Brooklynský most letem světem

Brooklynský most letem světem

4. 10. 2015

Moji milí, pojďte se se mnou projít po Brooklynském mostu v New Yorku. Provedu vás místy, která jsem navštívila. Jo, a abych nezapomněla - oblečte si, prosím, pláštěnky, abyste se na mě nezlobili, až vás skropí nějaká ta sprška z vod řeky East River nebo z mlžného nebe.

Brooklynský most a další památky New Yorku nejlépe poznáte při okružní jízdě lodí Circle Line. Lepší je vybrat si tu delší, čtyř hodinovou prohlídku. Díky ní objedete celý Manhattan a získáte základní orientaci o městě jaksi zezdola. Shora totiž Big Apple, jak se New Yorku přezdívá, poznáte až z helikoptéry, pokud nemáte strach z létání a natřásání ve vzduchu. A pokud, samozřejmě, máte nějaký ten dolárek ušetřený navíc pro tuhle atrakci. Stojí ale za to!

Pokud navštívíte New York, je téměř povinností si osahat proslulý Brooklynský visutý most svýma vlastníma nohama či na kole.

Brooklynský most doporučuji přejít pěšky ze strany Brooklynu, kam se dostanete z centra NYC metrem a vystoupíte ve stanici High Station. Z této strany je totiž nádherný pohled na celý Manhattan. Tedy pokud neprší, ale není všem dnům konec. Most má uprostřed lávku pro pěší a cyklisty, dole jezdí automobily. Všimněte si, kolik zamilovaných tudy šlo a přicvaklo si zde svoje zámky lásky. Ještě, že má most tak bytelnou konstrukci, aby tolik lásky unesl, protože - pokud to město nezakáže - pochybuji, že se dvojice téhle aktivity vzdají a přestanou si věšet na konstrukci svoje pomníčky.

Tak to je dnes jen tak letem světem má rada pro ty, kteří se snad do New Yorku chystají, nebo pro ty, kteří se jen rádi dozvídají něco nového a cestovat nechtějí či nemohou. Pro všechny pak připojuji své fotografie. O historii Brooklynského mostu si můžeme přečíst v příloze zde.

P.S. Pokud by se někdo chystal do NYC, mám fantastického průvodce, samozřejmě knižního. Jmenuje se: Otevřete, rozložte, objevujte New York. Během tří měsíců jsem se na pobyt v USA připravila tak, že jsem po příjezdu do New Yorku měla dojem, že jsem tam již někdy předtím byla. Nebyl to špatný pocit. Pokud nejedete s cestovkou, je příprava základní předpoklad úspěšného pobytu. V dnešní době se dá téměř vše zařídit předem přes internet. To je veliká výhoda. Ráda ohledně pobytu v NYC poradím.

 

Na dokumentární film o Brooklynském mostu se můžete podívat zde.

cestování dovolená USA
Hodnocení:
(1 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Vando, mne nezajímá ve kterém roce jsi most navštívila, mně zajímá, co jsi nám chtěla sdělit. Jsi úžasný cestovatel, dokumentarista a pisatel. Jen tak dááál.
VANDA Blaškovič
Dobrý večer, ještě se jednou vracím. Jitko, moc jsi mne potěšila. Děkuji. A Jarmilo, Ty se máš, že letíš do NYC ! Já tam byla těsně před dostavěním 400m věže na místě dvojčat. Byla otevřena tuším v květnu 2015. Již se těším Jarmilo na Tvoje postřehy a přeji klidný let!
Jitka Chodorová
Milá Vando, s tebou bych se nebála cestovat třeba až na konec světa. Jsi výborná cestovatelka,a dáváš nám, kteří se už z jakéhokoliv důvodu nemůžeme podívat na různá místa světa, nakouknout prostřednictvím tvých článků a fotek, za to ti opravdu moc děkuji, a ještě bych chtěla pochválit tvůj literární projev. Jen tak dál.
VANDA Blaškovič
Ahoj děvčata. Děkuji vám všem za milou společnost při procházce po Brooklynském mostu. Doufám, že jste moc nezmokly. Co tak třeba příště vzít útokem 5. avenue nebo raději outlet v New Jersey? Tam zajedeme vlakem, cestu znám. To se vám bude líbit! Za to ručím a ani moc neutratíme..:)) tak brzy ahoj, zatím doma, v ČR!
Lidmila Nejedlá
Nikdy jsem tam nebyla a nebudu, ale znám to z cest mých dětí. Informací o světě není nikdy dost, tak je dobře, že se zde objevují. Tak díky, Vando.
Alena Várošová
Vando, děkuji za krásnou procházku přes Brooklynský most. Myslím,že i toho deště bylo dost. Fotky krásné,lásky moc, kdo chce cestovat, ať letí do NY a nezapomene se kouknout na Brooklynský most. Třeba tam potkáte i zmoklou Vandu , nudit se určitě nebudete, lásky i tak si užijete. a vědomosti od ní nabydete. Moc pěkná reportáž Vando, jako vždy,nikdy nezklameš.
Alena Tollarová
Já postavím si bezvadný most, pevné pilíře a bude jich dost... Znáte všichni písničku Mosty, že jo? http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/filipova-lenka/mosty-23723
Jana Šenbergerová
Obdivuji všechny cestovatele, kteří se s námi nezištně podělí nejen o zážitky, fotografie, ale i zkušenosti. Více očí více vidí a svět je mnohem barevnější, než dokáže obsáhnout pohled jediný.
Jana Šenbergerová
Obdivuji všechny cestovatele, kteří se s námi nezištně podělí nejen o zážitky, fotografie, ale i zkušenosti. Více očí více vidí a svět je mnohem barevnější, než dokáže obsáhnout pohled jediný.
Jarmila Komberec Jakubcová
Milá Vando, dík za velmi pěkný článek.Broklynský most jsem si poprvé prošla v roce 1992 při své první návštěvě NY.Příští měsíc odlétám do NY a tvých rad použiji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.