Pórkovo - sýrová polévka s masovými kuličkami
FOTO: autor

Pórkovo - sýrová polévka s masovými kuličkami

7. 5. 2016

Dnes bych Vám nabídl polévku, kterou jsem si přivezl od přátel ze sousedního Polska. Kdo vyskouší, bude mile překvapen. Je velmi chutná.

 

Budeme potřebovat:

misku nakrájeného pórku, ½ kg mletého masa, 5-6 cibule dle velkosti, dva měkké sýry, kuřecí vývar, sádlo, sůl, pepř, 1 vejce, hl. mouku, strouhanku, mrkev

Postup:

Nejdříve si pokrájíme všechnu cibuli. Větší část dáme do hrnce, asi 2-litrového na kousek sádla osmažit cibulku. Po 5 minutách přidáme i pokrájený pórek. Společně smažíme ještě asi 10 minut. Pak zalijeme kuřecím vývarem. Kdo nemá po ruce, přidá 1 kostku kuřecího bujonu. Jak polévka zavaří, přidáme dva měkké sýry, aby se celé rozpustily. Mezi tím si z mletého masa vezmeme jen 1/3, to nám bude stačit.

Druhou část cibulky si osmažíme na pánvi do zlatova a přidáme k masu do misky.  Mleté maso osolíme, opepříme, dáme jedno vejce a trochu strouhanky, aby nebyly tuhé, spíše měkčí. Důkladně promícháme a navlhčenými dlaněmi, vyrobíme malé masové kuličky. Jednu po druhé obalíme v hladké mouce. Polévku tyčovým mixérem rozšleháme a nakonec opatrně vložíme do polévky jednu po druhé masové kuličky.

Ještě můžeme přistrouhat na struhadle trochu mrkvičky na barvu. Necháme chvíli povařit a podáváme.

Dobrou chuť!

 

 

 

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Bude to určitě dobré, jen ty masové kuličky nestačí jen chvíli povařit, musí se vařit déle a pořádně, je to maso.
Ladislav Vesecký
Asi ji v redakci ochutnali. Opravdu je dobrá.
Ladislav Vesecký
Máte pravdu paní Alenko, já to nebyl.
Alena Várošová
Asi se redakce spletla a dala to tam znovu.Jinak polévku podobnou děláme.
Jana Slavíková
Asi tu řádí trpaslíci - tento recept je tu téměř tři měsíce, je v historii v rubrice Gastronomie. Ale nic proti receptu, opakování matkou moudrosti :-)
Helenka Vambleki
Pórek miluju, musím vyzkoušet i ty masové kuličky - z mletého dělám spoustu jídel, ale masové knedlíčky do polévky mne ještě nenapadly :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...