Barva roku 2016: Šedá!
Ilustrační foto: pinterest.com

Barva roku 2016: Šedá!

2. 4. 2016

Kadeřníci každý rok vyhlašují takzvanou barvu roku. Tedy odstín, o kterém se bude tak hodně mluvit, až mnohé ženy podlehnou pocitu, že je ten pravý, který si mají dát na vlasy. Světe div se, letos se takto mluví o šedé barvě. 

Mladé dívky si nechávají dávat přelivy, které jejich vlasům dávají šedý nádech. Dámy, které už šediny mají, je přestávají skrývat. Mnohdy jde o bizarní podívanou. Dvacetileté modelky nabarvené na stříbrno se fotografují společně s šedými králíky nebo šedými koťátky, čímž tvůrci trendů chtějí světu naznačit: Šedá barva je pro tento rok nutností, jen se podívejte, jak je krásná na zvířátkách i na dívkách. Jenže to, co je na mladých modelkách neobvyklé a provokující, může ženám středního a vyššího věku naopak krásy ubírat. Šedivá barva přidává roky, někomu sluší a někomu ne.

Přirozené šediny mohou u padesátileté ženy signalizovat stejně dobře dva úplně odlišné přístupy k životu:

1. Vím, co je moderní, tak jsem podlehla trendu a nosím šedé vlasy.

2. Kašlu na to, co mi sluší, stárnu a nemám čas na takové malichernosti, jak se barvit, abych vypadala mladší.

Oba tyto přístupy nejsou úplně to pravé, ale je samozřejmě věc každého, jaký si zvolí. Ideální je hodně dobře si promyslet, jestli je přechodný trend šedivých vlasů tak lákavý, aby stál za pokušení složitě nechat odrůst barvu, kterou jsme dosud šedivé vlásky mistrně skrývaly. Ono se taky může stát, že než nám barva odroste a my budeme krásně přirozeně šedivé, někdo se rozhodne, že barvou roku 2017 bude třeba zrzavá nebo černá. A co my s tím pak, že ano?

Každopádně není na škodu podívat se pro inspiraci na dámy, které nosí šedivé vlasy prostě proto, že se v nich cítí dobře a je jim úplně jedno, jaká barva byla právě barvou roku vyhlášena. Tak tady jsou.

 

 

móda Modelky vlasy
Hodnocení:
(3.7 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Módní trend je velice ošemetná věc. Zejména, když je vám 60+. Myslím, že je to velmi individuální a v pozdějším věku by mohl působit až směšně. Šedé vlasy rozhodně věk spíš přidávají než naopak. Moje známá s bohatými, ale silně prošedivělými vlasy působila starší než byla. Pak zkusila barvu v původním odstínu svých vlasů a omládla o řadu let. Já kdysi před mnoha lety, podlehla tehdejšímu módnímu vzoru a dala jsem si udělat melír / jsem brunetka / a vypadala jsem jak svoje starší sestra. Dělal mě usedlou, i když jsem byla ještě mladá.Muž mně tenkrát vyhuboval, tak jsem se zas přebarvila na svoji barvu.Na módní trendy pozor.
Jarmila Komberec Jakubcová
Souhlasím, že někomu mohou šedivé vlasy slušet, je to individuální. Já si vlasy nechávám jednou měsíčně barvit u své oblíbené kadeřnice, která mi i účes upraví. Nosím polodlouhé a ty dají poměrně velkou údržbu.Dost si potrpím na to vypadat upraveně a jak říkala moje maminka pěstěně.Starším ženám hlavně sluší být upravené, příjemně vonící,ošetřené nehty a kvalitní oblečení.Šperky nosím jen pravé, v mém věku imitaci nepovažuji za znak elegance.Ostatně naše modelky jsou zářivým příkladem elegance a krásy ženy.
Hana Rypáčková
Moje babička měla bílé vlasy a dávala si bleděmodrý přeliv, maminka měla do smrti hrozně husté vlasy pepř a sůl a nebarvila, ale nosila hodně krátký a častý sestřih.Jestli nebudu vlasy dobarvovat, musím nosit krátké a nesnáším holé uši...
Květoslava HOUDKOVÁ
Nikdy jsem si vlasy nebarvila = nebylo potřeba-zbytečné výdaje, zbytečný čas. Teď vlasy šedivé - přírodně = nejlevnější barva. Ke kadeřnici tak 2x/rok (jaro, podzim) - krátký střih typu "vstanu a jdu", nedovolím prostříhávání - vlasy jsou moje, mám jich dostatek - a trendy jsou mi putna.
Zuzana Pivcová
Zastávám i zde, stejně jako u oblečení, názor, že je to velmi individuální. Na módnost (vždy krátkodobou) bych rozhodně nedala. Spíš, jaká je žena typově a jak se v té určité barvě cítí. Myslím, že šedá sluší sportovním ženám typu třeba Jany Štěpánkové, ale neumím si v ní představit např. Marii Rottrovou. Ale, jak říkám, diktát módy dokáže hodně poškodit.
Danuše Onderková
No já mohu za sebe říct, že šedivé vlasy jsou u nás dědičné. Bylo 16 let a už se mi na bocích tlačily šediny. Spolužačky mne přesvědčovaly, že si to nechávám někde barvit a nevěřily, že to je přírodní. A když mi bylo 40 byla jsem šedivá úplně a nikdy jsem si vlasy nebarvila. Zákazníci vždy říkali, zavolejte nám tu mladou šedivou paní... a moje kadeřnice mi říkala, že mi ty moje šedivé vlasy závidí....
Hana Lancová
Přikláním se k názoru paní Kataríny. Já jsem si před asi deseti lety řekla, že raději budu šedivá než plešatá = důsledek barvení vlasů. Ano a chce to v pravidelných intervalech udržovat střih. :-)))
Katarina Schultzova
Pred rokmi po nezdarilej trvalej som sa rozhodla, že si už nebudem ničiť vlasy trvalou ani farbením. Mám to šťastie, že ich mám nie šedé ale biele, to máme v génoch po mamičke. Stále mi hovorili známi prečo si nedám aspoň melír, tak som to svojmu mladému kaderníkovi povedala a on sa na mňa pozerá rozmýšľa a nakoniec mi hovorí, že hovorím si proti sebe ale vy máte tak krásne biele vlasy, že ich je škoda pokaziť melírom. Tak čo mi zostalo, iba ho poslúchnuť. ale natom si dávam záležať aby som mala dobrý krátky strih, lebo dlhé biele vlasy sa mi nepáčia.
Alena Várošová
Proč ne šedá?Modelky na fotografiích upravené vizážistkou,kadeřníkem,stylistou a vyretušovanými fotky vypadají božsky. Mladé holky už neví co by si na hlavu hodily a jak by se omladily,když jsou to ještě mladé žáby a určitě tolik péče nepotřebují jak starší žena.Neznám v okolí ženu se skvělými šedivými vlasy,co bych mohla říct,že jí to sluší. Nechci pomlouvat,není to můj syl,stačí se mi podívat o 15 let mladší sousedku v šedivých vlasech.Určitě by jste uhádli, kdo vypadá starší.
ivana kosťunová
Ne, starším ženám ta šedá prostě nesluší, když už bych se rozhodla přiznat šediny, zkusila bych to postupnými kroky jemně promelírovávat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.