Imigranti nejsou jen
humanitární problém

Imigranti nejsou jen
humanitární problém

19. 10. 2015

V Bibli se dočteme, že Bůh stvořil Zemi a dal ji člověku. 

Korán učí, že Bůh stvořil zemi a dal ji muslimovi.  

Zní to téměř stejně. Ale důsledek je ten, že podle islámské víry celá Země patří muslimům. My sice na jejich území žijeme, ale když oni ho teď nutně potřebují, tak jim ho musíme uvolnit. Mají na něj Alláhem dané svaté právo. A Alláhovo slovo se nesmí ani myšlenkou zpochybnit. Tak pokud vám někomu připadá jejich chování arogantní, snažte se je chápat. Vždyť je také od dětství učí, že muslim je vždy nadřazen nad bezvěrce. A že mají snahu nastolit islám ve všech zemích světa jakýmikoliv prostředky, tím se nijak netají. A nevěřící se budou muset bezpodmínečně podřídit. 

Sloužil jsem jednu noční dvanáctku s kolegou, který už absolvoval druhý čtrnáctidenní turnus hlídání v zařízení v Bělé p.B. Hodně jsem se od něj dozvěděl. I o tom, o čem se moc nepíše.

To, že nemají zájem se do naší společnosti jakkoliv integrovat je logické a pochopitelné a je obtížné je do toho násilím nutit. Představte si, být tak na jejich místě.

Představte si, že je několik tisíc českých uprchlíků v nějakém větším městě islámského státu. Samozřejmě, že se nastěhujete do čtvrti, kde bydlí Češi, kde jsou české restaurace, česká knihovna, česká škola a katolický kostel. Nemyslím, že by bylo mnoho lidí, kteří by s muslimy poklekali k modlitbě, vzdali se hudby, tance, a přijali další nařízení v chování, oblékání, cenzuru, přijali trestní právo šária a do islámské společnosti se integrovali. Jak potom můžeme chtít po muslimech, aby se integrovali do společnosti naší.

Masíruji v salonu s thaiskými a filipínskými masérkami. Která z nich je budhistka poznám podle toho, že se při příchodu lehce pokloní sošce Buddhy v recepci. Nebo asijští obchodníci mají oltářík ve své večerce. V rozhovoru s ukrajinskou uklízečkou se dozvím, že chodí do pravoslavného kostela. Někdo z mých známých uctívá bohy v přírodě, jiný navštěvuje synagogu. Mám i kamaráda Asifa, maséra, který je muslim. Ten do mešity nechodí, ale i kdyby chodil, nevadilo by mi to. Když si každý žije po svém a toleruje ostatní, je všem dobře. Jak ale chce někdo u nás nějakou ideologii šířit násilím, bez tolerance a úcty k odlišným kulturám či náboženstvím, tak to prostě musíme odmítnout hned v počátcích.

A důrazně! A všichni.

Mohamed nám nebude přikazovat, jak žít, a komu to nevyhovuje, ať sem tedy nechodí. Bohaté arabské země žádné uprchlíky nepřijímají. Zato štědře podporují ty, kteří se vydají šířit islám do Evropy. My tu ale máme svoji kulturu a zákony.

Problém uprchlíků proto není jen humanitární. Cizinců u nás žije spousta. O pár tisíc víc by se ani nepoznalo. Nejsme v globálu ani xenofobní, ani rasistická společnost.

Tak ty přistěhovalče, který máš podobné křesťanské myšlení a hodnoty, tak ať jsi jakéhokoliv vyznání či ateista, ty buď vítán. Pomoz nám svou prací budovat tuto krásnou zemi v duchu našich tisíciletých tradic.


Na konec dva odkazy:
http://www.koranoislamu.cz
http://www.info-bible.cz

glosa Moje próza uprchlíci
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Je zbytečné se dohadovat, co by muslimští imigranti měli dělat. Oni nic nechtějí dělat, jen brát a vraždit nás, nevěřící. Je to náboženský fanatismus jako když ve středověku pálili katoličtí kněží čarodějnice. Katolická církev naštěstí už šla dále, ale nevzdělaným arabským věřícím to nelze vysvětlit. Ve škole se neučí nic jiného než korán .Je to jejich náboženství, ale i politika. Neznají nic jiného a považují se za vyvolené to hlásit v celém světě. A idiotská EU to podporuje, protože si myslí, že to "ukočíruje" ve svůj prospěch, protože ta zas vyznává pouze kult peněz.Jenže náboženský fanatismus je nebezpečnější.
Radovan Cakl
Rozhovor se senátorem Tomášem Jirsou o imigrantech: http://www.prvopodstata.com/2015/10/17/chcete-vedet-jak-je-to-s-valkou-v-syrii-a-s-utecenci-v-evrope-opravdu/#more-3178
Libor Farský
Re Elén: Да здравствует глобализа́ция
Elena Valeriánová
Pánové si anglicky honí své ego?
Miroslav Štorch
V Sarajevě - hlavním městě Bosny a Hercegoviny nyní vládnou muslimští politikové a kdo není muslim, tak obtížně shání zaměstnání. Před válkou 1991-1995 tam bylo klidné soužití několika národností a náboženství. Nyní se to bohužel vyhrotilo, když muslimové byli dříve ve válce potlačovanou a vyvražďovanou menšinou ve Srebrenici atp. Kdo se u nás v klidu začlení, tak mi nevadí. Kdo se chce prosazovat na úkor místních, ten by měl odejít. Tak to říkala i australská premiérka.
Zuzana Pivcová
No, raději bych s tou angličtinou přestala.
Jiří Libánský
Mr McDonald. Please handles private correspondence with Mr. Horacek outside the part reserved for comments. Thank you.
Lidmila Nejedlá
Jiří, je to rozumná úvaha bez jakékoliv hysterie blízká mému chápání. Ale stále více mě překvapují lidé, kteří nevidí v síle migrantů problém a přitom nedokáží být tolerantní k vlastním lidem. Je v tom určitá faleš.
Jiří Libánský
Paní Jakubcová. Proč nepřijímají arabské státy uprchlíky i když finanční pomoc poskytují, o tom jsem se zmínil v druhé polovině textu článku.
Miroslav Štorch
Švýcarsko je mnohem bohatší země než Česká republika a má výhodu, že není členem Evropské unie. Nemůže podléhat nátlaku většiny EU vedené Německem a Francií. V noci běžel na ČT2 dokumentární film o deportování nežádoucích imigrantů ze Švýcarska, kteří mohou odletět domů buď dobrovolně a samostatně s letenkou zakoupenou švýcarskou federací , nebo nedobrovolně s policejní eskortou a pouty na rukou. Švýcarsko má 28 deportačních středisek, kde je podobný nevězeňský režim stejně jako u nás v Bělé nebo Drahonicích. Nemají možnost volného pohybu do okolí. Když soud rozhodne odlétají domů, i když nechtějí - http://www.ceskatelevize.cz/porady/10430220378-zvlastni-let/, zhlédnout můžete zde http://filmecheck.cz/film-32845-zvlastni-let

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%