Dudlajdá punk

Dudlajdá punk

21. 12. 2015

Dudlajdá

(Punk-rocková koleda - text)

 

Nacpěte si do kebule

Pokoj lidem dobré vůle

Vánoce už přicházejí

Tak  volové dudlajdá

Aleluja dudlajdá

Dudlaj dudlaj dudlajdá

 

V obýváku stojí strom

Hajdom hajdom tydlidom

Zatancujeme si pogo

Zazpívá se koleda

Aleluja koleda

Dudlaj dudlaj dudlajdá

 

Ježíšek když naděluje

Pankáče jen vyfuckuje

Asi byli málo hodný

Žádný dárky jim nedá

Aleluja nic nedá

Dudlaj dudlaj dudlajdá

 

Někdo se taky pobaví

Když mlátí kapra do hlavy

Že potom má v krku kosti

Tak doktora vyhledá

Aleluja vyhledá

Dudlaj dudlaj dudlajdá

 

Vylepším si svou podobu

Do ucha si dám ozdobu.

Vypiju šest lahváčů

A sežeru co se dá

Alelujá co se dá

Dudlaj dudlaj dudlajdá

 

Dudlaj!

 

 

 

 

Moje poezie
Hodnocení:
(2.9 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Andrea Bravermanová
Hm. Tak nějak ne...nelíbí se mi to.
Jiří Libánský
Na punk-rockové koncerty chodím pořád. I ve Vašem věku a se Zuzanou. Před několika dny jsme byli na výročním koncertu Visacího zámku. Zážitek. Dal jsem fotky do galerie. http://www.i60.cz/uzivatel/galerie/2601/2265
Ingrid Hřebíčková
Omlouvám se za překlep.: se stejně starou ségrou jsem chtěla napsat.I když stejná je taky:-)
Ingrid Hřebíčková
Chtěla bych se vás Jirko zeptat, jestli je možné v mém věku (v lednu mi bude 58 let) jít na koncert punk hudby a nesmál by se mi někdo? A ještě k tomu se stejnou starou ségrou? A aby nás nevyhodili.
Michaela Přibová
Jirko, děkuji za báseň. Vnesl jste sem čerstvý vzduch. Je to příjemná změna.
Jiří Libánský
Kdo sleduje články o punku udělá si asi lepší představu o vyvrhelech společnosti: (24.12. 2015) V rámci "Vyvrhell tour" kapely S.A.S, proběhla finanční sbírka na podporu dětského onkologického oddělení v Motole. Sbírka odstartovala 2. října 2015 v Klatovech, přispět jste mohli na dalších 17 koncertech uskutečněných téměř po celé republice. Posledním počinem pak byla vánoční "Vyvrhells párty" v Nýřanech, kde se vybralo krásných 6000. Turné proběhlo na počest zesnulého kytaristy Bakči z kapely E!E, legendy českého punku. Ke sbírce se pak přidali ještě další pořadatelé akcí, kapely i jednotlivci. Vybraná částka se zatím zastavila na 46040 Kč, což je parádní úspěch! Tak co, volové, dorovná se částka na padesát? Kontaktovat zde: Miges: https://www.facebook.com/miges.radous?fref=ts
Jiří Libánský
Mám radost z každého komentáře. Není třeba omluv. Je to filosofie této subkultury. Není nijak uzavřená. Ale není úplně otevřená. Kdo do ni má zájem proniknout, musí právě překonat spoustu věcí, které se mu nelíbí. Punk má jednu vyjímečnou vlastnost. Naprosto přesně odráží naši společnost. Všechny chyby, faleš, zkostnatělost, neupřímnost, maloměšťáctví, závislost na majetku, kariérismus, všeobecný negativismus, snobství a mnoho dalších negativ staví do světla až pitoreskně extremního pohrdání. Čím víc budou nabývat na významu drahé obleky, pankáči budou odrbanější, čím víc se budou lidé do sebe uzavírat, budou pankáči otevřenější, čím bude dáván větší důraz na majetek, tím víc si pankáči budou vážit radosti ze života. Zatímco jiné subkultury jen hledají jinou cestu, než kudy se ubírá společnost, punk ji naprosto přesně kopíruje v hodně křivém zrcadle. Vyplatí se sledovat svět v širších souvislostech. Jak si člověk začne myslet, že jen jeho jednání a názory musí být správné a přestane přemýšlet, jak k nim přišel. Uzavřeme se do kruhu vzájemně sdílené omezenosti. Punk má, pro svou svéráznost, potenciál tento kruh úspěšně rozbíjet.
Alena Várošová
Nelíbí,omlouvám se.
Jiří Libánský
To já si někdy vzpomenu na oslovení "soudruzi a soudružky" A v tu chvíli si řeknu: zlatý volové. Vztah ke slovům je otázkou souvislostí.
Hana Šimková
Hm, asi tomu nerozumím, ale prostě to oslovení "volové" dost nesnáším.Jinak pane Jiří nic proti ničemu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%