Vlastnoručně vyrobené ovocné košíčky

Vlastnoručně vyrobené ovocné košíčky

16. 10. 2015

Zkuste si sami vyrobit ovocné košíčky.

Ingredience: košíčkové korpusy, pudink, mléko, cukr krupice, máslo, ovoce dle své libosti, barevnou galaretku (dortové želé).

Zakoupíme si hotové korpusy na košíčky. Kdo nechce, vyrobí si sám z lineckého těsta.

Do náplně budete potřebovat, uvařit pudink dle návodu. Necháme vychladnout za občasného promíchání. V mixéru vyšleháme 250 g másla s 5 polévkovými lžícemi cukru, pomalu budeme přidávat vychladlý pudink. Pěna musí být dobře vyšlehaná, kdo má rád, může si ještě přidat šťávu z ½ citrónu.

Pak vyšlehanou náplň přendáme do tvořítka a košíčky postupně vyplníme. Pak naskládáme ovoce dle libosti a své chuti. Já použil zavařené srstky ( angrešt), mandarinku, černý a červený rybíz. Pak zalijete červenou ovocnou galaretkou, kterou uvaříte zase podle uvedeného návodu. Košíčky postupně lžíci poléváme i několikráte. Tak dlouho, až budete spokojeni. Dáte do lednice zatuhnout a „vyzrát".

Přeji všem sladkou chuť.

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Pane Vesecký, tohle mi nedělejte, takovou dobrotu zde vystavíte. Co si teď o půlnoci počnu s tou chutí! Korpusy košíčků se prodávají i v Česku.
Elena Valeriánová
Tak to klobouk dolů. Jsi machr!
Ladislav Vesecký
Děkuji za uznání od všech. Opravdu jsem dělal sám. A byly výborné, podle mých vnuků. Korpusy se dají koupit v sousedním Polsku.
Dana Kolářová
Ano, dobrota už na pohled.
Elena Valeriánová
A ještě jednu otázku, kde se dají koupit ty hotové korpusy? Já si je peču sama, ale někdy by se hodilo mít je po ruce.
Elena Valeriánová
Laďo, to akt pečeš Ty a nebo Maruška? Vím, že ta je zdatná cukrářka. Vaření je zase Tvoje parketa. Ale vypadají k nakousnutí.
Alena Várošová
Tak takové pochoutky to bych mohla,ale nedokázala bych jim odolat a také tak je načančat .Smekám před Vámi pane Ladislave.,přímo profesionální ukázka.
Alena Vávrová
Nestačím obdivovat! Ovocné košíčky navíc miluji - ty vaše se dají jíst i očima.
Jana Šenbergerová
Mňam!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...