Borec 007 aneb Co si myslet o espézetkách na přání
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Borec 007 aneb Co si myslet o espézetkách na přání

6. 1. 2016

Borec 007, Superman X, PEPA 1. a další bizarnosti se mohou objevit na registračních značkách automobilů na českých silnicích. Lidé si je za příplatek deset tisíc korun mohou pořizovat od letošního roku. Přidělena už byla i značka na přání s nápisem FANT 0 MAS.

Co si o tom myslet? Na jednu stranu je asi dobře vyhovět specifickým přáním motoristů. Vždyť značky už dávno neplní fukci místního určení. Dovedu to pochopit například u firem, kde mohou souviset s reklamou a propagací. Ale u běžných motoristů? To mi připadá trochu sebestředné a trapné.

Autem jezdím zhruba čtyřicet let. Vzhledem k finančním možnostem jsem si většinou pořizoval české vozy. Trochu záleželo na barvě a jediným plezírem byla volba silnější verze motoru (pokud byla k mání), aby se dalo bezpečněji předjet.

Honit si ego espézetkou typu Borec 007 by mne nikdy nenapadlo a upřímě řečeno to ani moc nechápu.

Ne nadarmo se říká: Jména hloupých na všech sloupích.

auta glosa
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.2 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Vřele s vámi souhlasím.
Květoslava HOUDKOVÁ
Opět důvod, aby se různými analýzami (zbytečnými) zabývali další "darmožrouti".
VANDA Blaškovič
Je každého věc, jakou značku si dá na auto. Proč ne??....:))
Zdenka Jírová
To máte pravdu, to přísloví sedí.
Marie Seitlová
Souhlasím s p. Tomášem, možná se pobavíme i značkami.
Hana Rypáčková
To je asi to nejmenší, co se děje z roztaženosti. Myslím, že už to tu bylo, že si "někdo" vybíral zajímavé číslo na auto...
ivana kosťunová
A mě se to líbí. Nechť si každý pojmenuje auto podle svého, když se mu chce do toho investovat. Už se těším, jak budu vyplňovat Roční vyúčtování silniční daně a místo suchých čísel budu psát do kolonky SPZ vozu třeba "Pepina 01". A děvčata na finančáku se taky pobaví, až to budou všechno číst. A co teprve policajti až přijedou k nehodě a dozví se třeba že že Pepina dostala smyk, prorazila svodidla a skončila na střeše. Nevím, proč bych se nad tím měla pohoršovat.
Hana Lancová
Alespoň bude hned poznat, kdo je kdo. :-)))
Květoslava HOUDKOVÁ
Pamatuji si z dávných dob: Před hotelem Moskva (tehdy !) v Karlových Varech stála malá, různě "záplatovaná" Fiatka a na střeše měla napsáno: "Až vyrostu, bude ze mne BMW". Jaká asi značka bude nyní před hotelem PUPP ??
Jana Šenbergerová
Také mi to přijde velmi infantilní, ale vzhledem k tomu, že každý v sobě nosíme stále i dítě, aspoň se budou mnozí moci odpovídajícím způsobem projevit. Nepochybuji, že sbírky cedulí budou obohaceny o nejeden "skvost".

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%