Máme rádi zvířata

Máme rádi zvířata

18. 11. 2015

Přemýšleli jste někdy nad tím, co je to zvěrstvo? Napadlo vás někdy, jak souvisí se zvířaty? A neurážíme je náhodou tímto termínem?

Nemám humanitní vzdělání, ale pochybuji o tom, že některé zvíře zabíjí jen pro své potěšení, což je to pravé "zvěrstvo".

Jistou podobnost vidím jen s méně závažnými trestnými činy. Třeba u straky a velkého zvířete v politické funkci.

Jde sice o ptáka a savce, ale oba druhy patří do čeledi zlodějské. Vrazi jsou jiná kategorie.

glosa Moje próza
Autor: Libor Farský
Hodnocení:
(2.4 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Dnes bylo v televizi na ČT-Art řečeno, že modrý pták je PTÁK ŠTĚSTÍ.
Lidmila Nejedlá
Liborku, těším se na další povídání o zvířatech. Straky jsou krásní ptáci, máme jich plný park a hezky skřehotají. Tvoje straka je straka modrá, podle katalogu ptáků, a možná je ze Španělska, jak píše Hanka R. Je také krásná.
Alena Tollarová
Libore, také mi bylo divné, že článek je takový kratičký. I v pohádkách o krtkovi je straka černobílá a ne nějaká cizokrajná modrčka :)
Libor Farský
Zuzko, asi jsme si nerozuměli. Nějaký zlý elektronický skřítek zasáhl a vložilo se mi to nedokončené, nemyslel jsem si, že s tím máš něco společného. Naopak doufám, že Tě zaujmou mé další úvahy na podobné téma. Vložím článek až si budu umět poradit s více obrázky, když už zřejmě byly zrušeny nové galerie.
Libor Farský
Lituji, je to opravdu Straka modrá (Cyanopica cyanus). Ze své hlavy to nemám, já sotva rozeznám vrabce od pštrosa. Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Straka_modr%C3%A1
Zdenka Jírová
Na obrázku je jasně sojka, u nás v zahradách jich žije řada. A s názorem, že názvem"zvěrstvo" zvířata urážíme, souhlasím. To, co dokáže za "zvěrstvo" člověk, žádné zvíře nedokáže.
Zuzana Pivcová
Libore, zatím jsem mimo práci na inovovaném portále, takže článek jsem viděla prvně stejně jako ostatní.
ivana kosťunová
Říkala jsem si, že tak zajímavé téma by šlo ještě trochu rozpracovat,tak tímhle se to vysvětluje. Na našem sídlišti s námi žijí hejna strak, všechny jsou černobílé.Ale tvar tělíčka by odpovídal.
Libor Farský
Zuzko, článek byl vydán bez mého kliknutí na "Zveřejnit" jako dnes v noci rozpracovaný a zdaleka nedokončený. Ale k tomuto tématu s podobenstvím i odlišnostmi chování lidí a zvířat se ještě vrátím, vidím v těch úvahách hlubší smysl.
Hana Rypáčková
Je to straka modrá ze Španělska. Tahle bude ze Zoo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.