Fotoreportáž: Arboretum Makču Pikču
FOTO: autorka

Fotoreportáž: Arboretum Makču Pikču

16. 5. 2016

Arboretum Makču Pikču  se nachází asi 500 metrů od sanatoria v Pasece, směrem na  hrad Sovinec, který je o 3 km dále. Bývalý lom, později skládka nyní arboretum s nádherným výhledem do Hornomoravského úvalu.

Mezi terasami ze suchých kamenných zídek je zde vysázeno asi 3200 druhů rostlin. Od jara do podzimu stále něco kvete.(Více na www.arboretum paseka.cz)

Je sobota, probudila jsem se brzy, na obloze ani mráček asi bude nádherný den.“Íčkaři“ byli včera na Troskách, co kdybych také někam vyrazila. A protože od nápadu k činu nemám daleko už po 7 hodině jdu na autobus – směr Paseka. V arboretu jsem strávila čtyři hodiny, počasí nemělo chybu, odpočinula jsem si, zrelaxovala, také něco vyfotila. Obrázky řeknou víc než slova.

 

 

 

cestování fotografování
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Tolik krásy, to je paráda! Já objevila článek i fotky teprve dnes, skoro po roce. To je výborný tip na zastávku při delším výletu na Moravu. Zdenko, děkuji, Tvoje fotky mi udělaly radost.
Zdenka Jírová
Moc hezká pozvánka a krásné fotky.
Helenka Vambleki
Určitě navštívím, vypadá to nádherně
Alena Vávrová
Opravdu škoda, že je to tak daleko. Byla bych tam ve svém živlu jako milovnice květin i fotografování. I když! Cestou z Jeseníků jsem míjela hrad Sovinec, tak jsem byla nedaleko.
Jana Slavíková
Moc hezké. Podobný areál se klube v Jenči u Prahy. Byla jsem tam asi před měsícem, kvetly cibuloviny. Narcisy, tulipány, hyacinty v mnoha druzích a barvách, svítilo sluníčko, prostě krása nesmírná. Bude trvat ještě dlouho než bude celý areál hotový a řádně zarostlý, ale čekání se vyplatí.
Naděžda Špásová
Zdenko, to je nádhera. Nedávno jsem o tom viděla reportáž v TV a moc se mi to líbilo. Škoda, že je to daleko, výlet by byl zaručený. Fotky jsou parádní. Měla jsi to dát do soutěže o domově. *****
Jana Šenbergerová
Zdeni, krása. Mockrát jsme jeli busem kolem, chystáme se tam už nějaký pátek, ale spojení nic moc, takže jsme tam ještě nebyli. Možná nás tvoje nádherná fotogalerie trochu popostrčila.
Zdenka Žichovská
Zuzko, máš pravdu, jsou to nedostatky. Vidím, že Alena V. už za mně odpověděla, také Marie S. jak vznikl název. Děkuji děvčata. Napsat delší článek je nad moje síly, jen bych opisovala z internetu a to se nedělá. Proto jsem dala odkaz na internetové stránky, kde se dozvíte více a myslím, že stojí za to tam nakouknout.
Alena Várošová
Zuzko je to náš kraj,psala jsem reportáž,článek Mohelnice a okolí..Tady o tomto arboretu už někdo psal,ale v té době ještě nekvetly tak skalničky a různé květinky,jak když tam byla Zdenka.Je to směrem Uničov,Paseky,Rýmařov,Karlova Studánka krásný kraj.
Zuzana Pivcová
Vůbec nevím, kde to je, že je Sovinec hrad, to jsem slyšela, ale kde?? To jsou nedostatky!! Krásné fotky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.