Co máme v plánu?
FOTO: archiv autora

Co máme v plánu?

19. 4. 2016

Nejdříve si, chlapče, řekni, cos měl v plánu. Zasadit strom, no, těch jsem zasadil desítky. Zplodit syna, mám dva a dceru. Postavit dům, jeden jsem postavil zcela nový pro svou rodinu a ostatní jsem opravoval a opravoval, nejen pro sebe, ale i pro ostatní členy příbuzenstva. 

Splnil sis svá přání? Jo. Něco na 51, něco na 100%, tedy vcelku ano. Když je rodina, tak musíš vždy hledat kompromis a nesmíš být sobec, u mě je tolerance na prvním místě.

Jedině jsem nedokázal si splnit sen, který jsem si dal k své padesátce, a to, že obejdu zcela naši vlast přesně po hranici – od patníku k patníku. Chuť a síla byla, vše jsem měl připravené, ale znáte to, na poslední chvíli jsem dostal zánět kyčle (po tréninku), ale hlavně manželka onemocněla podruhé onkologickým onemocněním, a to nejde myslet na sebe …Tak to mi nevyšlo. Takže bojujeme spolu proti té mrše už dnes po třetím útoku, je tak nějak stále v remíze, ale musíme vyhrát. To chceme a to si splníme.

Nějak jsme přehodnotili život a zjišťujeme, že nám nějak dělá větší požitek se dělit s ostatními lidmi a přinášet jim radost i maličkostmi, nenechávat si nic pro sebe. Hledáme zajímavosti v přírodě při našich výpravách, kdy nechodíme po značených trasách. Ty pak zadáváme do map k potěše druhých.

Obdivuji svou ženu Janu, její vůli a sílu, tu chuť se prát a dojít za každého počasí, vylézt na ta naše krásná místa. Vím, že kolikrát je to v bolesti a s vypětím sil. Týden v kondici a další tři v následcích další chemošky.  Tak to stále a stále pokračuje další roky. K moři nejezdíme (sluníčko je nepřítel), letadlem nelétáme. Cizinu jsme vzdali. Takže nás čekají treky - asi letos Středohoří, Krumlovsko a nakonec Vysoké Tatry.                                                                                                                                              
To je náš tip. Pro někoho je to málo, pro nás stálá inspirace a motiv poznávat a zdolat, zvítězit.

 

"Můj plán" - je téma naší další soutěže, v níž můžete vyhrát pěkné knižní ceny. Chystáte rekonstrukci domu, nebo stěhování z většího bytu do menšího? Rozhodli jste se, že se s partnerem vezmete? Chcete se naučit hrát golf, anebo zkusíte malovat? Budete studovat univerzitu třetího věku nebo si hodláte udělat řidičák? Připravujete nějaký zajímavý výlet či dokonce exotickou dovolenou? Napište nám, co plánujete! Pravidla soutěže najdete zde.

 

soutěž - můj plán
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Karel Boháček
Děkuji za povzbuzení a slovní pomoc.
Naděžda Špásová
Karle a Jano, určitě ji porazíte. Jste na to dva a to už je výhra. Znám to, prožila jsem to taky před pár lety. Moc a moc držím palce. *****
Alena Tollarová
Vážení Boháčkovi. Bohatství máte v příjmení a to největší máte v sobě, vzájemnou úctu a lásku a schopnost překonávat obtíže. Určitě sani hlavu setnete. A vězte, středohoří je krásné ...
Elena Valeriánová
Jak já Vám rozumím. Držte se a ať Vám síly stačí na vítězství. Ze srdce zdravím Vaši pani a přeji, aby se jí zdraví vrátilo a ta bestie už dala pokoj.
Anna Čípová
Mrchu určitě společně porazíte. Držím palce.
Hana Rypáčková
Přeji ještě hodně společných zážitků a hlavně to zdraví...
Olga Štolbová
Dočetla jsem a držím palce. Přeju vám oběma hodně síly ve zdolávání všech cest i překážek. A hlavně přeju zdraví, zdraví, zdraví....*****
Blanka Hlobilová
Jak se říká : " Ve dvou se to lépe táhne ". Držím palce a přeji mnoho krásných zážitků při vašem toulání českou krajinou!
Karel Boháček
Děkuji moc a moc za pěkná slova, jež povzbudí.
ivana kosťunová
S manželem máme za sebou také podobnou zkušenost . Takovéhle situace vás donutí naprosto změnit své priority a zjistit, že spousta věcí, které jste dříve považovali za důležité, vlastně ani důležité nejsou. A prověří i lidi kolem vás, o to více si pak ceníte opravdových přátel. Když vidím vaše společné foto, je mi jasné, že vítězství bude vaše a přeji vám, abyste se z něj ještě dlouho těšili.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%