Fotopříběh: Arboretum Nové Dvory
FOTO: autor

Fotopříběh: Arboretum Nové Dvory

3. 2. 2016

Dříve jsem nevěděl, co vlastně znamená arboretum. Dnes vím či si myslím, že vím, že arboretum je uzavřený soubor vzácných dřevin. Většinou to bývají bývalé zámecké parky. Někdy je to ale jen obyčejný chráněný kousek lesa, vždy ale je to místo,které duši pohladí.

Arboret je u nás docela dost, jen málokdo do nich umí zabloudit. I když odborníci je zaručeně vyhledávají. Já nejsem vůbec žádný odborník, jen se rád podívám na kouzlo přírody, i když je člověkem upravené.

Některá arboreta jsou hodně známá, jiná znají jen místní a ti odborníci. Když do těchto arboret člověk zabloudí v době podzimní, kdy stromy začínají barvami hrát, je rázem v pohádce. Já několik arboret navštívil. Byl jsem nadšen, a tak nabízím pár pohledů i jiným očím.

Tyhle obrázky jsou z arboreta Nové Dvory u Opavy

fotografování příroda
Autor: petr stejskal
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
krásných :-(
Elena Valeriánová
Kdysi jsme v tomto arboretu byli, to zrovna odkvetly rododendrony. A tak jsme si dali slib, že se tam vrátíme až pokvetou. Bohužel, zatím zůstalo jen u slibu. Ráda jsem se tam prostřednictvím Vašich ktàsných fotografií podívala. Díky za připomenutí našeho slibu.
Zdenka Jírová
Opět jste mi svými krásnými snímky přiblížil kousek naší vlasti, který jsem neznala. Moc hezké, děkuji.
Hana Práglová
V tomto arboretu jsem několikrát byla.Vždy ve spojení se zájezdem do Hradce nad Moravicí.Opravdu je tady spousta krásV.vzpomínám si,že jsem zde kdysi našim seniorům ukazovala jedlý kaštan,který mnozí do té doby neviděli.Díky za krásná fota!!
Alena Vávrová
Byla jsem se na arboretum Řícmanice podívat. Letos bude Den otevřených dveří 20. února. Jinak zájezdy organiz. skupin po dohodě kdykoliv během roku.
Eva Balúchová
Krásné fotky,vydal jste se do arboreta v pravou chvíli.My jezdíme každý rok do arboreta Řicmanice.Vstup je jeden den v roce v druhé půli února.Tak uvidím jaké budou fotky.
Naděžda Špásová
Petře, opět nádherné fotky. Arboreta mám také ráda, bohužel je tohle daleko od nás. *****
ivana kosťunová
máte hezké fotografie, některé jsou tam i dvakrát, :) , ale je patrné, že máte rád přírodu a umíte se dívat. Znáte arboretum u Svojkova ?
Dana Kolářová
Moc hezky fotíte krásu, co oči vidí. Děkuji.
Marie Magdalena Klosová
Milý Petře,opět jste zabrousil do míst,která mám ráda.A navíc jsou blízko Ostravy.Slovo arboretum je zcela určitě latinského původu,a já vím,že l'arbre je francouzsky strom.A strom je dřevina.Takže je to tak,jak říkáte a říkáte to moc pěkně.mm

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...