Toulání po Františkových lázních

Toulání po Františkových lázních

5. 10. 2015

Letošní babí léto nás přivítalo slunečným počasím, provázely nás tóny valčíku a příroda halící se do barevných tónů. Měkké světlo, prodlužující se stíny, zurčení fontán a odrazy ve stojaté vodě, to spolu se sochami v parcích a poezií lázeňských domů a kolonád rozesetých v zeleni, láká k fotografování.

Ves císaře Františka I. má i chudá stavení kolem kostela sv. Jakuba. Pravoslavný kostel sv.Olgy, evangelický kostel sv. Petra a Pavla a léčebným hotelům dominuje kostel Povýšení sv. Kříže. Karel a Gustav Wiedermannové vytvořili líbivou architektonickou galerii, která spolu s krémovou a bílou vypadá tak noblesně. Parkovou kulturu doplňují sochy osobností , které zde pobývaly i nové moderní plastiky.

Okolí láká k dlouhým procházkám, které nejsou bezúčelné, jsou provázeny četními prameny a ústí v zajímavé lokality. Nejvíce nás oslovila Amerika, kde se dá skvěle posedět v restauraci na vodě, naučná stezka vede podél rybníka přes zookoutek a slatinu zpět do lázní. Cestou u Labutího rybníka je další zastávka v Rybářské baště a výborná káva se zákuskem na nás čeká v kavárně Toša.
Byly to příjemně strávené dny.


cestování naše tipy výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Balúchová
Hani,pěkný popis výletu,krásné fotky(jako vždy).Schválně jsem si najela na tvůj profil abych zjistila kde všude jsi letos cestovala.Úplně jsem se v tom ztratila.Přeji ti to,cestuj,piš,foť.
Alena Várošová
Hani,krásně popsané,věcně,stručně ale nádherné doplňující video.V tom zrcadle ta fotka nemá chybu .Zase takové malé ohlednutí o měsíc zpět,když jsem tam ještě byla. Jsi skvělá kameramanka. i ta doplňující hudba je skvělá.
Dana Kolářová
Hezké toulání.
Soňa Prachfeldová
Lidmilko, Ty jsi už v Marjánkách ? Vezmi nás sebou :-)
Soňa Prachfeldová
Super Hanko !
VANDA Blaškovič
Ahoj, Hanko! Také jsem se trochu toulala a musím Ti říci, že Tvoje představení Františkových lázní je mi nejbližší. Krásné video i fotografie. Prostě Tvůj pohled Jihočecha je pohled Jihočecha. Děkuji!
Alena Tollarová
A máme tu další povídání i podívání z krásných Františkových Lázní. Moc se mi líbí úvodní fotka. Jen musím přiznat, že já mám raději ty klasické fotogalerie než prezentace, které jsou na mě moc dlouhé. Já jsem byla v hotelu Spa&Kur Praha spokojená.
Lidmila Nejedlá
Vypadá to, že se íčko stěhuje do Mariánských Lázní. Krásné fotografie. A vám to v tom zrcadle sluší. Všem třem.
Jarmila Komberec Jakubcová
Františkovy Lázně jsou krásné po celé roční období.Občas jezdím na wellnesový pobyt do Pawliku.Protože většina klientely jsou Němci, panuje v sanatoriu pořádek a jídlo je dobře připravováno.Oproti tomu hotel Praha mně velmi zklamal jak ubytováním tak i službami.
Libor Farský
Obdivuji rozsah a rozmanitost záběrů v souboru YT. Z Haničky nám vyrostla profi fotodokumentaristka. Hani, měl bych prosbu. Máš ještě ty obrázky uložené mimo soubor. Rád bych Tě požádal o e-m zaslání obrázku s Parkovištěm pro pejsky. Rád bych ho použil u svého článku, samozřejmě s uvedením autorky a Tvým případným komentářem. Připravuji sérii článků na téma "O zvířatech a lidech". Ale jestli je to komplikované, tak to pusť z hlavy. Dík L.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.