Můj plán: Když se sny mění v plány
FOTO: autorka

Můj plán: Když se sny mění v plány

29. 4. 2016

Je to takové závazně nezávazné plánování. Nevíte, jak dopadne. Nejdříve přichází nápad, dotek myšlenky o samé dno Vaší fantazie. Fantazie nastraží ouška a čeká. Vlastně číhá. Číhá na další dotek. Je-li nápad skutečně nápaditý, má jiskru, zapálí fantazii a spojí se s ní v nerozlučný celek. Fantazie,  podporovaná z druhé strany mozku reálnými "štípanci", roste a sílí. Nápad se uhnízdil v hlavě a nedá pokoje. A pak je tu ještě to přání, které bývá otcem myšlenky. 

Prostě nádherná spolupráce. Získali jsme úrodnou půdu pro plánování. Čím více fantazie, tím odvážnější plánování. Když Vaše fantazie pracuje na plné obrátky a myšlenky se upnou k cíli, máte už polovinu "v suchu". Vaše mysl ve spojení s  Něčím mimo Vás, a přece s Vámi, se pak postará o tu druhou.

Děje se mi "to" v mém životě .Bývá "to" nerozlučně spjato se silným,téměř toužebným přáním. Vlastně je to podmínka zdárného průběhu. Jakmile tímto způsobem začnu s přáním pracovat, většinou se dostanu k vytouženému cíli. Je to téměř obscese. Představy nedají pokoj. Začnete plánovat do nejmenších detailů. A pak je to tady. Někdy k nevíře.

V mém životě se nejvíce takto " naplněných " plánů týkalo Francie. Ta se mnou dělá divy. Těsně po "revoluci " jsem se, už nevím jak, dopídila možnosti jet na měsíční stáž francouzštiny do Prahy. Učila jsem na učilišti, o francouzštinu jsem celých dlouhých 17 let nezavadila. Po tomto půstu se objevila naděje. Stáž organizovala Ministerstva školství obou zemí. Pro učitele francouzštiny. Přihlásila jsem se. Byla jsem téměř bez šance. Ale byla jsem odhodlána se stáže zúčastnit. Po celý dlouhý čas, kdy se na všech možných,tehdy ještě socialistických, institucích rozhodovalo, jsem kula plány, co všechno v Praze budu..., až tam budu. Plány byly podrobné, bohaté na detaily. Zahrnovaly i kousky oděvů, které si s sebou vezmu. 

Vybrali mě!!! Bylo nás z celého Československa asi dvacet pět! V červnu jsem si sbalila do kufru to, co jsem si, den co den, půl roku,  plánovala vzít s sebou  a odjela na intenzívní a exkluzívní studijní pobyt do porevoluční Prahy. Krom vydatných hodin francouzštiny,kterou jsem znovu "dobývala" , obsahoval i první svobodné volby, mnohé návštěvy divadelních scén, kávu v malebných kavárnách a koncerty v opět přístupných "svatostáncích." 

Byl to zážitek na celý život. Tak byl položen základ mého budoucího plánování, čili plnění snů. Funguje dodnes.

Přátelé, plánujte! Plánujte a nešetřete fantazií!

 

"Můj plán" - je téma naší další soutěže, v níž můžete vyhrát pěkné knižní ceny. Chystáte rekonstrukci domu, nebo stěhování z většího bytu do menšího? Rozhodli jste se, že se s partnerem vezmete? Chcete se naučit hrát golf, anebo zkusíte malovat? Budete studovat univerzitu třetího věku nebo si hodláte udělat řidičák? Připravujete nějaký zajímavý výlet či dokonce exotickou dovolenou? Napište nám, co plánujete! Pravidla soutěže najdete zde.

 

 

 

 

  

soutěž - můj plán
Hodnocení:
(4.8 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
Děkuji všem za ohlasy na můj "návod" , jak se dopídit pozitivních výsledků při plánování.Nepopírám,že plánuji i "normálně" ,bez toho se život neobejde.No a občas spadne neplánovaně něco pěkného do klína.Hlavně nepodléhat dojmu,že na plánování jsme "už staří".mm
Alena Tollarová
Trošku netradičně pojatému plánovacímu příspěvku nic neubírá na zajímavosti to, že se neobrací prvoplánově k budoucnosti, ale vrací se k minulosti. Ty, mm, dokážeš překvapit. Tak pilně provokuj svou fantazii a splň si spoustu snů ...
Lidmila Nejedlá
Jo Magdalenko, nejde o to jen snít a plánovat, ale jít do toho s vervou...tak, jak to umíš Ty.
Libor Farský
Moc krásně formulované myšlenky, Magdalenko. To bych nedokázal *****
Hana Rypáčková
Sny a přání se mají splnit nejen na Vánoce...Štěstí přeje odvážným..*****
Alena Várošová
Magdalěn někdy se vám sny a plány splní a někdy jsou v nedohlednu.Proto Vám přeji splnění všem Vašich plánů a vzpomínek ,to je ta nejkrásnější třešnička na dortu.
Marie Novotná
*****
Anna Čípová
Pěkná vzpomínka. Přeji, ať se vám sny dlouhá léta plní. Nejhorší je, když člověk onemocní a sen není možno realizovat. Ale i nesplněné sny jsou součástí našeho života.
Zuzana Pivcová
Moc se mi Tvá úvaha spojená se vzpomínkou líbí. Sama za sebe však přiznávám, že mě v životě mnohdy potkalo a nejvíc obohatilo něco, co jsem ani v nejzapadlejším koutku mysli nečekala a neplánovala.
Naděžda Špásová
MM, moc dobře napsané plánování. Líbil se mi ten začátek s tím mozkem. Kéž by mi takhle fungoval. Pokud si nápad hned nenapíšu, bývá většinou ztracen a tím pádem i plán. Přeji ti hodně splněných přání a plánů. *****

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%