Foto

Babí léto je tady, tvrdí
naši meteorologové

13. 9. 2015

Vážně přijde? Babí léto? Snad ano, pokud se máme spolehnout na předpověď Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Zatím nebyl úplně přesný...

Tak pojďme na to, v příštím týdnu se odpolední teploty podle ČHMÚ dostanou většinou nad 20 stupňů Celsia, pršet by mělo méně. Další tři týdny pak budou srážkově průměrné. Vzhledem k ročnímu období lze očekávat výskyt místních mlh a nízké oblačnosti.

Dlouhodobá průměrná teplota v období od 14. září do 11. října je v Česku 14 stupně Celsia. Letos by tyto dny měly být teplejší, a to zejména v nadcházejícím týdnu. „Druhý týden očekáváme teplotně slabě nadprůměrný a třetí a čtvrtý týden by podle aktuálních předpokladů měly být teplotně průměrné,“ dodal ČHMÚ.

Nejnižší průměrná teplota byla v tomto období naměřena v roce 1972, a to 7,6 stupně Celsia. Naopak nejtepleji bylo v roce 2006, kdy se teplota vyšplhala na průměrných 13,5 stupně Celsia. 

Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Foltýnová
Tak jsem už několikrát přemýšlela, proč se říká babí léto.Tak teď už to vím díky Áje.Kéž by trvalo co nejdéle.Každé roční období má své kouzlo.Ale léto je léto.Tak že.Fráňa Šrámek má pravdu.Léto budiž pochváleno.
Dagmar Bartušková
Babí nebo pozdní léto mám ráda. Proč babské? Protože vzduchem poletují drobné pavučinky, připomínající šedivé babské vlasy. Není to z mé hlavy. Baby, tak ať se vydaří!
Květoslava HOUDKOVÁ
Vítej, ty "naše" léto a zůstaň co nejdéle !!
Jana Šenbergerová
Vzhledem k tomu, že teď už prožívám "babí" jaro, léto, podzim i zimu, mám docela radost, že v tom "babím létě" budeme lítat všichni. Hlavně ať se opravdu vydaří. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...