Žena od jídelního stolu
FOTO: archiv autorky

Žena od jídelního stolu

26. 2. 2016

Byla jsem na týdením relaxačním pobytu v lázních Luhačovice. Posadili mě v jídelně k nějaké paní a nikdo jiný si k našemu stolu během pobytu nesedl. Později jsem se dozvěděla proč. Paní si nepřála, aby u našeho stolu někdo seděl. Byla divná a já měla tu smůlu, že se na mne upnula, byla tam na třítýdením léčení.

Během procedúr to bylo fajn, to si chodila sama. Odpoledne mě tahala po procházkách, tak jsem asi dvakrát šla, pak jsem vycouvala. Nosila si karimatku a lehla si v parku na lavičku a spala tam. Naštvaná, když ji někdo probudil a ptal se jí, jestli nepotřebuje pomoc.

Hned z kraje jsme se vypravily na taneček, povídala, jak ráda tančí, já nakonec taky, tak už nám nic nebránilo, jak spojit příjemné s užitečným. Ale lidičky, ta ostuda! Poručila jsem si kafe, mám ráda turka, ona taky, já minerálku, ona nic. Když už jsme měly kafe vypité, číšník odnesl mou práznou skleničku od kafe, ona si pořád trošku šetřila. V tom vytáhla plastovou flašku od minerálky a šup - dolila si kafe, co měla na dně vodou, měla druhák a zase na půl hodiny bylo vystaráno.

Číšník určitě není blbý a má o hostech přehled. A aby toho nebylo málo, šla si vodu dopustit na WC a nenápadně, že to musel vidět i slepý z flašky upíjela. Naštvala jsem se a řekla jí to, že jsem s ní poprvé a naposled, že si ostudu kvůli 23 Kč dělat nebudu.

Ona to brala s humorem, že chodí sama tančit, kde se neplatí vstupné a flašku s minerální vodou si nosí s sebou, aby si nemusela nic kupovat. No a navíc tančila jak postřelená husa, mávala jednou rukou jako kdyby přistávala.

Lidi se jejím husím tancem bavili, což jsem vycítila z posuňků a úšklebků. I když mi ji bylo líto, tak už jsem s ní nikam nešla, ať si klidně zase chodí sama a lidi  baví. Zřejmě měla psychické narušení osobnosti a léčila se na diagnózu, z které se málokdo vyléčí.

Bohužel, i tací lidé se chtějí bavit a co mě připadá jako ostuda, pro ni je to normální. Žije si svůj život a já taky svůjj. Určitě takovými lidmi nepohrdám. Člověk nikdy neví, co jej postihne a jak může skončit.

lázně Můj příběh
Hodnocení:
(3.6 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Nevím Alenko když jste ji tak vylíčila, jestli by byla ráda, že si ji tolik lidí prohlédne.Nevěděla jsem, že ji vystavujete a je mi jí teď docela líto.
Alena Várošová
A ještě Aleno,třeba by byla zrovna ráda,že je na fotkce nějakého magazínu,nebo i článku.
Alena Várošová
Děkuji ještě jednou ostatním za komentáře k mému článku.Někdy je potřeba vědět více názorů.Každý se na onu věc,můžeme koukat z jiného úhlu pohledu.Chtěla jsem vám tímto článkem přibížit různé příhody,co se mi přihodily,nikoho urážet.Něchtěla jsem někoho ponižovatTo bych potom nemohla napsat nic..Eva to napsala tak jak já to cítila.Nemohu přece psát jenom o sobě zase by se našly některé,které by napsaly,že jsem sebestředná a nevím jak se zviditelnit..Já napsala jenom pravdu,nic víc,nic míň.A znáte mne a určitě věříte,že jsem jí to i řekla.Nebudu někomu mazat med kolem úst a přicmrndávat,taková nejsem a nebudu.Hezký večer všem.
Hana Rypáčková
Jednou jsme měli na zájezdu s polopenzí u stolu dědu, který si na snídani přivstal a jak byly připraveny 4 snídaně, vždy snědl všechna vajíčka, paštiky , sýry a šunky a nechal tam jen trochu másla a džem.Obsluha nad tím kroutila hlavou, ale vše nám donesla na stůl znovu.Nevysvětlili jsme mu to.Pořád opakoval, že marmeládu nejí. Tak nás 3 přendali k jinému stolu a jeho tam nechali samotného. Asi mu to hodně chybělo.Rozkřiklo se to v jídelně a každý si hlídal to svoje. Lidé jsou různí.
Alena Tollarová
To je svatá pravda. Nikdy nikdo z nás neví, co ho může postihnout a že může skončit tak, že se mu druzí budou pošklebovat. Je dost možné, že pro tu paní bylo těch 23 Kč moc. A že tančila jak postřelená husa? Musí proto tančit akorát tak v koupelně, když ji to baví? Vidím, že jsem v tom osamocená, ale za sebe musím říct, že by se mi vůbec nelíbilo, kdyby o mně někdo psal tímto způsobem a ještě přidal moji fotku.
Jiří Hudeček
Alenko rozumím co jste chtěla vyjádřit. My s Leničkou v Libverdě zažili něco podobného. Paní u našeho stolu už dávno snídala a ještě když jsme odcházeli si šla nandat. Prostě musela ochutnat všechno co se nabízelo.
Jana Šenbergerová
Také mám jednu příhodu z lázní, kde jsem se octla nedlouho po úmrtí manžela a infarktu. Měla jsem sdílet dvoják s jednou paní, která mě od chvíle, co jsem vstoupila, doslova šikanovala. Myslela si, že bude řídit moje kroky. Vydržela jsem to dva dny a šla si připlatit za jednolůžkový pokoj. Za normálních okolností bych to asi ustála, ale tehdy jsem potřebovala klid, abych se srovnala sama se sebou. Docela ti, Alenko, rozumím.
Eva Mužíková
Aleno, rozumím Ti, v Tvém příspěvku nevidím žádný úmysl tu paní ponížit. Prostě jsi se s námi podělila o zážitek, který pro Tebe příjemný v některých momentech nebyl. Také by mi v té restauraci bylo trapně.... U nás chodí na taneček jedna paní, má křivé hubené nohy, navlékla si několikrát kamaše s tím velkým klínem v rozkroku. Na to halenku, která jí ten klín, hlavně zezadu nezakrývá... trapné, nehezké. Okolí se vždy bavilo.. Tak jsem jí jednou venku oslovila a upozornila na to.. Byla moc ráda, poděkovala a nikdy víc takto " neupravená" nepřišla. Nosí volné kalhoty a je " za dámu"...Prostě asi nemá velké zrcadlo a nikdo jí to neřekl, jen se šklebil...Já se snažím vždy působit na okolí dobře, ale kdybych byla v podobné situaci, upozornění dobře míněné bych uvítala.
Hana Šimková
Opravuji přečtěte příspěvek
Hana Šimková
Aleno, jestli chcete, přečtěze si můj přízpěvek o lázních. Měla jsem podobné zkušenosti s ženou, která se na mne upnula.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...