Dopisy
Ilustrační foto: Pixabay

Dopisy

28. 7. 2022

Probírám se pozůstalostí po mamince. Držím krabičku svázanou mašlí s nápisem a jménem mého otce. Nacházím milostnou korespondenci.

Bude to už týden, dlouhý týden, který poznamenala touha po tobě.
Těším se až uvidím obraz mnohokrát v mysli opakovaný – Tebe.
Je toho tolik, co bychom si měli říci, i když beze slov, tolik co bychom měli spolu prožít a procítit.

 

Čtu nevěřícně dopis jeden po druhém. Dopisy, které jsou určeny někomu jinému, a přesto se mě týkají. Až příliš. To je zvláštní. Před léty zůstala po taťkovi stejná korespondence odeslaná mamkou.

Nezapomeň a ochraňuj naše štěstí, a těžko je hledat, je-li ztraceno.

 

Kde ho poztráceli?

Pročítám dopisy plné lásky. Ano, cítím i po více než padesáti letech lásku. Téměř hmatatelně. Stojí opodál. Potutelně se usmívá. S jistotou, že i smrt je na ní krátká.    

 

 

 

Můj příběh rodina vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Velková
Krásné, poetické.
Marie Ženatová
Jako památku na tatínka mi zůstaly jeho milé kresby a básničky z mládí. Když si je občas pročítám, tak se přímo mohu vciťovat do jeho mladistvých, idealistických myšlenek, plných optimismu*
Jan Zelenka
Po otci se mi zachoval poměrně rozsáhlý archiv. Pohlednice, dopisy, vyznání mamince i pozdější manželce, mé matce, jeho deník, reklamní prospekty, fotografie, atd. Přiblížilo mi toto vše hodně život v první republice. Napsal jsem o tom již řadu článků do své vzpomínkové knihy. Ale nezveřejňuji nic intimního. Ani paní Přibová nic takového nezveřejnila, jen krásnou, nostalgickou vzpomínku na maminku. Moc krásné!
Věra Ježková
Přečíst si milostné dopisy rodičů považuji za přirozené, i když jinak soukromí druhého velmi respektuji. Máte štěstí, že se vám zachovaly. Myslím, že mí rodiče si nepsali. Jinak bych nějaký dopis našla v maminčiných dokumentech.
Anna Potůčková
Také jsme po rodičích našli nějaké milostné dopisy na chalupě kde jako svobodná maminka bydlela. Co je napsáno na papíře má šanci na rozdíl od SMSek přežít roky a roky.
Soňa Prachfeldová
Krásné, jímavé.
Blanka Lazarová
Myslím, že je to pěkná památka (dopisy) na rodiče a jejich láskyplný vztah. Určitě si v nich občas zalistujete. :-)
Daniela Řeřichová
To je dojemné. I má maminka si schovávala láskyplné dopisy. Byly stručné, ale nádherné formulace a pečlivý rukopis. :-)
petr stejskal
Míšo, je to krásné. Ale hlavně je to tvoje vzpomínka na rodiče. Zase ti je to připomělo, v krásném světle lásky. Dostala jsi šanci se podívat na své rodiče z jiného úhlu. Najednou to nebyli rodiče ale dva zamilovaní krásní lidé. I já jsem našel dopisy mojí mamky. A jistě pro ni byly důležité, našel jsem je v jejím nočním stolku. Tak jsem trochu nakouknul ale potom zalepil a uschoval v tom stavu jak byly.
Hana Rypáčková
Je to kouzelné a škoda , že po našich dětech zůstanou na otázku :Miluješ mě, jen esemesky typu jj .

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.