Moje ohlédnutí za soutěží Miss České republiky
FOTO: Stream Prima TV

Moje ohlédnutí za soutěží Miss České republiky

10. 4. 2016

Skončil letošní ročník soutěže Mis České republiky. Vždy je zvykem podobnou událost popisovat, rozebírat, hledat odlišnosti a zajímavé momenty, srovnávat s minulými ročníky. Letos se však média příliš nevyřádila. Nedivím se. Nebylo o čem psát.

Leoš Mareš a Libor Bouček svým výkonem neurazili, ani nenadchli. Oba profesionálové  s jistotou proplouvali slavnostním večerem bez malérů, ale i bez obvyklých nachytávek a vtípků. Leoš si neodpustil předvést, že se v soutěži Star dance naučil kroužit pánví, a Libor alespoň  předvedl publiku tanečnici s pěkným pozadím. Obojí se mi zdálo trochu laciné.

Dívky byly všechny stejně krásné, pěkně rostlé, usměvavé. Každá si usilovně hlídala svoji dokonalost. Dokonalost však stírá veškerou osobitost. Abych byla spravedlivá, dívky ani neměly možnost předvést, čím jsou zvláštní a osobité. Jejich prezentace se skládala z promenády na několik způsobů, předem natočeného medailonku, kde chybělo kouzlo bezprostřednosti,  a soutěže družstev, kde na sebe sice upozornily  ty pohotovější, ale i na nich bylo patrné, že důležitější, než vyhrát v kvízu, je dbát na správný postoj, úsměv, kdykoliv na ně namíří  kamera svůj objektiv.

Optimista by řekl, že všechny dívky byly stejně krásné, realista, že byly stejné. S trochou zlomyslnosti jsem čekala, jak z těch 10 stejných vybere porota tu nejstejnější. Vybrala. Dívka na můj vkus působila při mluveném projevu dost dětsky, ale respektuji názor odborníků. Asi zrovna tento typ je teď in.

A tak nejzajímavějším momentem pro mě byla reakce první vicemiss na spadlou a rozbitou korunku, kdy si dívka tu situaci užívala s takovým vtipem a šarmem, že jsem na chvíli zalitovala, že jí prvenství uniklo. A samozřejmě defilé missek v šatech z dílny  Blanky Matragi, při které jsem jako pokaždé úžasem přestávala dýchat. Jsem pyšná na to, že tato světově proslulá výtvarnice je českého původu. I když se mi při bližším záběru kamery zazdálo, že se vzhledem trošičku začíná podobat své kolegyni z branže Donatelle Versace v tmavším provedení, její genialita je nesporná. A géniům je vše dovoleno a vše odpuštěno.

Soutěž skončila. V hlavě se mi ještě promítaly obrazy krásných třpytivých modelů zn. Matragi, když jsem uklízela žehličku a žehlící prkno. Žehlení je totiž moje oblíbená činnost při sledování podobných pořadů.

A tak díky vyžehlenému koši prádla a Blance Matragi jsem neměla pocit promarněného času.

 

 

 

 

  

glosa Miss
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
Taky jsem tipovala zrzku, protože jediná se odlišovala, ale bohužel tu svoji odlišnost nedokázala prodat.
Miroslava Jachimová
Já se na tyto soutěže obvykle nedívám, ale letos mi přišel mail, abych poslala svůj typ. Z legrace jsem si typla na "zrzku", ta ještě Miss nebyla. Samozřejmě moje želízko v ohni se neumístilo, ale díky tomu jsem jedním okem večer shlédla. Musím konstatovat, že Ivana vystihla večer úplně perfektně. Ani se mi nechce věřit, že u toho stihla ještě želit. Fakt dobré.
Alena Tollarová
Soutěže miss nesledujeme. Letos jsme náhodou zabrousili před samým závěrem, takže jsme viděli vyhlašování vítězek. Musím říct, že jsem se doma za ně klepala strachem, aby korunka nespadla a ona jí fakt spadla. Ani se tomu nedivím. Ivano, z Vašeho článku mám pocit, že jsem soutěž viděla celou - takto mi to úplně stačí. Vůbec jsem nevěděla, že šaty jsou od BM, to je vždycky nádhera, přestože ona už skoro ani nehne brvou.
Hana Lancová
Večer jsem nesledovala. Podívala jsem se jen na fotografii vítězek v novinách a musela jsem konstatovat, že vypadají jako tři sestry. Tedy krásné, ale nerozlišitelné. :-)))
ivana kosťunová
Děvčata děkuji vám za vaše názory a těší mě pochvala za recenzi od Zuzky. Doteď jsem si myslela, že je to jenom takové povídání, a vida, ona recenze. Hned to zní vznešeněji. Také mě potěšily komentáře od mužů, to je pro mě dobré zjištění, že i páni se zajímají o takovéhle akce.
Karel Boháček
Tyhle soutěže vůbec nemusím. Není to o přirozené kráse, dle mého jakákoliv plastika a silikon by měla dívku automaticky vyřadit. Všichni jedou podle stejného in scénáře.
Libor Farský
Velmi výstižné hodnocení, za plné souhvězdí.
Elena Valeriánová
Ivano, bezva postřehy. Já si myslela, že jste seděla přímo v sále. Nedívám se na tyto pořady, ale díky za Váš článek.
Jana Šenbergerová
Na podobné soutěže už se dávno nedívám, ale váš pohled na tu letošní se mi moc líbí. Jestli mě něco mrzí, pak to, že jsem neviděla modely Blanky Matragi. Z jejího salonu vycházejí nadčasové skvosty.
Hana Čadová
Miss České republiky už moc nesleduji. Nyní jsem viděla až vyhlašování vítězek. Podivuji se nad korunkou. Vůbec dívkám nesedí na hlavě a chuděry nevědí, co mají přidržovat dřív, zda květinu v ruce nebo korunku na hlavě!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...