Udělejte si smoothie
Ilustrační foto: pixabay.com

Udělejte si smoothie

23. 3. 2016

Smoothie je mixovaný svěží nápoj, jehož základem je čerstvé ovoce, zelenina nebo jejich kombinace. Šťáva z čerstvě namixovaného ovoce bez přidaného cukru či konzervantů, kterou si můžete připravit sami doma, vám dodá kromě spousty energie i skvělý pocit, jelikož přesně víte, co pijete.  

Nelze popřít ani jeho příznivý vliv na zdraví díky zdroji vitaminů a dalších pro zdraví prospěšných látek.

Samozřejmě si své smoothie můžete doplnit o jakoukoliv přísadu dle vaší chuti, takže pravidlo zamítající jakékoliv přidání cukru či něčeho podobného nemusíte brát v potaz. Nenechte se však zlákat tím, že máte rádi všechno ovoce i zeleninu. Způsob „dám tam všechno, co mám ráda“ vám místo skvělého nápoje přinese spíše něco podobného, jako je dort od Pejska a Kočičky. V jednoduchosti je krása, síla a také nejlepší chuť.

Já jsem si dneska udělala smoothie z jablka, banánu, mandarinky, kiwi, jahod, trochu citronové šťávu a lžičkou medu. Smoothie si dělám jedenkrát  - dvakrát do týdne.

Dělávám si i zeleninový, ale ten mi moc nechutná (špenát, brokolice), ale s přidáním hruškového džusu si někdy pochutnám.

Dobrou chuť  :-)

 

 

recepty
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.8 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladka Steinová
S anglickými názvy se setkáváme a budeme setkávat stále častěji, s tím nic nenaděláme. Tak snad ovocné či zeleninové pyré? Ale návod je moc pěkný.Děkuji.
Jarmila Komberec Jakubcová
smoothie mám moc ráda a dělám i zeleninové a přidávám ovoce. Prostě takový všehomix a říkám tomu "vitaminová bomba"
Zuzana Pivcová
Včera jsem si na to právě koupila malý cestovní mixér, dala jsem se zlákat kolegyní. Tak teď začnu řádit. :-)
Zdenka Jírová
Jsou to samé dobré věci, jen bych pro ně použila známější označení ovocný nebo zeleninový koktejl. Ten pro mě nevyslovitelný anglický název se mi nelíbí. Přece jenom jsme v Čechách.
Eva Balúchová
Smoothie si dělám k dopolední svačině.
Jana Šenbergerová
To je ta pravá mňamka zdravá. Připomnělo mi to, že máme v mražáku borůvky a černý rybíz. Jedno nebo druhé s banánem, to je blaho pro oči, chuťové pohárky, žaludek i střeva. A už se moc těšíme na jahody s medem. A meloun ... :-)
Alena Várošová
Sašii,uděla jsi mne radost že jsi napsala článek a doplnila je svými fotografiemi.Mám ráda fresh džusy a takových je tady určirě víc.Titulní fotka jen se na nás to ovece směje a láká.Na zdravíčko 5*

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...