Můj tip na výlet: 
Výšlap na Milešovku

Můj tip na výlet:
Výšlap na Milešovku

29. 9. 2015

Den české státnosti 28.9. t.r. nás uvítal vlídnou tváří a hřejivým slunkem. Sbalili jsme svačinu, pití, vnoučata a vypravili jsme se na ranní autobus.

Parta se mi smála, jak se podivuji novému autobusu, ale věřte, seděla jsem v něm poprvé a je prima se občas nechat svézt, když pořád řídím.

Vystoupili jsme v Milešové a vydali se na vrcholek - cca 4 km. Začátek cesty dobrý, výše už hodně kamenitý, místy úzká pěšina. Museli jsme dávat pozor na droboť, ale ta si vedla statečně. Ani jsme netušili, že zároveň sportovci pořádali maratónský běh, a to až z Teplic na Milešovku. Obdivuhodný výkon mladých, starých, byla to zabíračka, někteří před vrcholkem sotva popadali dech. Na vrcholku nádherně, ani moc nefoukalo.

A už jsme na vrcholu Milešovky, která je vysoká 837 m., má přezdívku Královna Českého středohoří, nebo také Hromová hora. Od roku 1904 zde sídlí meteorologická observatoř s rozhlednou. Milešovka patří mezi národní přírodní rezervace, její svahy jsou pokryty listnatými a smíšenými lesy, na vrcholku jsou smrkoviny. Na teplých úbočích se vyskytují vzácné rostliny - kapradinka lesní, kostrava ametystová a j. Součástí rezervace jsou i Výří skály kde hnizdí krahujec, jestřáb, výr, káně, kalous a včelojed.

Na vrcholu jsou dvě chaty s občerstvením, tradičně je zde k dostání zelňačka, klobásy a hlavně dobré pivo a to bodne, když se doškrábete na vrcholek. Lidí tam bylo opravdu hodně, maratonci, lidi mladí, staří, psi a děti. Prostě živo. Výhled dolů do údolí překrásný, slunečný. Už dlouho jsem nezastihla Milešovku v tak nádherném rozpoložení. Ani dolů se nám nechtělo...

V Milešově jme počkali na odpolední autobus a sjeli domů. Pěkně jsme oslavili svatého Václava!

cestování naše tipy výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Děvčata díky za nákuk a milé komentíky. 2x předtím bylo zahaleno, větrno, teď se to skutečně vydařilo. Naďo, od Černčic je to mírnější, to byste určitě dala Však si můžem dát srazík, také vrch Lovoš s Opárnem je kouzelný. Za měsíc je zase svátek :-)
VANDA Blaškovič
Ahoj, Soňo! No, to byla parádní oslava svatého Václava! Něco podobného jako u nás výstup na sv.Nikolu. To pivko bych si s Tebou, nejen nahoře, ráda dala! Věřím, že bodlo! Ahoj!
Lidmila Nejedlá
Krásný výlet, Soňo. Bydlet blíže, dám se s Tebou do party, jsi velmi akční. Dala bych si líbit zas nějaký výstup na kopec nebo horu.
Vladka Steinová
Ahoj, Soni, moc pěkný a poutavý člínek, doplněný o krásné fotky. Z mého rodného městečka u maminky, pokud je jasno, na Milešovku vidím, ale nikdy jsem tam nebyla, to je moje minus. .Ale vypravím se tam na základě Tvého vyprávění.Díky.
Naděžda Špásová
Soňo, trochu závidím. Já se na Milešovku dívám každý den z okna kuchyně a pořád si říkám, že se tam musím podívat. Byla tam jen dcera a naši psi. Ujistila mě, že je to pořádný výšlap a že bych měla co dělat. Tak nevím. Hezké fotky a povídání.
Miroslava Jachimová
Na Milešovce jsem byla s rodinou před pár lety, ale bohužel na počasí jsme takové štěstí neměli a tak ani takové krásné fotky. A což vzít tento pěkný článek jako výzvu pro "íčkaře" ke zdolání dalšího vrcholu. Výstup na Říp se nám přece po všech stránkách vydařil i když připouštím Milešovka je náročnější. Co ty na to Álo, zdá se, že ty jsi už tak trochu "načatá".
Marie Seitlová
Soni pěkný výlet, ještě jsem tam nebyla. To je zase od nás daleko. Ale sned někdy. Pěkné fotky.
Alena Tollarová
Teda já vlastně ani nevím, jestli bych se tam vydrápala. Ale určitě to zkusím. Po přečtení Tvého článku s fotkami, Soňo, nemohu jinak! :) Měli jste štěstí na počasí a viditelnost, viď-
Alena Vávrová
Je to opravdová Královna a pro mne to je oživení skoro již dávné vzpomínky. Lezli jsme tam z Bílky, kde jsme nechali auto. Bylo velké dusno, jako před bouřkou. A ještě nebylo nahoře nic přístupného, kolem budovy plot, ani občerstvení nefungovalo. Měli jste, Soňo, krásný výlet, dík že ses podělila.
Zdenka Jírová
Milešovka má ještě jedno nej - je to největrnější místo u nás. Rychlost větru byla naměřena i přes 100km/hodinu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.