Proč se nemůžu přestěhovat
FOTO: archiv autorky

Proč se nemůžu přestěhovat

31. 1. 2016

Když se děti odstěhovaly do svých bytů, zůstala jsem sama v bytě 3+1 a začala uvažovat o stěhování do menšího. Občas jsem pročetla nabídky realitek či inzertní rubriku v místním tisku, v duchu hledala "dobrou adresu" v našem městě. Pak mi ale došlo, že se stěhovat vlastně nemůžu.

Náklady na byt o jednu místnost menší by nebyly výrazně nižší než ty, které platím teď, náklady na stěhování a úpravy nového a původního bytu by se na nějakou tisícovku vyšplhaly a určitě bych měla o jedno okno méně. O lodžii nemluvě. A to by znamelo se rozloučit s některými květinami, knížkami a dalšími věcmi, ke kterým mám citovou vazbu.

Probraly jsme to s dcerou a došly k závěru, že dokud jsem schopna bez problémů žít v tomhle bytě, stěhovat se nebudu. A tak každé jaro stěhuju květináče s ibišky na "letní byt", pěstuju v truhlíkách rajčata a papriky, ze semínek piplám petunie. V obýváku hýčkám phalenopsisy, anturie i vánoční kaktusy, ke stropu vyrostlý fikus lyrata (říkáme mu Evžen) i v polévkové míse fikus pumila.

Aa doufám, že to tak ještě pár let zůstane.

bydlení Moje próza Můj příběh
Hodnocení:
(4.6 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Jen se nikam nestěhujte, tak krásných květin by byla škoda. Opravdu nádherné.
Naděžda Špásová
Jano, přeju vám, ať vám to vydrží ještě hodné dlouhy. Ty krásné ibišky a ostatní květiny. Paráda. Taky na jaře stěhuji kytky z panelákové chodby na balkon a zase tam nebude do zimy k hnutí. *****
Lenka Hudečková
Je to tak, přestěhování se do menšího neznamená menší placení, jen možná méně uklízení. Ale kam s těmi květinami??? Chápu Vás...navíc máte krásnou barvu ibišku, který jsem také měla, ale věnovala ho rodičům při stěhování...Teď mám různé rostlinky ibišků, jeden kvete červeně, druhý růžově a další dva mi ještě nekvetly, ale jeden by měl být oranžový a další žlutý. Tak uvidím, kdy se zadaří.
Jana Šenbergerová
Ani se vám nedivím, vaše květiny jsou krásné. Žlutý ibišek jsem ještě neviděla. Ať je vám s nimi ještě dlouho dobře. :-)
Blanka Hlobilová
Paní Jano, řešila jsem úplně ten samý problém. A tak jsem v bytě zůstala a ještě si ho zrekonstruovala. Snad dožiji v pohodě. Jelikož je mamince 92 let, doufám, že si bytu užiji ještě dlouho.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.