Zničí teror naši civilizaci?

Zničí teror naši civilizaci?

14. 11. 2015

Desítky mrtvých a další desítky zraněných si vyžádala série brutálních teroristických útoků v Paříži. Zároveň bylo mnoho rukojmích zadržováno v koncertní síni v centru francouzské metropole.

Tento otřesný čin jasně ukázal, kam až dokážou teroristé zajít. Na večeři ve vaší oblíbené restauraci vás prostě zastřelí. Nezajímá je, jaké máte názory, je jim jedno, co jste zač. Prostě vás zabijí, protože bydlíte na území nenáviděného kontinentu. Jste pro ně jenom bohatí Evropané, kteří musí zaplatit za jakési utrpení, s nímž nemáte cokoli společného.

Ještě nevíme, kdo za útoky stojí. Ale možná trochu tušíme, kdo to je. Kam jsme se to dostali s hedvábnou, hyperkorektní a vstřícnou evropskou politikou?

Do slepé uličky. Teroristé mohou být všude kolem nás. Vypadají jako úplně normální lidé, co vás každý den hezky pozdraví, ale jednoho dne se rozhodnou provést šílený čin. Není to armáda, kterou je možné jasně identifikovat, ohraničit a případně porazit. Mohou udeřit kdykoliv, kdekoliv a ze zálohy, počítají předem s tím, že akci nepřežijí. V tom je jejich největší síla.

Jenže, co s tím?

Evropa donedávna tyto hrůzy nepamatovala. Evropa se musí konečně probudit a bránit svoji civilizaci. Evropa musí posílit zpravodajské služby, výrazně přitvrdit přistěhovaleckou politiku. Evropa se musí také zasadit, aby životní úroveň ve třetích zemích byla snesitelná.

Jinak se tady dočkáme nového Hitlera, kterého lidé ochotně zvolí pod příslibem, že s terorem konečně pořádně zatočí.

Francie glosa terorismus
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Drobňáková
Lepšie ako pán Horenský by som sa nevyjadrila. Mám podobný názor.
Jiří Jelínek
Takže vy chcete vědět, co si myslím o nacistech, ano? Řeknu vám to kulantně. Připomínají mi mohamedány. Ti taky přijdou k vám domů a nejdřív se tváří mile, ale pak vám zakáží jitrničky, pivo a děvčatům sukně. A vy ani nevíte jak, ocitnete se v mešitě a musíte se modlit k Alláhovi, aby vás nekamenovali. Jan Werich pro rozhlas 23. září 1938
Zdeněk Horenský
Nezbývá než se konečně sjednotit proti islámskému teroru opravdu a bezvýhradně, USA, Rusko, Evropa a vlastně celý svět, likvidovat samé zárodky tohoto kdekoliv na světě, žádné mešity a zahalování žen v Evropě, přizpůsobivost. Kdo jsou vlastně ti imigranti? Zločinci co nás přišli zlikvidovat a nebo chudáci kteří před stejným utíkají ze svých zemí? Rozlišovat je naprostá nutnost.
Miroslav Štorch
Naše ministerstvo vnitra postupuje správně a nenechá uprchlíky bez dokladů nebo neprověřené osoby, aby se volně pohybovaly na našem území. To že uprchlíky i s dětmi nechalo projít Řecko, Makedonie, Srbsko i s Maďarskem neznamená, že neporušují naše zákony.
Ladislav Vesecký
Francouzi, chce to tvrdou odplatu a neotálet.
Jana Šenbergerová
Já si myslím, že bychom měli udělat všechno pro to, abychom nemuseli brzy smutnit po dalších obětech kdekoliv v EU. Nic z toho, proti čemu po celou existenci lidstva bojujeme, jsme neporazili. Chyba bude jinde, než kde ji pořád hledáme. I mně je líto všech, kteří přišli zbytečně o život, ale můj smutek jim život nevrátí, ani nezabrání dalším teroristickým akcím.
Naděžda Špásová
Četla jsem to než jsem šla spát. Je to něco tak hrozného, že se to nedá slovy vypovědět. Nechci ani domyslet, kam to spěje. Tohle už nejsou lidi, ale zrůdy. Fanatismu jsem se vždycky bála a tohle je na fanatismu založené. Vyvolat v lidech strach se jim bohužel daří. Vzhledem k tomu, že nejsem optimista, růžově to vůbec nevidím.
Jarmila Komberec Jakubcová
Francie vyhlásila třídenní státní smutek. Podle mého názoru by měl alespoň jeden den vyhlásit každý členský stát EU na podporu boje terorismem a zároveň deklarovat jednotu EU.
Jana Šenbergerová
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vojensky-analytik-Koller-Politici-a-analytici-pri-svem-zvaneni-v-CT-i-jinde-vubec-nepochopili-ze-v-Parizi-neprobehl-standardni-teroristicky-utok-408108
Jana Šenbergerová
Já se bála v 89. Teď už se nebojím. Stalo se přesně to, co před lety tak úspěšně začalo. Jsme totálně závislí ekonomicky, vojensky, nic důležitého už nám tu nepatří. To jsem si uměla spočítat, i když matematika není můj koníček. Protože jsem i přesto optimista, věřím, že ti, kteří to ve zdraví přežijí, snad konečně pochopí a budou žít moudřeji než my. Pak se znovu narodím, abych si to také užila. ;-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.