Čeští hokejisté na úvod šampionátu porazili Rusko
FOTO: ČT stream

Čeští hokejisté na úvod šampionátu porazili Rusko

6. 5. 2016

Čeští hokejisté vstoupili do kolotoče Mistrovství světa v hokeji skvěle. Ve svém úvodním zápase porazili domácí Rusko 2:0.

Český tým, v němž je hned 13 hráčů, kteří se na světový šampionát dostali vůbec poprvé v kariéře, se nezalekl silného výběru ruské sborné a od první minuty ukázal obrovskou bojovnost. Na ruské komando platila perfektní obranná hra české reprezentace, kterou vede nově kouč Vladimír Vůjtek.

Rusové přitom vůbec nehráli špatně, v obrovském tempu se snažili přetlačit české hráče, ti však hráli velmi organizovaně a nepouštěli Rusy do vyložených šancí. A když si je přeci jen vytvořili, českou branku skvěle hájil brankář Furch. Ten se stal hrdinou zápasu, vychytal všechny ruské příležitosti, a to i ve chvíli, kdy ruský tým hrál přesilovku pět na tři. 

V závěru poslední třetiny už Rusové museli hrát vabank, minutu a půl před koncem zápasu odvolali brankáře, aby získali převahu v poli a Čechům se podařilo vstřelit třetí gól do odkryté brány.

Češi si tak připsali důležité body do tabulky a hlavně získali psychickou výhodu do dalších zápasů.

A jak vypadá naše hokejová tipovačka?

Po prvních čtyřech zápasech světového šampionátu získalo první body hned 16 soutěžících naší hokejové tipovačky. Pět z nich má po prvním dni tři body a dělí se tak zatím o první místo.

Už nyní můžete tipovat na další hokejové zápasy, až do nedělního večera si pak můžete promyslet, který tým získá letošní titul mistra světa.

Tak tedy tipujte a hlavně fanděte českému týmu!

 

hokej sport
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Je krásné, když čeští hráči hrají za Česko. Hned se to pozná na výkonu. Fandím jim z celého srdce.
Dagmar Králová
V podstatě je hokejové mistrovství světa v Moskvě až 2.liga, protože většinu znalců hokeje zajímají více finálová kola play-of v NHL. Na mistrovství světa jen hostují výborní hráči z NHL, jejichž družstva už vypadla. Ale je to o národní hrdosti, když hrají naši hráči za Česko. Právě jsme remizovali s Lotyšskem pracně 3:3 stejně jako včera Švédové. Ale my jsme už vedli 2:0. Škoda. Uvidíme jak naši zahrají prodloužení.
Karel Boháček
začátky byla vždy dobré,,ale potom nějak jsme se vždy unavili. Doufám, že to dnešní kluci těm profíkům co odmítli hrát ukážou !
Jana Šenbergerová
Hezky nám to začíná, teď jen vytrvat. To by byl gól, kdybych se sekla v celkovém vítězství!
Dagmar Bartušková
V tipovacce Česko Rusko jsem se sekla. Hlavně, že jsme vyhráli. Tak neusnout na vavřínech!
Lenka Hradecká
Naši hráli skvěle !
Lenka Hudečková
super !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.