Toulání po Františkových lázních

Toulání po Františkových lázních

5. 10. 2015

Letošní babí léto nás přivítalo slunečným počasím, provázely nás tóny valčíku a příroda halící se do barevných tónů. Měkké světlo, prodlužující se stíny, zurčení fontán a odrazy ve stojaté vodě, to spolu se sochami v parcích a poezií lázeňských domů a kolonád rozesetých v zeleni, láká k fotografování.

Ves císaře Františka I. má i chudá stavení kolem kostela sv. Jakuba. Pravoslavný kostel sv.Olgy, evangelický kostel sv. Petra a Pavla a léčebným hotelům dominuje kostel Povýšení sv. Kříže. Karel a Gustav Wiedermannové vytvořili líbivou architektonickou galerii, která spolu s krémovou a bílou vypadá tak noblesně. Parkovou kulturu doplňují sochy osobností , které zde pobývaly i nové moderní plastiky.

Okolí láká k dlouhým procházkám, které nejsou bezúčelné, jsou provázeny četními prameny a ústí v zajímavé lokality. Nejvíce nás oslovila Amerika, kde se dá skvěle posedět v restauraci na vodě, naučná stezka vede podél rybníka přes zookoutek a slatinu zpět do lázní. Cestou u Labutího rybníka je další zastávka v Rybářské baště a výborná káva se zákuskem na nás čeká v kavárně Toša.
Byly to příjemně strávené dny.


cestování naše tipy výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.