Jak jsem rozsvěcela vánoční okno

Jak jsem rozsvěcela vánoční okno

29. 11. 2015

Jednou takhle před začátkem adventu jsem se přemluvila, že než naaranžuji do okna vánoční iluminaci, přeci jen dříve než samotné okno z obýváku do ulice umyji i žaluzie (od much).

Vyndám z okna četné rostlinstvo, do vědérka si napustím teplou vodu, kydnu jaru, dojdu do špajzu, ohnu se potmě za dveře do kouta, vezmu jako láhev s octem, šplíchnu, namočím hadr, napěním, přistavím štafle, vylezu, MYJI - z obou stran žaluzie. Nechám oschnout, aby se mi pak neslepily, mezitím se zešeří (no ona byla i tehdy celý den spíš tma). Když beru v koupelně okenu a čistý hadr, tak jdu kolem linky, vezmu tu láhev jakože s octem, že ji dám zpět do špajzu - a nazdar sokole - on to byl slunečnicový OLEJ! Nehnu brvou, no tak to mám i nakonzervované, co?! Vytáhla jsem žaluzie nahoru a kupodivu, sklo jsem ani umaštěné neměla, vyleštila jsem ho okenou dobře.

No a pak jsem teprve vyndala ze skříně vánoční kometu. Vysypu to vše z obalu na parapet a chybí mi jedna přísavka s háčkem. Tak přerovnám celý skříňový nástavec, kde mám uloženy vánoční dekorace asi tak za 50 let zpátky a NIC. Pak si na to vezmu konečně brejle a přísavku najdu zaháknutou někde uprostřed vánoční komety. A pak to pověsím nejdřív tak, potom opačně, aby byl více schovaný kablík, rozsvítím, vrátím kytky, rozestavím figurky. Vyfotím. UFF!! Konečně i u mě Vánoce, vánoce přicházejí!

P.S. Už jsem se na to byla podívat za tmy i zvenčí, ženská jedna marnivá.  

bydlení domácnost Vánoce
Hodnocení:
(4.2 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Já taky, ale to se mi ještě nestalo.Ale čistit si zuby nějakým fujtablem , to jo. Žaluzie otírám vlhčenými ubrousky , co tu zbývají po miminech a funguje to na mušince. Hovínko jako hovínko. Výzdobu máš Alenko krásnou...
Eva Balúchová
Hlavně,že se dílo podařilo.Taky mám olej hned vedle octa a už párkrát málem došlo k záměně. Tak už svítíš?Taky dnes poprvé zapojím svítící stromek na okně.
Alena Vávrová
A víte, že "kouzlo nechtěného" spočívalo v tom, že ty mušince šly tímto originálním mycím roztokem velice dobře dolů ;-)? Dík za komentíky.
Alena Tollarová
No vidíš, Alenko, jsi příkladem, jak vznikají různé nové postupy a rady. Pošli to jako radu do nějaké Chvilky pro tebe nebo k čaji nebo tak a možná i vyhraješ! Ženská marnivá, máš hezké vesele barevné záclonky. :)
Alena Várošová
Článek pěkný docela poučný Alenko.Taky jsem si vzpomněla paní Blanko to samé se stalo našemu tátovi,to existovala taková pasta Cordovan na umývání galošů a otec si s ní vyčistil zuby.Pěnilo to jako čert a to jsme to všichni schytali,že to nepatří mezi zubní pasty,ale smíchy jsme s bráchama neudrželi.
Helena Votíková
Pobavila jste mne a hned jsem si vzpomněla na mamku, když si obličej místo krémem namazala sprchovým mlékem. Ta pěnila... po všech stránkách. Hezký den všem.
Blanka Hlobilová
Při čtení článku jsem se pobavila. To se stane. Náš tatínek si jednou spletl zubní pastu s krémem na ruce. Přišel a ptal se, co to máme za zubní pastu, že mu nejde vypláchnout. Šla jsem se podívat, čím si to čistil zuby a moc jsme se nasmáli.
ivana kosťunová
To znám, jednou jsem místo na oleji smažila na octu, lahve byly stejné a taky se mi nechtělo hne běžet pro brýle. apři pondělku vtipné počtení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.