Fotoreportáž: Nizozemsko
FOTO: autor

Fotoreportáž: Nizozemsko

18. 5. 2016

V dubnu 22.4. -  26.4.2016 jsme měli možnost navštívit, jako první letošní, poznávací zájezd do Nizozemska. Bůh stvořil zemi a Holanďané Holandsko. Tak smýšlejí Holanďané o své krásné zemi.

Nizozemsko je konstituční parlamentní monarchie. Země nížinatá, na pobřeží Severního moře. Hraničí s Německem a Belgii. Má necelých 17 milionů obyvatel. Vedou sedm století boj s vodou a vysoušením. Země je protkána kanály a jezery.

Je proslavena sýry, větrnými mlýny, dřeváky. Měli jsme možnost navštívit výstavu květinového parku v Keukenhofu, rybářské městečko Volendam, skanzen Zaanse Schans s větrnými mlýny. Na severu země jsme zhlédli, za nepříznivého počasí, nejdelší hráz Afsluidijk, která rozděluje Severní moře a jezero Ijsselmmer v délce 32 km.

Zážitkem byla prohlídka největší květinové burzy v Aalmeeru. Poslední den, celodenní prohlídka Amsterdamu. Navštívili jsme brusírnu diamantů, absolvovali projížďku lodí po grachtech a spoustu jiných zajímavostí. Večer jsme se prošli červenými uličkami a centrem pěkně osvětleného hlavního města Nizozemí. Většinu dne nám propršelo, ale i tak jsme si užili krásy Amsterdamu, příjemných a usměvavých Holanďanů.

Měli jsme na výběr ubytování v hotelu, nebo v soukromí. My vybrali ubytování v soukromí, abychom poznali mentalitu tamních lidí.  Všichni  jsme byli nadmíru spokojeni. Nelze nic vytknout.

Nizozemsko mohu vřele doporučit. Přikládám i několik snímků z krásného pobytu.

 

cestování fotografování
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Děkuji za kouzelnou fotoreportáž.
Hana Rypáčková
Ta fotka, jak kolo visí nad kanálem.....Pěkně ochráněné. Takže se už kola kradou????
Elena Valeriánová
Krásné fotky, nejvíc se mi líbí modřencová řeka. Nádhera. Určitě jste si Laďo, něco dovezli na zahrádku. Pletu se?
Zuzana Pivcová
je to už 25 let, co jsem tam byla na pozvání v rodině na venkově. Ukázali mi autem všechno nejzajímavější, včetně toho, co uvádíte v článku. Kromě přírodních krás a umění jsem se tam setkala poprvé i s mladými narkomany na ulicích nebo s prostitucí za bílého dne v uličce, kudy se mnou omylem šli k autu. Trix se dost styděla, jaký si udělám obrázek, ale pro mé poznání země bylo zajímavé vše. :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
V Holandsku to znám jen na letišti Schipol které je neskutečně velké. Snad budu mít příležitost si ho i prohlédnout.Článek je zajímavý a fotky nádherné. Dávám vám za tu krásu 5 hvězdiček.
Hana Rypáčková
Já bych v Holandsku taky mohla žít, alespoň nestahujeme v obýváku žaluzie a tak říkáme:"Máme Holandsko" Je to krása i v dešti....
Jarmila Fialová
Moc pěkné - žádné odborné popisování,které si každý může najít na netu a hlavně krásné fotky,které nenudí.
Lenka Hudečková
Ladislave, paráda veliká. Sama jsem byla před 13. lety v Holandsku a navštívila kromě Keukenhofu vše, co Vy. A protože jsem tam byla 14 dní, tak ještě mnohá další místa a Holandsko mě prostě nadchlo. Je to jediná země kromě České republiky, kde bych si dokázala představit, že bych mohla žít...Moc děkuji za krásnou vzpomínku na moji kdysi nejkrásnější dovolenou. A dávám jak jinak *****

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.