Rádi cestujete letadlem? Tak proč nevědět o letecké dopravě něco víc.

Rádi cestujete letadlem? Tak proč nevědět o letecké dopravě něco víc.

7. 3. 2016

Za měsíc mi bude 60 let. Dnes jsem se přihlásila na tento web. Už teď se moc těším, že spolu s vámi prožiji mnoho pěkných chvil. Chci vás pozvat na  jednu akci, která je určená všem, pro které je věk jenom číslo a rádi se dovídají nové věci. Jedná se o cyklus přednášek na téma:

Letecká doprava kolem nás aneb nebojme se létání 

Cílem přednášek  je srozumitelnou formou vysvětlit základní principy fungování letecké dopravy. Obsah je zaměřen a uspořádán tak, aby přednášky byly užitečné nejen pro ty, u kterých letecká doprava vzbuzuje zájem a obdiv, ale i pro ty, kteří mají obavy a strach z létání. Dovědí se například, proč letadla letí, jaké jsou nové trendy ve vývoji letadel, co děje v oblasti řízení letového provozu, jak vypadá letiště tam, kam naše oko nedohlédne, jaké jsou zdravotní aspekty pro cestující a mnohé další. Součástí kurzu jsou i exkurze na Letiště Václava Havla v Praze a návštěva Výcvikového střediska  posádek dopravních letadel.

Přednášky se budou konat od 15. března 2016 takto:

Praha: FD, Horská 3, Praha 2, středa 9:45 -12:00 hodin

Děčín: FD, Pohraniční 1, Děčín, úterý 10:30 – 12:45 hodin

Účastnický poplatek: 500 Kč/osoba

Přihlášky a další informace: https://www.cvut.cz/univerzita-tretiho-veku-u3v

Vaše dotazy vám ráda zodpovím mailem na chalupnickova@fd.cvut.cz, telefonem na 777 733 897, nebo osobně.

Mějte se moc hezky.

 

cestování
Hodnocení:
(4.7 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Mě letiště odjakživa fascinují jako volání dálek nebo místa, kde se stýká svět. Letěla jsem opravdu už mnohokrát, ale nejde jen o vlastní lety. Zajímá mě historie letectví, navštivila jsem některé výstavy, v práci nám umožnili prohlídku vojenského vládního speciálu ve Kbelích, jezdíme se se sestrou dívat na startující letadla, jásám, když se dočasně změní runway a letadla nám létají v práci na Ruzyni nad hlavou, ale stále jsem ještě nebyla na exkurzi po jinak nepřístupných letištních prostorách. Všední dny jsem však bohužel v práci. Snad někdy později.
Marie Seitlová
Vítám Vás mezi námi. Určitě to bude zajímavá přednáška, moc by mě zajímala, ale bydlím daleko od Prahy. Vnuk mi studuje na ČVUT, na dopravní fakultě.
Hana Práglová
Helenko,hezké čtení.Jsem ráda,že tady vidím pro mne známého človíčka! VÍtám vás mezi námi a věřím,že se vám tu bude líbit. Pokud nevíte kam mě zaředit-jsem maminka sousedky Jany
Elen Zajíčková
Milá paní Chalupníčková! Máte přímo "letecké" jméno a ještě se zajímáte o letectví! Pracovala jsem 32 let jako stewardka na palubách letadel českého národního dopravce ( ČSA) a létala mimo jiných i s kapitánem Chalupníčkem Sr. , i jeho synem.Jr. Proto ta poznámka na vaše jméno. Létání byl můj život a letiště mi dáválo sílu. Místa, o kterých píšete důvěrně znám a jsem ráda, že jsou otevřená i pro zájemce z řad veřejnosti. Třeba jen zažít ten cvrkot na letišti, nebo se pokochat pohledem na dokonalé "šperky součastnosti" ( tak já říkám letadlům), je velký zážitek. Prostě letiště je můj svět a jsem ráda, že i vás zajímá . A navíc umožňujete prostřednictvím své informace i dalším zájemcům a fandům být u toho, neco zajímavého se dovědět a vidět. Myslím, že to je prima informace i pro pány čtenáře. Výcvikové středisko je opravdu velmi zajímavé pracoviště. takže ,, díky vám za info.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.