a ještě mícháme, asi 5 minut. Někdy se udělá tak nádherná marmeláda, že nemusíme používat ani Gelfix.

Naléváme ještě teplou marmeládu do skleniček. Zašroubujeme a otočíme sklenice dnem nahoru a necháme vychladnout.

Takto připravená marmeláda se dá použít i na vánoční cukroví, nyní jsou pomeranče velmi šťavnaté a nejsou tak drahé, jako v zimě. Doporučuji i k snídani na namazaný chléb či rohlíky.

Je prostě výborná!

gastronomie recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Fialová
ad 16.30 - k čemu potřebujete dobře vybavenou kuchyň a vztah s ostatními lidmi na uvaření marmelády?
Jana Slavíková
Pomerančovou marmeládu jsem nikdy nedělala (letos jahodovou, jahodovou s malinami, meruňkovou, třešňovou a ze žlutých špendlíků), občas si ji koupím. Výborná je od Markse a Spencera.
Lidmila Nejedlá
Tak to zkusím, nikdy jsem pomerančovou marmeládu nejedla.
Hana Rypáčková
Je mi až divné, že pomeranče vždy sníme a tudíž ji nevařím.Škoda.Ale máme jiné ovoce , které nestačíme ujíst.Proto.
Elena Valeriánová
Nepřidává se ten gelfix do ovoce hned na začátku vaření rozmíchaný s cukrem? Já si nepamatují tento přípravek z dřívější doby.
Jana Šenbergerová
Pomerančovou mám ráda, ale už se marmeládám raději vyhýbám, i když ty domácí jsou skvělé.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...