Krásná je ta naše česká zem
FOTO: archiv autora

Krásná je ta naše česká zem

25. 1. 2016

Krásná je ta naše česká zem. Tady je poklad, který jen tak někdo nemá.

Překrásná údolí, v nichž potůčky bublají, kde voda pění po kamení uprostřed šumících lesů a zpěvu ptáků. Hory jsou tu sice nevelké, za to však mohou nabídnout svůj půvab návštěvníkům náročným i těm, kteří jen zde odpočinout si chtějí.

Na strmých skaliscích ční hrdé hrady a zámky, které o historii národa tohoto vypovídají. O té historii hovoří též kouzelná historická centra měst, kde udržovány jsou památky časů zašlých.

Města však nejsou jen ta budovaná, mnoho jich sama příroda nabízí ve skalách Českého Ráje či snad Adršpašska.

Jezdíme za exotikou po světě celém a mnohdy krásy, co za humny máme, vůbec nepoznáme. Nemáme sice moře slané, ale zas máme nádherné rybnikářské Jižní Čechy.

Ať ošoupeme sebevíce bot, vždy jen nepatrnou část kraje rodného poznáme.

Ano, já Čech jsem a hrdě hlásím se k té naší kotlině uprostřed Evropy.

cestování Česko památky příroda
Autor: petr stejskal
Hodnocení:
(4.6 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Růžena Antlová
Tolik krásných míst je u nás tak se také ráda kochám v přírodě a dnes u vašich fotek díky.
Zuzana Pivcová
Vidím, že máte opravdu z čeho nabídnout. :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
Krásné fotky, které mapují jak rozmanitá je naše země. Děkuji.
Lenka Hudečková
Paní Jírová, souhlasím, na NIC amerického se doma zásadně nedíváme, neb jsou to stupidity a docela nechápu, kdo se na to vlastně kouká. Mnohem lepší by byly pořady z naší krásně vlasti. A těch je poskrovnu.
Zdenka Jírová
Ještě jsem zapomněla dodat, že Vaše fotky jsou moc krásné a svědčí o Vaší zcestovalosti po Čechách. Také jsem po nich ráda cestovala, ale mám ty krásy na obyčejných fotkách, které již ničí čas.
Zdenka Jírová
Takové krásné vyznání lásky k české zemi by se mělo objevovat v televizi místo stupidních amerických filmů. Alespoň by své vlasti , zejména mladí ,víc vážili. V souvislosti mne napadá jedno africké moudro :" Až kvůli štěstí projdeš celý svět, poznáš, že stálo před Tvými dveřmi."
Marie Seitlová
Krásné fotky naší krásné země. *****
ivana kosťunová
Těší mě, že máte ve své sbírce i foto chaloupky v Pekelském údolí. Jen pro informaci, to vzadu je Slibová skála, jmenuje se tak proto, že tam skauti každý rok skládají skautský slib. A tak mě napadlo- nejste vy taky skaut ?
petr stejskal
Ahoj. Všem děkuju za jejich slovíčka. Tohle je jen různorodý výběr z koutků naší země. Někdo může říci,že popisy chybí,ale jájen chtěl ukázat,jak je krásná ta česká kotlina. A tak jsou tady obrázky ze skal, od zámků, z arboret a nebo jen tak třeba obyčejné ráno. A pokud bude někdo chtít mi tykat,budu rád i když už jsem starej dědek. Hezký víkend.
Marie Foltýnová
Kdybych si měla vybrat zemi,kde chci žít.Byla by to naše krásná česká zem.Jak vidět ze Tvých snímků,tak je u nás opravdu krásně.I když v mládí lákalo poznání i jiných zemí.Tak jsme se rádi vraceli tam,kde jsme se narodili.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.