Můj svět podle Zuzany Pivcové

Můj svět podle Zuzany Pivcové

22. 3. 2016

Stává se mi, že po prvním přečtení textu, který mne zaujme, se mi okamžitě převedou slova do hudby. Tak se mi to stalo i po přečtení básně Zuzany Pivcové Můj svět, která se tu objevila na portálu před několika dny. S jejím svolením jsem pak k hudbě dodal obrázky a tady je krátký film na píseň "Můj svět". Snad vás potěší tak, jako mne potešil původní text, na který jsem napsal a nahrál hudbu.

Správně by měla píseň zpívat sama Zuzana (je psána pro ženský hlas), ale raději to nechala na mně. A i když je to píseň na vážné téma, snažil jsem se přece jen ji odlehčit i v některých fotografiích, vždyť život má i ty veselé momenty, a Zuzana je jistě dokáže dávat...

Na texty Zuzany jsem napsal už čtyři písně, čekají na nahrání a natočení, ale když jsem se rozhlížel po básních i jiných autorů (resp. autorek) na i60, tak už vím, že s největší pravděpodobností vznikne písní více... Snad to bude pro radost.

 

 

hudba Moje poezie
Hodnocení:
(4.8 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dalibor Polanský
Proč to video není dostupné? Také bych si ho rád přehrál.
Jitka Valachovičová
Moc krásné*****♥ smekám pomyslný klobouk!
Jitka Prušová
snad se neurazíte, když napíšu, že barvou hlasu mi hodně připomínáte Skoumala, už proto jste mne docela dostal, nemluvě o textu a hudbě
Hana Novotná
Také jsem si poslechla teprve teď.Je to fakt úžasné
Marta Nosková
Nádherný text, krásná hudba i zpěv...určitě se sem budu ráda vracet. Díky.
Oldřich Čepelka
Teda hodně, hodně dobrý! (Kdybych měl sám text, mohu ho poslat? přímo vám asi. Ale mám i nástin melodie...) O. Č.
Milena Mejsnarová
Verše jsou samo o sobě nádherná zpěvná poezie.Ale ve spojení s hudbou Lubomíra je to šanson, něha, je to prostě jiná dimenze. Něžné pohlazení........
Alena Tollarová
Dostala jsem se teprve teď k tomu, abych si píseň pustila. Jsem sama doma a mám takovou chvilku klídku. Je to jako zjevení. Krásné. Povedlo se.
Jaroslava Handlová
Tuto Zuzčinu báseň jsem si zamilovala již po přečtení textu. Jsem potěšena zhudebněným dílem, které se tak příjemně poslouchá. Vzdávám hold Zuzce i Lubomírovi, krásná zdařilá spolupráce.
Hana Lafková
Ahoj Zuzanko, je to poetické a výborné, jako Tvá předchozí tvorba.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.