Foto

Češi porazili Nizozemce
a na ME postupují z 1. místa

14. 10. 2015

Kdo sledoval poslední fotbalový kvalifikační zápas, mezi Nizozemci a Čechy, měl radost.

V Amsterdamu vyhrál tým české fotbalové reprezentace nad nizozemským 3:2. A postupuje na ME ve fotbalu v roce 2016 z 1. místa tabulky skupiny A! Je to poprvé po třiceti letech, kdy Nizozemci nepostoupí na šampionát. Plakali.

Již v 24. minutě zápasu se prosadil mladý nadějný obránce Pavel Kadeřábek a vstřelil první gól. V tento okamžik nastala situace, kterou mohl každý fotbalový fanoušek vypozorovat. Nizozemci zpomalili, byli druzí a našim to opravdu šlo. Další gól padl necelých deset minut poté - v 35. minutě se zadařilo útočníkovi Josefovi Šuralovi, který po přiťuknuté nahrávce Necida dal druhý gól. První poločas byl 0:2 pro naše a byla to paráda!

Ve druhém poločase už naši hráli bez jednoho vyloučeného hráče, ale Nizozemci zaplakali, když Van Persie dal vlastní gól v 66.minutě. V 70. minutě pak napravil gólem Huntelaar na 1:3 a v 83.minutě znovu temperamnetní Van Persie vstřelil duhý gól a konečně do české branky, stav 2:3.

Češi však svou výhrou potvrdili postup na evropský šampionát z prvního místa. Island prohrál s Tureckem 0:1, a Turecko postupuje do baráže.

Trenér Pavel Vrba se svým týmem opravdu zaradoval. Češi postupují na ME ve fotbalu. Poslední úspěch české reprezentace na ME ve fotbalu byl v roce 2004 pod vedením Karla Brücknera v Portugalsku, tehdy jsme byli třetí a bronz získali také Nizozemci. Snad se našim fotbalistům konečně zadaří!

Těšme se: 10. června - 10.července 2016 na ME ve fotbalu ve Francii.

fotbal sport
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Hano, jsi výborný sportovní komentátor. Vím teď o tom zápasu všechno.
Lidmila Nejedlá
Hano, jsi výborný sportovní komentátor. Vím teď o tom zápasu všechno.
Hana Šorejsová
Eleno, Ájo a Míro, opravdu to tak bylo a tehdy jsme na stadionu byli, a dostali jsme zlevněné letenky, že nás letěla celá skupina, byl to prima náboj , a proto jsem to tak důvěřivě napsala, byla jsem u toho ! Fotbalu zdar a snad se český fotbal vyšplhá zase tam, kde kdysi byl .Těšme se ! A budeme fandit !
Miroslav Štorch
Naši reprezentanti sice prohráli před pár dny v Turecku, ale v Nizozemsku to včera napravili. Kdysi v roce 2000 jsem byl na ME v kopané na stejném stadionu Amsterdam-Arena, když nám vstupenky věnovala jako výhru firma Coca-Cola. Naši tehdy prohráli v úvodním utkání s Nizozemskem jen gólem z penalty. Nizozemci se tam nakonec podobně dělili o bronzovou medaili s Portugalskem. Díky za prima článek.
Dagmar Bartušková
Fotbal mě nebere, ale hochům to přeji. Bohužel, je jen málo sportů, které mě zajímají.
Elena Valeriánová
Fakt že jo! Teď jsem si to našla ve wikipedii. No teda toto!
Elena Valeriánová
Ještěže ten Van Persie vstřelil první gól do vlastní branky, kdyby se, nedej Bože, trefil i s prvním gólem do naší branky, tak by to pro nás taková sláva nebyla. Ale tomuto nerozumím: "Poslední úspěch české reprezentace na ME ve fotbalu byl v roce 2004 pod vedením Karla Brücknera v Portugalsku, tehdy jsme byli třetí a bronz získali také Nizozemci." To jsme se o ten bronz s Nizozemci rozdělili? To víš fotbal já zrovna nemusím, ale četla jsem pozorně.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...