Zima je asi za námi. Ale byla vůbec nějaká?
ILUSTRAČNÍ FOTO: pixabay.com

Zima je asi za námi. Ale byla vůbec nějaká?

7. 2. 2016

"Kosa" jako v Itálii. Tak lze charakterizovat české zimy posledních let. Ani ta letošní zřejmě nebude výjimkou. Teplé počasí z posledního lednového a prvního únorového týdne bude podle meteorologů nadále pokračovat. Přechodně lze v příštích čtyřech týdnech očekávat ochlazení, ale teploty se udrží převážně nad dlouhodobým průměrem.

"Týdenní průměry maximálních teplot se budou udržovat v některých dnech i výrazně nad nulou a týdenní průměry minimálních teplot budou převážně kolem bodu mrazu. Celkově se tedy období očekává teplotně nadprůměrné," uvedli meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu.

Období do 6. března má být podle nich srážkově slabě nadprůměrné, přičemž úhrny srážek budou v jednotlivých týdnech kolísat mezi průměrnými a mírně nadprůměrnými hodnotami.

Dlouhodobá průměrná teplota pro nadcházejí čtyři týdny je minus 0,1 stupně Celsia. Nejchladněji bylo v roce 1956, kdy průměr činil minus 9,5 stupně. V roce 1998 meteorologové zaznamenali zatím nejvyšší průměr 5,3 stupně nad nulou.

 

počasí zima
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Mně by ještě opravdová zima nevadila, ráda se brodím po kolena v prašanu, nebo chodím po umrzlém křupavém, cestou necestou
Alena Vávrová
No tak mně osobně byla zima a převeliká, a to i doma, když mi v těch největších letošních mrazech vypověděl službu plynový kotel. Pro mne - za mne - stačilo! Ale věřit se tomu moc nedá.
Květoslava HOUDKOVÁ
Jarko - tak častěji něco někde zapomeň - a to se naběháš ! - i bez sněhu.
Květoslava HOUDKOVÁ
Jaro se blíží - i důchodci si musí leccos rozmyslet, naplánovat k realizaci - i "na potom". Proto zejm. čekáme na termín "Setkání 2016" - bude-li ? (ptám se já, ale je nás už víc - díky!)
Jarmila Komberec Jakubcová
Jsem ráda, že jsem stihla před 14 dny jet na běžky - letos poprvé a zřejmě i naposledy.
Lenka Hudečková
Poslední nejméně tři zimy nestály za moc :-(, jsem moc zvědavá, zda letošní léto bude tak horké a suché, jako vloni..Čeho je moc, toho je příliš :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%