Můj zážitek roku: Nečekané odhalení
Ilustrační foto: Vatikán (pixabay.com)

Můj zážitek roku: Nečekané odhalení

12. 12. 2015

Do dnešního rána jsem byla přesvědčena, že jsem v letošním roce nezažila nic překvapivého ani světoborného, dokud jsem neotevřela svou internetovou poštu. Nemohla jsem uvěřit vlastním očím. Všechno ve mně zajásalo, ale rozum okamžitě vznesl námitku, že kdyby to byla pravda, mnoha lidem by to převrátilo život vzhůru nohama. A také mi proběhlo hlavou, že to také může být jenom hoax, a tak jsem se šla podívat do databáze, kde se takové případy shromažďují, aby byli lidé varováni před různými nesmysly a smyšlenkami.

Pokud jde o mě, v hloubi duše to cítím stejně jako papež František, pokud jsou to opravdu jeho slova. Takovému papeži bych klidně na kolenou políbila ruku. Projevil odvahu a vyjevil pravdu, pro kterou se lidé nejvíc hněvají. Nepohodlní bývají odstraněni, a to často doslova. Stěží by ohrozil svůj život, kdyby o ní nebyl přesvědčen. Posuďte sami. Nejde o moje slova, ale plně se s nimi ztotožňuji.

***

Pak že se nic dobrého neděje.

Proniklo zpoza zdí Vatikánu:

Hlava katolické církve, papež František, šokoval sněm vatikánských ortodoxních kardinálů mj. i těmito interními diskusními výroky:

"Co si myslíte, kdo jsem já, že jsem nějaký zástupce Boha na zemi, nějaký polobůh?

Jsem jen obyčejný člověk jako i vy všichni! Nač jsou vám obrovské majetky? Nač vám byla Vatikánská banka? Do Božího království si je i tak neseberete. Zde na zemi alespoň pomáhejte chudým tohoto světa najíst a obléknout se. Proč převážně všichni kněží hypnotizují lidí náboženstvím a nepochopitelnými kázáními?

Naučme raději lidi žít s Bohem tak, aby nemuseli chodit do kostela jako náměsíční bez rozmýšlení o tomto světě. To mi připadá, jako když nemocný musí chodit na dialýzu. Věřící nejsou nemocní! Neučte věřící nazpaměť písmo svaté a Bibli, naučte je raději opravdově šťastně žít! Z církve svaté se udělala jakási zvláštní škola a v ní je nenaučíte opravdově žít.

Jménem církve se omluvte, tak jako já, všem nevinným lidem za všechny války světa, neboť pod všemi byla a je podepsána církev a náboženství! A to od nespravedlivých náboženských výprav křižáků do Svaté země, až po dnešní nevýslovné projevy náboženské nesnášenlivosti. Jménem církve se také ospravedlňte všem obětem sexuálních zvěrstev kněží spáchaných na dětech a ženách.

S celibátem budeme muset něco udělat, protože všem normálním kněžím je jasné, že tyto ostudné činy jsou důsledkem potlačování přirozených hormonálních a pudových potřeb člověka, jak byl stvořen.

Sestupte z piedestalu, i my kněží jsme jen lidé, a i když si hrajeme na bohy a nasazujeme si masku čistých a neposkvrněných hříchem, příroda si s člověkem, tak jak byl stvořen, své vždy udělá.

Byli jsme stvořeni i s pohlavními orgány a ty jsou nedílnou součástí našich těl a jsou řízeny mozkem a hormony.

To, co vám řeknu, není sebechvála. Pochopte prosím vás, co jsem pochopil já už dávno.

To ne Bůh stvořil člověka k obrazu svému, ale člověk si odpradávna vytvářel Boha pro svůj obraz!

Jděte ve jménu Božím !!  

***

Pokud je to pravda, tak je to pro mě největší zážitek nejen tohoto roku, ale celého mého života. Souhlasit se mnou samozřejmě nemusíte, odsoudit mě můžete, ale mé přesvědčení mi nevezmete. Propracovala jsem se k němu svým životem.

Můj zážitek roku
Hodnocení:
(4.3 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Čte se to krásně. Počkejme si tak deset let a uvidíme.
Jana Šenbergerová
Vando, i být šťasný je možné se naučit. Já se to naučila. Stačí pochopit, že štěstí je stav mysli zcela nezávislý na okolnostech, které se stále mění. Jinak s tebou souhlasím. někdy stačí jen ten impuls a všechno může být jinak. :-)
VANDA Blaškovič
Jano, ahoj, souhlasím se vším, až na jednu větu, která zní: naučte lidi raději opravdově šťastně žít......to totiž nemůže naučit nikdo. Možná může dát impulz ke štěstí, ale to štěstí musí člověk cítit v sobě jaksi od mala. Vyrůstat v lásce. Za své štěstí v životě si člověk zodpovídá sám svým postojem, třeba i postojem k neštěstí.
Lidmila Nejedlá
Ano Jani, byl to zážitek roku, sledovat otevřenost a nabádání papeže k poctivému pozemskému životu. A důsledek pro církev u nás? Pokračující chamtivost.
Alena Várošová
Jani,zajímavé čtení,ráda jsem si tyto odstavce přečetla.
Elena Valeriánová
Jani, já jsem tento text už taky slyšela nebo četla, teď už nevím a plně s ním souhlasím. Je to velmi odvážné, ale podle mě se to církevním pohlavárům určitě líbit nebude. A to se neodpouští. Ani papežovi.
Alena Vávrová
Papež František mne zajímá, neb je po všech stránkách neobvyklým zjevem v řadě svých předchůdců. Kdyby toto nebyla pravda, tak by to zároveň nebylo solí v očích nejvyšších představitelům katolické církve. Dost o tom píší např. Parlam. listy.
Libor Farský
To je opravdu zážitek roku, paní Jano. Teď také usilovně přemýšlím, jak zjistit je-li ten záznam autentický a doslovný.
Jarmila Komberec Jakubcová
Myslím, že papež František je hodný svému jménu - svatému Františkovi patronu všech utiskovaných a všeho živého. Já bych ho charakterizovala jedním slovem- je to skromnost, empatie a láska. Má obrovské charisma Potěšilo mně jeho nedávné prohlášení k židovské otázce.
Hana Rypáčková
Je to určitě nejsilnější zážitek pro mnoho lidí, Jano.Už když František nastoupil na úřad, nazýval věci pravým jménem.Řekl to všem od plíce./Má jen jednu a je to hrdina/.Skvělé. že jsi to napsala. Ten má sílu spojovat lidi celé planety.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.