Lída Baarová na Žižkově
FOTO: facebook.com

Lída Baarová na Žižkově

26. 2. 2016

I na pražský Žižkov dorazil film o Lídě Baarové. Jen kino Aero tu přežilo, 4 další zdejší kina musela být zrušena. Představení bylo dopoledne, pro penzisty. Vstupné bylo 60 korun; díky PC v pokladně bylo prodáno jen tolik sedadel, kolik bylo v kině křesel. Vstupenky byly vyprodány už 40 minut před promítáním (350 sedadel)! Promítač nezaspal. Navštívil jsem v nové době kino prvně, za 25 let.

Promítání začalo poučením, že po soumraku se před kinem nesmí konzumovat drogy! To důchodci ale asi ještě neumí.

Pak začalo promítání umělecky nadneseného příběhu slavné herečky. Úžasný byl zvuk, v hledišti jsem otáčel hlavu, odkud ten zvuk vůbec vychází? Trochu mě rušilo kručení v břiše a škytavka kolemsedících. Do hlediště byl vpouštěn čerstvý vzduch, obohacený voňavkou.

Slovenská hlavní představitelka i další slovenští herci v českoněmeckém příběhu se mi líbili. Vadila mi však špatná práce kameramana, i jiní herci viditelně a důvěryhodně na nás diváky prskali, bylo to moc dobře viditelné, až jsem si i já mimoděk před plátnem otíral s tváře herecké sliny.

Dojem z filmu jsem měl báječný, jen jsem se zamýšlel nad tehdy tak obrovským nadšením Němců pro nacismus a Hitlera, tehdy ještě předválečného Německa.

 

    

 

film kino
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
petr stejskal
Lída byla obrovská herečka,ale život namířila pro hvězdnou slávu velice špatným směrem. Nebyla žádným malým dítětem aby nevěděla co činí. Koukám,že brzy budeme i v dobrém vzpomínat na Hitlera. Lída dobře věděla, kdo je Gebls. zaprodala vše pro hvězdnou slávu, teda i vlastní národ.
Zuzana Krausová
Dobrý den, pane Nekvasile. Docela mě překvapilo, co všechno se dá přiřadit k hodnocení filmu. Byla jsem na něm v Karlových Varech, vstupenka stála přes 100,- Kč - přesně si nepamatuji. Ale zase jsem se tím vyvarovala škytání a kručení v břiše..... Nevím, co slyšeli mí sousedi, jsem také ta "kručící a škytací" věková kategorie. A s ohledem na tu věkovou kategorii: fakt Vás zaráží nadšení předválečných Němců pro nacismus a Hitlera? A nadšení Čechoslováků pro komunismus a socialismus po válce Vás nezaráželo? Já myslím, že o tomhle ten film vůbec nebyl. Jsem přesvědčená, že obrovskou smůlou Lídy Baarové byl fakt, že Göbels byl jen jeden (naštěstí). Kdyby jich bylo víc, Lída Baarová by byla jen jednou z davu, naprosto nezajímavá.
ivana kosťunová
Sdělil jste co jste sdělit chtěl a ještě pobavil na poměrně krátkém prostoru. To se mi líb.
Alena Tollarová
Varování je na místě. Mezi drogy snad patří i cigarety. Nebo ne?
Lidmila Nejedlá
Pane Miloši, nezklamal jste mě, naopak svým líčením rozesmál. Filmy jsem viděla oba. Renčův v kině ve Floře, dokument Třeštíkové v Poděbradech. Líbily se mi oba. Nikomu v břiše nekručelo, nikdo neškytal...
Jarmila Komberec Jakubcová
na filmu jsem byla se svou snachou v plzeňském Cinestaru a líbil se mi. Ještě chci se chci jít podívat na dokument paní Třeštíkové o životě L.Baarové. Pane Nekvasil příjemně jste mi překvapil kupodivu pozitivním názorem. Jen tak dál.
Soňa Prachfeldová
Váš báječný dojem z filmu mě docala navnadil, když je slyšet tolik kritiky, ale prý je to hlavně zášť proti Renčovi, tžak nevím. Také se podívám a úsudek si učiním sama. Hitler byl magor, na to lidstvo přišlo poněkud pozdě.
Alena Várošová
Pane Nekvasile,tak to je po dlouhé době prvné příběh,který se mi od Vás líbí.5*

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.