Můj zážitek roku: Jsem docent!
FOTO: archiv autorky

Můj zážitek roku: Jsem docent!

7. 12. 2015

Dosáhla jsem letos docentury! Že jste nevěděli o nějakém mém studiu? Už vás slyším, jak mi spíláte, že jsem se mohla aspoň slůvkem zmínit. Ale já opravdu nic nestudovala.

 

Tak proč si tady vymýšlím? Proč vás matu? Ne, opravdu vám nechci lhát, té docentury jsem skutečně dosáhla. Jsem docent, jsem docent, jsem totiž do centu, takže přeloženo co češtiny, už vážím míň než cent, konkrétně jen pouhopouhých 98 kilogramů!

 

Cítím se báječně, a to i přesto, že z kulaťoučkého obličejíčku mám teď scvrklé jabko. Ale co mi je po vráskách, ty k našemu věku patří, tak proč by se za ně měla pětinásobná babička stydět? Udělala jsem velice dobrou věc pro své zdraví, pro své další žití. A doufám, že příští rok ještě nějaké kilo shodím!

 

 

Soutěž "Můj zážitek roku" - Prožili jste hezkou dovolenou, narodilo se vám vnoučátko, našli jste si nové přátele? Nebo se vám letošek spíše nevydařil? Podělte se s ostatními čtenáři o nejsilnější zážitek roku 2015 a zpracujte jej jako příběh, glosu, báseň či fotoreportáž. Všechny soutěžní příspěvkyk budou slosovány, vítěz obdrží knihu Retro ČS2 od nakladateství JOTA.

Můj zážitek roku
Hodnocení:
(4 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Helenko,ale opatrně s tím shazováním.Snad to chce více pohybu.Jste šikulka,že to zvládáte.Já nemám pevnou vůli i když na nějaké hubnutí jsem nikdy nepomýšlela,tak bych to jako Vy nedala.
Michaela Přibová
Helenko, velice vtipný a inspirující článek. Jste skvělá žena. Děkuji.
Květoslava HOUDKOVÁ
Helenko, blahopřeji k novému titulu - o něco (ty shozené kg) kratšímu! Namísto "PŘEScent" jsi tedy DOcent. Cca před 10 r. se mi taky podařilo zhubnout (jak? to jsem dnes napsala na chat)-přečti si. A asi s tím znova začnu hned po Vánocích - do jara zase potěší nějaký úbytek. U žen je nebezpečná 40 !! Já do té doby (i po 2 dětech) vážila 50kg i s postelí - pak to šlo nahoru (a je v tom i dědičnost po mamince). Tak pokračuj - ale nepřeháněj - rychlé hubnutí se podepisuje i třeba na nervech!!
Hana Lancová
Jste úžasná, Helenko. Obdivuji.
Libuše Křapová
S humorem se i hubne líp. A protože ty v sobě humor máš, určitě ti i to hubnutí půjde dál. Držím palce. :-) Za jak dlouho jsi svá kila shodila?
Jaroslava Handlová
Helenko, doc. jdeš na to správně, důležité je, že se cítíš báječně. Já mám chlapa, který byl jak hora, měl 120 kg a byl zdravý jako řípa. Pak začal kilogramy ztrácet, aniž by pro to cokoliv udělal. Když měl 99 kg, tak jsem mu také s radostí říkala "ty můj docente". Jenže jeho případ byl hodně odlišný (závažná nemoc, klesl až na pouhých 66 kg při výšce 188 cm!). Tak Tobě přeji jen to zdravé hubnutí.
Alena Tollarová
Helenko, jsi dobrá a gratuluji Ti k docentuře. Mohla bys ještě přidat pár postřehů, třeba i vtipných, o získávání svojí docentury. Já bych to ukázala kamarádce.
Zuzana Pivcová
Skvělé, Helenko. Někomu se může zdát, že stále ještě nejsi jako proutek, ale váhu musíme shazovat úměrně své předchozí váze. Není možné, abys měla najednou 65 nebo kolik. Tak krok za krokem dál, není v tom hladovění, nýbrž úprava stravy a tzv. dietních návyků. A nejdůležitější je, jak se pak člověk cítí. Určitě se nemá kroutit hlady a psychicky strádat. To je k ničemu. Když si zvykneš vynechat některé potraviny, podle mě hlavně pšeničnou mouku a výrobky z ní, budeš stále dobrá. Moc Ti to sluší!!
Soňa Prachfeldová
Helenko, upřímně Ti to přeji, člověk se cítí líp, ale raději pomalu, to ty určitě víš, znám tvrdé dietářky a docela to s nimi zdravotně zamávalo v negativním směru. Tak docentko měj se krásně a trochu sladkého na vánoce si dopřej :-)
Naděžda Špásová
Gratuluji a přeji úspěšné shazování. Taky s tím válčím, i když po nemoci jsem si řekla, že mi kila můžou být ukradená (ale on je, bohužel, nikdo nechce). V těch plavkách nevypadáte vůbec špatně.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.