Proč nemám a mám
rád islámské uprchlíky

Proč nemám a mám
rád islámské uprchlíky

18. 10. 2015

Jsou to čmoudi, kteří jdou do Evropy jenom za lepší životní úrovní. Nejsou schopni si udělat ve své vlastní zemi pořádek. A řada z nich konvenuje k Islámskému státu, totalitnímu a teroristickému systému, jenž zajatcům uřezává v přímém přenosu hlavy.

Ano, je to peklo. Fanatici se odpálí třeba v metru na Národní třídě. Zemřou desítky nevinných lidí.

Tak proč bychom je tady chtěli?

Toto jsou argumenty a obavy odpůrců přistěhovalců. A jsou samozřemě relevantní. Když odmyslím rasistické řeči, které vážně nesnáším, beru.

Na druhou stranu, pokud se Evropa konečně domluví na nějakém smysluplném systému imigrace, mohlo by jí to prospět. Náš starý kontinent (a fakt už je starý) potřebuje mladé inženýry, lékaře a vědce, aby mohl konkurovat Americe a především neskutečně rostoucí Číně.

Můj zubař je Arab, pracuje velmi dobře, a nemohu si ho vynachválit. Vezme mne klidně v sedm večer, nemá s tím problém. A v devět si koupím vínko u Vietnamce.

Čech ani Moravan by v tuto nekřesťanskou dobu nepracoval. Jsme namachrovaní týpci, věčně nespokojení, i když se máme v tuto chvíli stoprocentně nejlépe v historii. Važme si, prosím, toho. A potřebným pomoc neodmítejme. Pokud je tedy zaručeně potřebná potřebným.

Kvóty a ostnaté dráty nám to nevyřeší. Řešit by měli evropští, ale i světoví politici, včetně bohatých ropných států v Perském zálivu. Pokusit se nastolit v Sýrii, Libanonu, Afghánistánu, Íránu a spol. demokracii. Konečně skončit s tou hroznou válkou.

Aby zoufalí lidé nemuseli nikam utíkat. To je podle mne základ, svoji vlast neopouštět, třebaže není dokonalá.

Ano, demokracie není vůbec dokonalý systém, ale lepší neznám.

Jakoukoli diktaturu (proletariátu, komunismu, nacismu, kolonialismu), která v praxi funguje mnohem lépe, bytostně nesnáším.

glosa Moje próza uprchlíci
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Váš článek se mi líbí, ano, je potřeba rozlišovat. Ale jasné je, že Evropa nebyla připravená a ta síla mužské populace děsí. Nikdo nedá odpověď na otázku, zda budou pracovat, co umí, jak jsou ochotni přizpůsobit se, dodržovat zákony...?. Nikdo to neví.
Zdeněk Huspek
Ano, přivítejme je s otevřenou náručí. Zvláště ty mladé hochy s mobily v ruce, kteří umí jen střílet na jakéhokoliv protivníka, ano, zatím ve svých zemích. Protože bořit je vždycky pohodlnější, než stavět. Ty, kteří nikdy nepracovali a nemají tudíž žádné pracovní návyky - třeba vstát ráno v pět a v šest zařezávat někde u pásu. Kteří neznají řeč hostitelského národa (a tím vůbec nemyslím češtinu) a kteří jdou za lepším a hlavně pohodlnějším životem do oblasti, kde generace trvdě makaly, aby dnes mohly žít v relativním blahobytu. Oni se nemusí zrovna odpálit v metru, ale v poklidu si vykolíkovat své teritorium a pozvolna ho rozšiřovat. Teritorium, kde se bude žít podle zákonu šaría. Jsou v západních zemích (Anglie třeba) musllimské čtvrti, kam se neodváží ani policie! To zavedeme u nás taky (jako bychom neměli svá gheta), přizpůsobíme se, postavíme nějakou tu mešitu a přijmeme jejich kulturu. Alláh akbar! Ale nedělejte si iluze, přátelé. Svoji podporu tomuto problému bude nutno jít demonstrovat za naší západní hranici (mám to k ní pár kilometrů), poněvadž naše dávky muslimským bratřím jsou malé! Až je budete v Německu vítat, pozor na místní obyvatele, ti už jich mají taky pomalu dost! Nejsem xenofob, mám dost známých Vietnamců, znám pár pracovitých Ukrajinců, Rumunů, Maďarů a nevadí mi. Mezi těmito imigranty a těmi, co přicházejí, je malinký rozdíl - oni přišli také za lepším, ale nikoliv s nataženou rukou dej, ale s rukou připravenou pracovat!
Zuzana Pivcová
Za sebe nedokážu dát jednoznačnou odpověď, zda ano nebo ne. Pokud se jedná o uprchlíky před válkou anebo skutečně i z ekonomických dúvodů, neodsuzuji je a nejsem proti nim rasisticky vysazená (chodím třeba k zubní lékařce Arménce a je jako člověk i odborník vynikající). Ale mladí muži, kteří sloužili v armádě, přece nejsou zoufalí lidé, kteří utíkají. Oni jdou i podle svých slov do Evropy šířit islám. A jak teď oddělit zrno od plev?
VANDA Blaškovič
Proč šok, pane Horáčku? Vy nevíte, že je tady pár lidí, kteří jsou s Vámi na stejné lodi? Asi již o sobě víme, ne? A také jsem si všimla, že v jakém tónu začnou komentáře, tak se nesou většinou i nadále....pan Blahoslav se ozval, pan Heronský se neozve? V Politice se nemá cenu vyjadřovat. Tam jsou fanatici. Tak přeji, hezký večer! Čekám na Váš výhledy z okna....:))
Jan Blahoslav
Jsem rád, že se alespoň nějací čtenáři vyjádřili. Je to ožehavá otázka, do které se nikomu nechce. Tomáš to napsal podle mého správně a děkuji za to.
Jarmila Komberec Jakubcová
Souhlasím s Vandou a Vladkou, lépe bych to nenapsala
Jiřina Benešová
Nastolit v Sýrii, Libanonu, Afganistánu Íránu a spol demokracii. Správné řešení. Jak to ale dokázat? Jinou válkou?
Vladka Steinová
Velmi dobrá úvaha nad současnou situací, zvýrazněná skvělým citátem od Vandy
VANDA Blaškovič
Bezpochyby přijde doba, kdy všechny národy Evropy poznají, že nejdříve je třeba uspořádat problémy týkající se všech, a až potom se začít zabývat národními problémy. Saint-Simon 1760-1825

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...