Hrníčkový recept na velikonočního beránka pro ženy, které nestíhají
FOTO: autorka

Hrníčkový recept na velikonočního beránka pro ženy, které nestíhají

11. 4. 2020

Ještě jste nestihli upéct velikonočního beránka? Zde je jednoduchý, rodiiný recept na výrobu nejrychlejšího velikonočního beránka, který chutná výborně.

Všechny ingredience dáte do mísy, ručně zamícháte a nakonec lehce vmícháte sníh. Litinovou formu beránka mám po mamce a ona ji měla po tátovi - pekařovi. Formu vymažete rozpuštěným máslem a vysypete strouhankou. Peče se při 180 stupních, 45 minut. Pokud nemáte formu beránka, použijte klidně plech, a pokud přidáte jakékoli ovoce s drobenkou, neuděláte chybu.

Ingredience:

1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek krystalového cukru + vanilkový cukr či vanilka
1 hrnek mléka
3 vajíčka - z bílků ušlehat sníh

Prášek do pečiva, citronová kůra, rozinky namočené do rumu a citronové štávy, mandle.

Začínám péci na Květnovou neděli a pak každý den upeču jednoho beránka. Máme velkou rodinu a také přátele. Velikonoční beránek je symbolem Beránka božího, jara, mládí, čistoty, dobroty. To pečení miluji. Vůni citronu, vanilky, rumu, uzobávání naložených rozinek, sem tam i lok rumíčku přímo z lahve...:)

Ale víte, na co se těším nejvíce? Na to vyloupnutí beránka z té těžké, žhavé, litinové formy! Mám v tom grif. Většinou se již nespálím. Připomíná mi to znovuzrození neviňátka, děťátka. Beránek má nádherné tělíčko se všemi detaily. Jen mu z rozinek na párátku uděláte očička, pocukrujete, uvážete mašli  a fešák může do světa.  A až ho budete rozkrajovat třeba vnoučatům, řekněte jim, proč se vlastně slaví Velikonoce. Že to není jenom pomlázka.

Berany, berany duc!

 

 

Hodnocení:
(4.8 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Petra Sekaninová
Letos k nám na velikonoce mladí nepřijedou, tak jsem beránka nepekla. Ale možná tento recept ještě vyzkouším. Děkuji.
VANDA Blaškovič
Dobrý včer a krásné Velikonoce přeji všem přátelům na portálu. Letos jsem pekla sedm beránků a byly raz dva hotoví. Jinak prožívám fotografické Velikonoce. Je to nádhera! Tak hodně štěstí a dobré světlo do nastávajících dnů.
Marie Ženatová
Dnes mi dcera dovezla beránka z tvarohového těsta, je moc hezký - já jsem ho jen přizdobila červenou mašlí. Asi ho budu také fotit. Díky moc za zajímavý recept...
Lidmila Nejedlá
Nemám ráda uniformitu, proto peču ZAJÍCE. Hrníčkové recepty mám ráda, upeču zajíce dle Vandy. Ale že by se mi zvlášť chtělo? Vando, očička lepím bílkem. Na tác jsme dávali k zajíčkovi čokoládové kuličky, protože zaječí bobky nesměly chybět. Děti to tak měly rády. Mohly je zobat a zajíček déle vydržel.
VANDA Blaškovič
Béé, bé, bé..a máme po Velikonocích. Děkuji za komentáře. Jdu péci dnes ještě jednoho beránka..ne nezbláznila jsem se. To abych nevyšla ze cviku...:)
Vladka Steinová
Aktuální článek, recept a krásné fotky - díky za dárek k Velikonocům, Vando!
Jana Šenbergerová
Jak jsem slíbila, tak činím. Už má i mašličku, je z ořechového těsta podle Míši Přibové, a přestože se zdráhal opustit formu, povedl se. Možná ho také zvěčním. :-)
Marie Magdalena Klosová
Ta fotečka úvodní je umělecká luxusní.Tví beránci jsou asi taky takoví.Já beránka pekla 1 krát asi před 35 lety.To jsem taky vlastnoručně malovala vajíčka a vymýšlela nové technologie.Teď udělám vajíčkový salát z bílých vajíček a upeču linecký koláč s jablky.Jo,a nechám se "vyšmigrustovat",abych byla zdravá. /šmigrust = pomlázka,mrskut/ :) mm
Alena Vávrová
Hotovo! Povedl se. Také se mi moc líbí snímek u článku, včetně pozadí. Můj beránek už byl taky u fotografa ;-).
Elena Valeriánová
Vando, moc se mi líbí obraz na první fotografii. Beránka peču z margotkového těsta.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.