Setkání - sraz třídy
FOTO: archiv autorky

Setkání - sraz třídy

4. 3. 2016

Téměř od samého začátku, kdy jsme opustili ZDŠ - v roce 1965, organizuji a dávám dohromady třídní srazy. Z kraje to byla docela detektivní práce, plno lidí zrušilo pevnou linku, ale nakonec jsem měla úspěch a dala lidi dohromady. Chtěla jsem nějak pozměnit zaběhnutý scénář srazu, to že se drbaly snachy a zeťové, kdo má kolik nemocí a prášků. Vymyslela jsem tedy tombolu.

Každý něco donesl, třeba domácí okurky, džem, čokoládu nebo nějaké "cetky", co se už doma okukaly. Všichni byli trochu rozpačití, ale nakonec z toho byla pěkná zábava. Prodávali jsme lístky a za výtěžek z tomboly bylo potom koupeno pro všechny nějaké občerstvení.

Takže jsme tuto novinku několikrát zopakovali. Vloni v dubnu jsem zase vymyslela pamětní medaile, i pro učitele.

Jak čas běží, z našich řad už odešlo několik lidí tam, odkud není návratu, ubývá nás. Proto všichni jednohlasně schválili, že se budeme scházet každý rok v září, druhou sobotu v jedné restauraci na Praze 8.

Těším se, co nového se dozvíme a já už teď vymýšlím, čím bych náš sraz zpestřila. Vloni jsem měla připravenou známou hru: město, moře-řeka, jméno, kytka, zvíře...však to znáte, ale z časových důvodů k tomu nedošlo.

Je mezi Vámi "íčkaři" také někdo s touto zálibou?

Hezké dny všem přeje Jitka V.

 

škola
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Milá Jitko, moc se mi líbí Vaše nápady s tombolou a medailemi. Měl bych k Vám prosbu. Rád bych ke svému článku použil Vaše Foto dne: Pavouk pro štěstí, hodil by se mi tam tématicky. A ještě - nemohla byste ten obraz vyfotit ještě jednou aby nevisel nakřivo. Dal bych Vaši fotku jako titulní, samozřejmě s uvedením autorky. V kladném případě prosím o zprávu i nové foto na e-m adresu lifa.takeiteasy@seznam.cz Děkuji Libor *****
Milena Mejsnarová
V.r. 2014 se mi podařilo dát dohromady sraz ZŠ(končili jsme v r. 1964) takže po 50 letech poprvé.Sešlo se nás 23, což jsem považovala za úspěch.V ,loňském roce to bylo rozpačité, takže vítám každý nový nápad. Určitě je dobré scházet se každý rok ve stejnou dobu.(stejnojmenný film byl skvělý).Také díky!
Zuzana Pivcová
My se teď scházíme jednou za dva roky, ne jako dříve za pět. Vždycky se bavíme docela dobře. Roli hraje i to, že jsme třeba v restauraci u lyžařských skokanských můstků nebo v sousední obci, kam jedeme motorákem, jednou jsme dokonce byli u spolužáka v zahradnictví, takže to není jednotvárné. Ale jak tak čtu ty Vaše nápady, docela mě zaujaly. Díky!
Zdenka Jírová
Setkáváme se každým rokem už asi 5 let. Jsme absolventi z roku 1959, takže letos se jdeme už po 57 letech. O několik už je nás méně, tak se snažíme, abychom se my, ostatní, ještě užili.
Soňa Prachfeldová
Je to pěkné, když se pravidelně třída setkává. My jsme měli první setkání loni a to po 50 letech a slíbili jsme si, že se budem scházet každý rok. Ze začátku jsme se někteří ani nepoznali. Čas běží vážení.
Hana Čadová
Také mám ráda setkání bývalých spolužáků! Přinesu fotečky od 1-9 třídy a to je radosti a smíchu! Přeji Vám, aby jste se ještě hodně let setkávali v hojném počtu!
Jiří Hudeček
Jituš moc pěkné-pět hvězdiček.
Naděžda Špásová
Srazy jsou dobrá věc. My ho máme v květnu. Je to se základkou. Se střední bychom letos také měly mít, pokud to některá spolužačka v Praze zařídí. Fotka je moc pěkná.
Jana Slavíková
Každý rok v listopadu svolávám spolužáky ze základky, občas se objeví někdo, koho jsme od školy neviděli a to pak je velké překvapení. Oznámení dávám na Spolužáky, píšu SMSky a maily. Pravidelně chodí i jedna paní učitelka, nás bývá kolem dvaceti. Také se scházíme s "holkama" ze střední, organizátorka vždy najde nějaký penzion, sjedeme se v sobotu dopoledne, dáme si oběd, pak jdeme na procházku večer posedíme, "povyměňujeme informace" a v neděli po snídani se rozjedeme domů. Letos to bude poslední víkend v květnu. Už se těším.
Lidmila Nejedlá
Paní Jitko, moc hezké, jak si srazy zpestřujete. Článek se mi líbí a foto také.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...